Planeta Jupiter, najveća planeta sunčevog sistema i astrološki najveći benefik, u jednom znaku boravi oko godinu dana, a celi zodijački krug pređe za dvanaest godina. Jupiter je sreća, spas, nagrada, novac, znanje, pravda, mudrost i moral. Jupiter je putnik koji nas tera da naučimo nešto novo. On je volja za životom, optimizami osmeh, planeta mudrosti i dobrote, visokog obrazovanja i dalekih putovanja. Njegova energija vodi istini, pravdi, toleranciji, strpljenju, znanju i razumevanju.

Ovaj benefik vlada i sportom, slobodnim vremenom, lovom i životinjama, dalekim putevima, velikim uspjesima, bogatstvom, nadmoći, ugledom i dostojanstvom, on je sudija, vlast i onaj koji pruža pomoć. Jupiter je traganje za smislom, on je svrha života, on nam otvara vrata optimizma, prosperiteta, ekspanzije. Jupiter nam daje odgovor na pitanje gde nas čekaju najveće mogućnosti, najbolje šanse. Naravno, pogrešno bi bilo verovati da će sam tranzit doneti sreću sa neba. Rezultati tranzita zavise od individualnog horoskopa, kao i od aspekata koje prave sa našim planetama.

Strelac predstavlja religiju, filozofiju, visoko obrazovanje, strane zemlje i kulture, putovanja. Strelac je sinonim za vedrinu, optimizam, promenljivost, prilagodljivost, fleksibilnost, duhovnost, poštenje , pravednost, direktnost. Strelac je princip humanosti, miroljubivosti, plemenitosti, slobode, nezavisnosti, druženja, duhovnosti, ali i nestrpljivosti, nedostatka koncentracije, nestalnosti i rasipanja snage na previše planova.

Strelcem vlada planeta Jupiter, pa se isti nakon 12 godina vratio u svoje sedište, svoj dom, mesto dobrih namera, da nas natera da naučimo nešto novo, da nam daruje spas ili nagradu, pruži šanse, vrati volju za životom i sabere dela prethodnih iskustava, proceni, pa kome ekspanziju i blagostanje, kome nemiri besciljnost. Jupiter u Strelcu ističe pravdu i istinu. U Strijelcu će boraviti od 08. novembra 2018. do 02. decembra 2019. godine.

Ono što ćemo sigurno svi osjetiti, bez obzira na to kojim nam poljem tranzitira, jeste ogromno rasterećenje u odnosu na 2018. godinu, gde smo imali energiju Jupitera u Škorpiji. Godina koju ispraćamo, pod uticajem Jupitera u Škorpiji, mogla je biti godina velikog učenja, ko je na pravi način iskoristio energiju"kopanja" po najskivenijim delovima duše, emocija i želja. Mnogi su doživeli ne tako lepe stvari, došli do granice nakon koje dolazi drugačije poimanje i života i smrti.

Jupiter u Škorpiji je tunel, Jupiter u Strelcu svetlo na kraju istog, zaštita nakon teških trenutaka, spoznaja stvarnosti, cilj, stremljenja, sreća i ispunjenje, nakon prethodnog iskustva komuniciranja sa samim sobom i zavirivanja u nepregledne dubine. Narednih godinu dana imaćemo priliku da se duhovno čistimo, rušimo granice i ograničenja, osetimo beskonačnost u sebi i svetu koji nas okružuje. Pronađite svoju životnu filozofiju i živite je, jer će vam Jupiter širom otvoriti vrata.

Svemu ćemo pristupati sa dozom optimizma, otvorićemo se za nova iskustva i sa radošću pokušavati da proniknemo u smisao života. Ovaj period obeležiće napredak u sferi obrazovanja i učenja, putovanja u cilju dodatne edukacije, novih saznanja i interesovanja, te za otvaranje i prepoznavanje novih prilika. Jačaće potreba za učenjem i širenjem znanja, stizaće vesti iz daljine, a trgovina sa inostranstvom, kontakt sa strancima, izdavaštvo i javna delatnost doživeti ekspanziju. Čuvajte se samo da preterani optimizamne pređe u svoju suprotnost, te da osećaj bezbrižnosti i dragoceno vreme ne potrošite na uzaludne stvari. Princip “kako ćemo – lako ćemo” ne može se primeniti na sve što zamislite da postignete.

Jupiter u Strelcu otvoriće veće mogućnosti za putovanjima, probuditi želju da se posećuju i proučavaju strane zemlje, proširiti poslovanje vezano za izdavaštvo, turizam, podučavanje, inspirisati na stvaranje novih zakonodavnih, religijskih i filozofskih normi. Želja za edukacijom, nadograđivanjem znanja, napredovanje u karijeri, rad na sebi su izvesni. Jupiter otvara puteve ka inostranstvu pa će mnogi, baš u narednih godinu dana, odlučiti da promene iz korena svoj životnitok, ne oslanjajući se više na već određene principe. Drugima će se otvoriti mogućnost velikih putovanja, učenja, proširiti horizonti, otvoriti um, promeniti vidiči i sopstvena životna filozofija.

Naša životna filozofija će se menjati, a pogled biti usmeren ka širinama, a ne ka svakodnevnoj rutini. Izađite iz zone komfora, dajte glas za velike ideje, jer bez velikih dela nema ni velikih nagrada, ni života dostojnog življenja. Ono što dajemo, to nam se i vraća, pa darujmo dobra i velika dela, iskrenost, otvorenost, širinu, dobronamernost, toleranciju i velikodušnost, a Jupiter u Strelcu će se beskrajno odužiti.

Pojačaće se odgovornost prema religiji i naše shvatanje iste, duh zakona, filozofije, i svih teorijskih razmišljanja, visoko obrazovanje, istraživanja, duhovni i materijalni prosperitet. Povoljne prilike se pružaju i predstavljaju dobrobit za onoga ko neguje prave vrednosti, a upozorenje je da ne preterate u trošenju, rasipanju, ekcentričnosti u svemu, nametanju svog mišljenja, drskom, nepokolebljivom i tvrdoglavom ponašanju.

Jupiter u Strelcu je energija optimizma, entuzijazma, širine i inspiracije da se otvorimo za nova iskustva koja će nam doneti nova znanja i razumijevanje sebe i okoline. Ovo je pravo vreme da se zapitamo kako možemo iskoristiti svoje talente, znanje i potencijale u svrhu poboljšanja kvaliteta sopstvenog života. Vreme je da menjamo duboko ukorenjene loše navike, proširimo granice svoga uma i suštinski rešimo probleme koji nas blokiraju da ostvarimo svoje ciljeve. Ono što je najbitnije je da pronađemo fokus, donesemo odluke i pripremimo tlo na kojem možemo zasaditi seme.

Istražujte i razjasnite sebi koje sfere života vam više ne predstavljaju radost i motivaciju, jer je neophodno da načinite promene koje će vas odvesti u smeru u kojem nesigurnost ne postoji. Verujte, ne gubite veru. Obrazujte se i širite svoje znanje, jedino nam znanje niko ne može uzeti.. Radite na sebi. Tragajte za svojom istinom. Otvorite se za avanture. Delite sa drugima nesebično. Meditirajte, brinite o svom telu, fokusirajte se na pozitivno, usredsredite se na ono što je važno, razgovarajte sa sobom, pričajte, pišite, širite um i vjeru, budite produktivni, ne odugovlačite, ne tražite izgovore i zapamtite da su uspešni ljudi uvek optimisti.

Uticaj Jupitera u Strelcu na podznake:

Podznak Ovan – Ovnovima će ovo biti izuzetno dobra godina u kojoj će se otvoriti mnoge mogućnosti, posebno kada su u pitanju daleka putovanja ili mogućnost odlaska u inostranstvo radi rada ili učenja. Optimizam i vera će vas krasiti tokom cele godine, a posebno povoljan period za one koji se bave prevodilaštvom, izdavaštvom, publikacijom, reklamom, koji su studenti ili uče.

PageBreak

Horoskop - šta nam u narednih 10 meseci donosi Jupiter u znaku Strelca: mnoga srca će napokon uspeti da pronađu mir
Foto: Unsplash/ Aaron Burden horoskop-sta-nam-u-narednih-10-meseci-donosi-jupiter-u-znaku-strelca-mnoga-srca-ce-napokon-uspeti-da-pronadu-mir2

Podznak Bik – Povoljan period za velika novčana ulaganja, započinjanje privatnog biznisa, investiranja, podizanje kredita, vraćanje dugova, dobici kroz prodaje nekretnina ili kroz nasljedstva. Brojne ljubavne afere, koje mogu biti rizične, zato budite na oprezu.

Podznak Blizanci – Mogućnost razvoda onima koji žive u braku koji nije stabilan. Preispitivanje bračnog odnosa, i pitanja – da li sam zadovoljan/na bračnim partnerom? Da li je to osoba sa kojom želim i dalje da delim život? Mogućnost upoznavanja druge osobe nekome od partnera, beg i spas od bračne monotonije kroz dodatna seksualna zadovoljstva. Oni koji nisu u braku, a nalaze se u dugoj vezi, ovo je dobra prilika da se ozvaniči veza i kruniše se brakom, dok će slobodni imati mogućnost upoznavanja potencijalnog bračnog partnera. Širenje kruga prijatelja, upoznavanje interesantnih osoba kroz različite društvene aktivnosti. Rešavanje sudskih sporova. Dobar period za planiranje drugog deteta ili sreća kroz drugo dete.

Podznak Rak – Rakovima će akcenat biti na polju zdravlja. Širenje hroničnih bolesti i rešavanje postojećih zdravstvenih problema. Mogućnost proširenja posla, onima koji isto planiraju, i bavljenje svakodnevnim životnim i poslovnim prilikama. Mogućnost promene posla, posebno onima koji su nezadovoljni trenutnom poslovnom situacijom.

Podznak Lav – Promene u ljubavnom životu, značajna iskustva na polju partnerstva, upoznavanje interesantne osobe sa kojom biste mogli ostvariti lepu vezu ili planirati brak. Završetak monotonih veza i nestabilnih ljubavnih odnosa. Sreća kroz igre na sreću, decu ili sportske aktivnosti. Oni koji planiraju potomstvo, ovo je idealna prilika za isto.

Podznak Devica – Promena mesta stanovanja, širenje i preuređivanje porodičnog doma, kupovina ili izdavanje nekretnina, rast onima koji se bave porodičnim biznisom ili poslom od kuće. Rešavanje nesuglasica unutar porodice, promene raspoloženja, preispitivanje emocija, sreća kroz ženske osobe kao i kroz biznis u okviru nekog partnerstva.

Podznak Vaga – Idealan period za učenja, edukativnu nadogradnju, putovanja. Svi koji planiraju završetak studija, upisivanje mastera, rad na doktoratu ili upisivanje nekog kursa, obuke, bilo kojeg vida edukacije, ovo je pravo vreme. Tranzitni Jupiter kroz natalno treće polje, često donosi i sreću kroz saobraćaj (polaganje vozačkog ispita, kupovina novog automobila ili mobilnog telefona), kao i širenje posla trgovcima. Mentalno rasterećenje i pozitivna iskustva kroz putovanja.

Podznak Škorpija – Tranzit Jupitera povoljno će uticati na vaše finansije, pa je ovo dobar period za podizanje kredita, nove investicije, planiranje privatnog biznisa ili napredak onima koji se bave poslom vezanim za finansije. Nezaposleni bi mogli dobiti priliku za posao, a oni koji su u radnom odnosu mogućnost promene položaja ili dodatni posao, samim tim dodatni izvor prihoda.

Podznak Strelac – godina uživanja, pozitivnih promena, društvenih aktivnosti i izlaska iz pasivnog stanja ili povučenosti. Period kada mnoge stvari valja započeti, jer će iste imati priliku da traju ukoliko se dovoljno založite da ostvarite zacrtano. Energije vam neće faliti, a ni volje, te će mnoge stvari zavisiti isključivo od vas, jer će prilika biti. Pazite da ne preterate u uživanjima i da ovaj tranzit ne donese koji kilogram viška. Moguća trudnoća i ozvaničenje veze.

Podznak Jarac – Dragi Jarčevi, vama dolazi period završetka jednog životnog ciklusa, da biste od decembra 2019. godine započeli novi, srećniji i plodonosniji ciklus, puni energije i životne snage. Ovo je period kada ćete iz svog života ukloniti sve ono što vam ne donosi nikakvu korist i što vas usporava. Završićete mnoge odnose, zatvoriti mnoga vrata, suočiti se sa sopstvenim strahovima i blokadama, preispitivati svoje želje i ciljeve, da biste preporođeni ušli u novi ciklus. Nećete ove godine biti mnogo društveno aktivni, prijaće vam da provodite vreme sami sa sobom. Ovo je idealno vreme za spiritualne aktivnosti, ali i za istraživanje dalekih zemalja.

Podznak Vodolija – Vama Jupiter zahvata polje sreće, pa očekujte dobro raspoloženje, dobre prilike, značajne životne promjene, sreću, blagostanje i optimizam. Konačno ćete uvideti da život ima i onu pozitivnu stranu, i da ne morate vi baš sve večno da čekate. Pružiće vam se mogućnost i za veće novčane prilive, radost kroz prijatelje (upoznavanje novih ljudi, udaje, ženidbe i prinove kod prijatelja) i značajne kontakte koji vam mogu koristiti u budućnosti.

Podznak Ribe – Poboljšanje poslovnih prilika, napredak u karijeri, mogućnost promene položaja, mogućnost započinjanja dodatnog posla, uvažavanje i pomoć od strane autoriteta i nadređenih. Ipak, ovo nije vreme kada se preporučuju značajne promene niti donošenje značajnih životnih odluka.

Izvor: Astro portal