Uz potpuno pomračenje punog Meseca u Lavu u ranim jutarnjim časovima 21. januara vežu se reči "super", "krvavi" i "vučji" Mesec. Ukratko, prvo znači da će se ova Mesečeva mena odvijati u isto vreme dok je Mesec najbliže Zemlji, zbog čega deluje veći i blistaviji nego inače.

Drugo, "potpuno pomračenje Meseca"; popularna je fraza nastala zbog narandžasto-crvene boje koju tokom pomračenja poprima Mesec kada je u Zemljinoj senci. Treće je izraz koji su za januarski pun Mesec tradicionalno upotrebljavali neki američki starosedilački narodi.

Ovo pomračenje "dolazi sa određenim fascinantnim i moćnim astrološkim konfiguracijama", kaže astrolog Leslie Benson i ističe da se događa na samom početku znakova u kojima su Mesec i Sunce, budeći svest o njihovom simbolizmu. Tako Lav izvlači "aspekte sebstva što žude za hrabrom ekspresijom, kreativnim tokom i žestokom individualnošću.

Vodolijina solarna energija, sa druge strane, nudi orlovski pogled što se pruža nadaleko i naširoko te je zaokupljena zagovaranjem najvišeg dobra zajednice". Zbog toga se od nas traži da na najkreativniji način iskažemo svoju individualnost, ali u službi zajednice koja nas okružuje.

Astrolog Simone M. Matthews kaže pak kako duboko oseća da je "ovaj pun Mesec u Lavu koji odražava svetlost Sunca u Vodoliji put velikog potencijala za celu godinu što je pred nama" ističući reči "svet može biti samo ono što ti veruješ da on jeste".

"Svež, zlatni start" ističe i Nadia Gilchrist "iako je pun Mesec kulminacija". Ovaj naziva čistim zlatom jer događa se na nultom stepenu Lava i naglašene su teme tog znaka: ponos, slava, kreativnost, izvedba, pažnja. Ali u sezoni Vodolije, tu je i potreba za odvajanjem od neprestane potrebe za pažnjom.

"Zapamtite, ovo je pomračenje kraj, ali takođe početak (kao i svi krajevi)", kaže astrolog. A ono što će sada završiti biće prilično dramatično, a Vodolija daje i osećaj nepredvidljivosti. Ono što će se dogoditi biće i javno, upozorava, pa razmislite želite li da ljudi primete šta nadolazi. Budući da je ovo kulminacija, nešto se već događa pa već možete imati nagoveštaj šta se približava.

"Uprkos intenzitetu, ključno je da se usredsredite na ličnu istinu i svoje namere, snove i želje", savetuje astrolog Lena Stevens. Pomračenja nas podstiču na razmišljanje o tome šta treba učiniti, gde treba ići, šta moramo menjati, šta treba zadržati, a šta otpustiti, ko smo – i ko nismo.

A kad prođu i mi dođemo do vazduha, svoj život preokrećemo i uređujemo na temelju odluka, izbora i namera što su se tokom njih pojavili. Ovo je dobro vreme za promenu, širenje svog rasta, razmišljanje izvan granica uobičajenog, velike snove. "Postavite neke dobre namere i učinite to!"

Iako vremena punog Meseca mogu biti izazovna jer su Sunce i Mesec na suprotnim stranama Zodijaka, ona takođe mogu doneti veliku ekspanziju i moćnu kreativnost jer su "lunarno i solarno (jin i jang) u prirodnoj harmoničnoj ravnoteži", kaže Matthews.

PageBreak

Horoskop za pomračenja punog Meseca u Lavu: jedan ciklus se završava, a evo šta treba započeti
Foto: Unsplash/ Ganapathy Kumar horoskop-za-pomracenja-punog-meseca-u-lavu-jedan-ciklus-se-zavrsava-a-evo-sta-treba-zapoceti1

Buđenje čiste ljubavi

Mesec u Lavu i Sunce u Vodoliji mogu stvoriti intenzivne vibracije koje deluju tako što nas "podižu". Vođeni smo – ljubavlju, a ne egocentričnom neurozom – biti svesni svojih darovitosti, ponosno pokazati svoje talente, otkriti ih svetu. Svako je od nas jedinstven i na ovoj planeti je sa razlogom, podseća astrolog, "a ovaj pun Mesec u Lavu poziva vas da saosećajno volite tu jedinstvenost u sebi... i imate hrabrostideliti svoje svetlo sa svetom".

Takođe, tokom pomračenja Meseca (s obzirom na to da on ne može reflektovati svetlost Sunca koja zrači "ja sam"), otvara nam se prostor da zaronimo unutar sebe, do najdubljeg dela svoje duše, i moguće je da osetimo želju otpustiti one delove sebstva koji ograničavaju naš najveći potencijal: unutrašnje rane, stare strahove, negativne obrasce i osobine.

Ovo je dobar period da "usredsredimo" molitve na to kako želite doživljavati svoj svet. Bez osuđivanja, krivice ili vezanosti uz to kako bi on (po vašemu mišljenju) trebao izgledati, zamislite kakav bi osećaj bio da se svaki dan probudite osećajući inspiraciju, lepotu i radost kooperativnog, saosećajnog i planeta punog ljubavi", kaže Stevens.

Mnogo stvari na ovome svetu ne možemo kontrolisati, dodaje, ali svoje molitvemožemo – zato molite ono najbolje, ne samo za sebe nego i za sve svoje odnose.

Supermeseci jačaju naše energetsko polje, dodaje Matthews, a njeno je iskustvo da su joj u to vreme snovi i intuicija intenzivni. "Često se budim usred noći sa briljantnim mislima/idejama ili mi meditacije daju dubok uvid i osiguravaju izvanredno vođstvo za nadolazeće dane/mesece/godinu."

Mnogi u vreme punog Meseca osećaju nemir, napetost, čak i teskobu – za uravnoteživanje njegove energije, preporučuje "uzemljivanje" boravkom u prirodi, dolaženjem u dodir sa tlom, rekom, morem, snegom, vetrom, sunčanom svetlošću...

Izvor: Sensa.hr