U utorak 23. oktobra Sunce je prešlo u dubok i intenzivan znak Škorpije i počela je njegova vladavina! Mnogi bi sada mogli osetiti dozu Škorpijine energije, za šta je odgovorna i trenutno retrogradna Venera u Škorpiji.

Ono što trenutno doživljavamo možda je neprijatno, ali je nužno. Nije u ovom periodu važno šta želimo ili šta smo planirali, važna je gola istina koja izlazi na površinu. Škorpija rado ponire u dubine i razotkriva skriveno, da bismo zaživeli istinu.

Šta je u ovom razdoblju vladavine Škorpije (23. oktobar - 22. novembar) najvažnije? Da pred izazovom ne bežimo. To se posebno odnosi na Blizance, Rakove i Škorpije, koji će snažnije osetiti mračni deo Škorpijine vladavine.

Prvi veći događaj u ovogodišnjoj vladavini Škorpije je punMesecu Biku 24. oktobra, koji će uticati na naše odnose sa bližnjima i ljubavne odnose i odrediće ton čitavom periodu Škorpije. Pun Mesec doneće promene i nesigurnosti. To je vreme da pustimo ono što nam ne treba i produbimo ono što je važno.

Sledeći važan događaj biće 1. novembra, kada će se (još uvek) retrogradna Venera preseliti u znak Vage. Imaćemo osećaj da opet lakše dišemo.

Teškoće u odnosima neće nestati preko noći, ali će se više javljati rešenja. Magla će se dignuti, nećemo se više osećati toliko ljutito i izazvano, nego ćemo težiti ka rešenjima - šta učiniti da odnosi budu bolji...

Nekoliko dana potom, 8. novembra, planeta sreće i rasta, Jupiter, preći će u znak Strelca. To će nas osloboditi tame Škorpije. Javljaće se nove mogućnosti, i one za koje nismo nikad mislili da ćemo ih prihvatiti ili doživeti.

Potom će se, 16. novembra, Venera početi da se kreće direktno, ali će isti dan Merkur postati retrogradan. Da, iz jednog "tunela" idemo odmah u drugi!

Ali zato ćemo u decembru zaista jasno pronaći određene odgovore.

U ovom će periodu Škorpije, dakle, istina biti neizbežna, kao i određena transformacija, osećali se spremno za nju ili ne. Odnosi će prolaziti teže razdoblje. Suočićemo se sa svojim nesigurnostima i sumnjama, biće potrebno izreći svoje želje i potrebe i delovati zajedničkim snagama (ne udaljavati se od ljudi sa kojima imamo konflikte).

Vreme je za buđenje istine, za teške razgovore, vreme je za suočavanje - nipošto ne smemo bežati od onoga što je trenutno pred nama. Ne treba da budemo potpuni ni bilo šta drugo, samo da se suočimo sa istinom i prihvatimo sve što donese.

Izvor: Sensa.hr/yourtango