Godišnji horoskop za 2019. godinu - U 2019. godini očekuju nas nove nade, snove i težnje. Svi će se horoskopski znakovi tako naći pred prilikom za postizanje većeg zadovoljstva na svim životnim poljima i biće više fokusirani na vlastite ciljeve pa tako će promeniti vlastitu sudbinu. Najviše će sreće imati Bikovi, Rakovi, Vage, Škorpije i Strelci.

Ove godine glavnu reč ima Saturn koji će se smestiti upravo u Jarcu, znaku kojim vlada. Saturn je usmeren na postignuća i uspeh pa će nas tako sve voditi prema ostvarenju ciljeva. Obavezno ih postavite ali i odredite plan koji ćete potom slediti. Ova će nas planeta ujedno staviti pred izazove i time podstaći na to da iz sebe ali i okolnosti izvučemo ono najbolje.

Moćni će nam Mars pomoći da dođemo tamo gde želimo i to što pre. Kako Mars ovu godinu započinje u energetičnom i ambicioznom Ovnu, tako ćemo svi moći već u januru precrtati neke stvari sa liste obaveza i ciljeva. Mars u Ovnu takođe doprinosi osećaju za postignućima pa ćemo tako biti skloni takmičerskom duhu i borbi sa konkurencijom u poslovnom ali i privatnom životu.

Kosmička godina nije kompletna bez da spomenemo tri perioda retrogradnog Merkura. Na njih pripazite u martu, julu i novembru. Sva će se tri ciklusa dogoditi u vodenim znakovima koji su poznati po emotivnosti pa će tako glavno obeležje biti borba sa emocijama, tuđim ili vlastitim. Kako bi ove periode što lakše prebrodili, sledite vlastitu intuiciju. Ako imate osećaj da je nešto dobro, verovatno i jeste, bez obzira na opšte prihvaćeno mišljenje i stavove okoline.

Pluton, mala ali značajna planeta, ove će godine posetiti marljivog Jarca. Pluton će postati retrogradan negde krajem aprila i takav ostati sve do početka oktobra kada će završiti godinu na direktan način. Ovo za sve horoskopske znakove znači gradnju iz temelja, novi početak. Svi ćemo se voditi stavom da je sve moguće ako radimo dovoljno marljivo i trudimo se.

2019. godina nosi onu pravu dozu ozbiljnosti i za sve znakove velike mogućnosti za ostvarenje ciljeva. Svi ćemo biti više objektivni i usmereni radu a iz sebe i spoljnih okolnosti izvući ono najbolje!

Vatreni znakovi (Ovan, Lav i Strelac) su inače motivisani uzbuđenjima i izazovima što se neće promeniti ni ove godine. Jupiter će se sve do početka decembra nalaziti u Strelcu koji je poznat po svojoj otvorenosti i druželjubivosti pa ćete tako svi biti društveni i uživati u miksu zabave i avanture. Što više putujte i učite od drugih, posebno onih osoba koje se ne uklapaju u društvene okvire. Ljubavna boginja Venera ove godine ne prolazi retrogradne periode a donosi dosta strastveno, ali i agresivno raspoloženje upravo u periodima kad će se smestiti u vatrenim znakovima (Ovan krajem aprila, Lav krajem jula i Strelac početkom novembra). Ukratko, neće vam nedostajati strasti niti uzbuđenja u ljubavnom životu.

Zemljani znakovi (Bik, Devica i Jarac) uvek koriste više logike nego ostali a upravo se ove godine Saturn smešta u Jarcu, prizemljenom i praktičnom znaku.

PageBreak

Jupiter pokazuje put ka boljem životu

Radi se o jednoj vrlo objektivnoj i realnoj energiji sa kojom ćete se svi povezati, a koja garantuje posvećenost detaljima. Saturn će biti retrogradan od kraja aprila pa sve do sredine septembra a imajte na umu da ćete u tom periodu osetiti zastoje na više životnih polja, koji će privremeno usporiti vaš napredak. Početkom ćete decembra svi biti usmereni učenju jer tada Jupiter ulazi u Jarca koji je takođe usmeren činjenicama. Svoj ćete život dovesti na potpuno drugačiji, bolji nivo i to uz pomoć istraživanja, obrazovanja, pisanja i čitanja.

Vazdušni znakovi (Blizanci, Vaga i Vodolija) će ove godine osetiti premeštanje Urana, koji inače vlada Vodolijom a čija je energija spora, iz neustrašivog Ovna u sporijeg Bika. Ova će se tranzicija dogoditi početkom marta, a donosi neusklađenu energiju (Uran voli eksperimentisati dok Bikovi uvek radije biraju proverene puteve i načine). Zbog toga svi možete očekivati sporiji napredak i duže čekanje na rezultate rada. Venera se, planeta koja je usmerena na novac, premešta u Blizance početkom juna pa ćete tako svi imati dovoljno prilika za zaradu novca. Budite praktični, nemojte zabušavati i imajte oči na onom što smatrate glavnom nagradom.

Vodeni znakovi (Rak, Škorpija i Ribe) su ove godine domaćini retrogradnog Merkura. Ovo je velika vest a Merkur će biti retrogradan tri puta (mart u Ribama, jul u Raku i novembar u Škorpiji). Onog trenutka kad osetite da ste došli pred zid, uz pomoć intuicije sve možete raspetljati i pronaći izlaz. Neptun će biti retrogradan u Ribama od kraja juna pa sve do kraja novembra pa će vam tako dotadašnje sanjerenje biti privremeno prekinuto. Ukoliko ste živeli u poricanju, ovo će biti vrlo bezobrazno i naglo buđenje. Ipak, onog trenutka kad prihvatite glas razuma, postaćete uspešniji a ova će godina ispasti bolja nego što ste se nadali.

Numerološki gledano, 2019. je broj 3, broj koji se smatra simbolom trilogije, a koji donosi dobru sreću. Ova godina tako daje inspiraciju i ohrabruje sve znakove na darežljivost i pozitivno razmišljanje. Broj 3 daje i više moći, imaćemo snagu i hrabrost za slobodno izražavanje vlastitih ideja, a ujedno ćemo se boriti protiv onih osoba koje iskorišćavaju svoju moć na negativan način. Bićemo dorasli svim izazovima i sposobni prebroditi sve prepreke. Ukratko, ova je godina stvorena za nove prilike, zgrabite ih i iskoristite najbolje što možete.

Izvor: Tarot horoskop