Najlepši deo nedelje je u petak kada se na nebu Sunce osmehuje Jupiteru (Sunce sekstil Jupiter) a Merkur Marsu (Merkur sekstil Mars), što nagovešatva slavu, uspehi sjaj. Tu će biti i neplaniranih putovanja, mnoštvo uspešnih susreta, novih poznanstava i kontakata, novih poslovnih ponuda, ali i opuštanja.

Nema tih poslova sa Jupiterom koji se obavljaju u napetoj i striktno poslovnoj atmosferi, posebno ako je Jupiter u svom znaku, znaku avaturizma i neobičnih, naizgled slučajnih događaja. Merkur sa Marsom, a potom i sa Uranom (Merkur sekstil Uran) daje neviđenu sposobnost govora, oštroumnost, pronicljivost i mnoštvo inovativnih ideja koje možete uspešno prezentovati.

Svaki vaš predlog, svaka inicijativa biće usvojena, a sa nadoknadom ćete biti i više nego zadovoljni. Zato se potrudite da ove lepe dane i aspekte koji vas u velikoj meri podržavaju, iskoristite. Kada je put u pitanju, ne razmišljajte, ma koliko to izgledalo previše stresno i neostvarivo, uspećete a poslovni put će biti i više nego isplativ. Bićete iznenađeni uspehom, a pored poslovnih obaveza biće i interesantnih emotivnih susreta koji mogu prilično uveseliti ne samo put, već i celu nedelju.

Tokom ovih dana uspeha prati vas Mesec u znaku Ovna, obezbeđujući neophodnu snagu, energiju i ambiciju za ostvarenje neobičnih predloga i njihovu realizaciju. Takmičarski duh (Mesec u Ovnu) uvek ima potrebu da savlada postavljene ciljevei po mogućstvu bude prvi i najuspešniji u tome.

Poslednjeg dana sedmice, Merkur će utihnuti. Kao da se ispričao prethodnih dana i sada više nema ni glasa ni želje da išta više prozbori. Ulazak Merkura u znak Riba za neke je idealan, jer su navikli na neobične razgovore ili tišinu, ali za mnoge će to biti pomalo čudna komunikacijai susreti. Nije ovo vreme za planove jer ćete biti isuviše pod uticajem emocija i okoline. Kako se sa Merkurom ne menja samo način govora već i način razmišljanja, nemojte u narednom period pričati o velikim planovimai poslovima.

Bićete nežni i preosetljivi pa je nabolje da ispratite prirodu i što više vremena provodite sa onima koji su vam bliski ili jednostavno u sebi. Šetajte, odmarajte, spavajte, čitajte. U ovom periodu možete mnoge stvari saznati kroz tišinui osamu. Uživajte i u onom delu gde kroz tišinu i unutrašnje razgovoreupoznajete sebe.

Prilagođeno sa: Profesionalna astrologija