Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horoskop - retrogradni Merkur posmatra iz senke: ovo su datumi kada posebno treba da budete oprezni

Retrogradni Merkur imaće uticaj na našu sudbinu sve do 23. decembra 2018. godine, a evo koji datumi su ključni u njegovom mističnom kretanju!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Retrogradni Merkur obično se doživljava kao nešto negativno zbog pucanja (komunikacijskih) veza, greški i nerazumevanja u komunikaciji, kvarova elektronskih uređaja, neprijatnih iznenađenja na putovanjima, zastoja...

Ipak, uprkos svim tim glavoboljama koje uzrokuje, to je i vreme kad imamo mogućnost "većom svešću i usmerenom svešću povezati sa više ezoteričnim nivoom informacije, otkrivajući bogate potencijale za refleksiju, obnavljanje, usporavanje i odmaranje u meditativnoj tišini kako bismo se uskladili sa unutrašnjim realnostima", ističe astrolog Leslie Benson.

Povezane vesti

Tokom Merkurovogretrogradnog perioda, dodaje, podstaknuti smo i na teme koje počinju sa "re" – reorganizacija, refleksija, relaksacija, kao i na novo sagledavanje komunikacije, prioriteta, nekih proteklih događaja.

"To je vreme kada je vrlo korisno zastati i razmisliti o rastu i evoluiranju koje se događa unutar i oko svakog od nas." Uopšteno, podseća astrolog, to nije dobro vreme za započinjanje novog projekta, potpisivanje ugovora ili impulsivnu kupovinu. Sa tim treba pričekati dok Merkur ponovo ne krene napred 6. decembra ili, još bolje, dok ne izađe iz retrogradne senke, što će se dogoditi krajem decembra.

27. novembra – retrogradni Merkur u konjunkciji je sa Suncem i Jupiterom u Strelcu: dopustite umu da procveta u carstvu neograničenih mogućnosti.

1. decembar – Merkur u svom retrogradnom kretanju ulazi u zadnje stepene Škorpije: ekspanzija i učenje zaokreću u još veće dubine; ples sa misterijem.

4. decembar – retrogradni Merkur u trigonu je sa Chironom u Ribama: ista poseta starom bolu i obrascima zapinjanja; istraživanje kako verovanja i misli mogu imati tendenciju zacementirati rane. Mentalnom fleksibilnošću dajte podršku preobražavanju svog bola u moć i mudrost.

Povezane vesti

5. decembar – Merkur je u konjunkciji sa Mesecom u Škorpiji: otpuštanje onoga što vam više ne služi. U sebi i svom svetu napravite mesta za rast novog semena.

6. decembar – Merkur menja kretanje na 27. stepenu Škorpije (sledeći je dan mlad Mesec u Strelcu): počinje novi plimni talas. Posadite seme namere.

12. decembar – u svom hodu napred, Merkur ponovo ulazi u Strelca: integrišite nove filozofije i ideale.

23. decembar – Merkur izlazi iz retrogradne senke: kretanje napred sa svežim perspektivama.

Izvor: Sensa.hr

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj