Mesečni ljubavni horoskop za mart 2019. godine - astro prognoze otkrivaju kakva romansa nas očekuje!

OVAN

Tokom marta 2019. godine razmišljaćete o savršenoj ljubavi i srodnoj duši. Ako niste u vezi, puno vremena uložićete u nova poznanstva iz raznih okruženja. Nadaćete se da ćete naći svoju bolju polovinu, svoju srodnu dušu koja će opravdati sva vaša očekivanja. Venera (planeta veza Ovna) ulazi u 11. kuću (prijatelja, društvenog života, grupa) i 1. marta podržava vas u traženju i komunikaciji. Ali, sve do 26. marta 2019. godine Venera je u Vodoliji i ne donosi rasplamsavanje strasti, nego više ohrabruje platonske veze, prijateljstva i najviše od svega, veze koje ne uključuju bilo kakvu obavezu. Preko interneta biste mogli upoznati najviše osoba.

Druga mesta na kojima bi mogli upoznati puno osoba su humanitarna događanja. Ovaj tranzit Venere povoljan je i za parove koji do sada nisu imali vremena za druženja s prijateljima i poznanicima. Zabave i druženja s dragim osobama udaljiće vas od monotonije svakodnevice. Sunce ulazi u Ovna 20. marta 2019. godine i donosi žeđ za životom i za zabavom, pojačava vašu moć zavođenja i potrebu za romantičnim doživljajima, zato što vlada kućom ljubavi Ovna. U periodu od 13. do 15. marta 2019. godine Sunce pravi kvadrat s Jupiterom i zato je to manje povoljan period za ljubav. Tada bi moglo doći do stvaranja iluzija, lažnih nada i do samozavaravanja kada se radi o ljubavima na daljinu. Nepovoljan je i period između 19. i 23. marta 2019. godine, kada Venera pravi kvadrat s Marsom (vladarem Ovna).

BIK

Merkur (planeta ljubavi Bika) je retrogradan od 5. do 28. marta 2019. godine, u vašoj 11. kući (prijatelja, društvenog života, grupa, planova za budućnost). U ovom periodu razmislite o budućnosti vaše veze, odnosa ili o tome kako vidite ljubav i kako se vi ponašate. Tražite tamo gde se ljubav pretvorila u prijateljstvo (i obrnuto), umesto da započnete nešto novo. Može se dogoditi da se stara ljubav vrati u vaš život, pod velom prijateljstva i da nađe ponovo put koji vodi do vašeg srca.

Mars se vraća u Bika 6. marta 2019. godine. Taj tranzit označava period od sedam godina napretka za Bikove. Želećete više slobode kretanja i nezavisnosti, a to može uticati na život u dvoje. Većina Bikova koji su sami neće žuriti u duge veze. Oni koji su u vezi neće žuriti u brak. Tokom marta ozbiljnije razmislite o tome šta tačno želite od ljubavnog života kako se kasnije ne biste našli u napetim i nezgodnim situacijama. Potencijalnim partnerima mogli bi slati nejasne signale ili delovati kao da ste spremni prevariti osobu sa kojom ste u vezi ili braku, a sve zbog flerta tu i tamo.

BLIZANCI

Vaš ljubavni život u senci je profesionalnog života tokom marta 2019. godine. Voljena osoba dosta će se žaliti zbog toga, posebno u periodu između 13. i 17. marta. Venera, planeta ljubavi Blizanaca, nalazi se u 9. kući Blizanaca (inostranstvo, više obrazovanje, putovanja, uverenja, apstraktno razmišljanje i nove perspektive), do 26. marta. Usled ovakvih okolnosti mart bi mogao biti mesec napretka prema novim horizontima u vašem ljubavnom životu. Možda ćete tražiti dublje značenje u ljubavi ili promeniti stavove. Ako niste u vezi, možda nađete ljubav u inostranstvu ili uđete u vezu sa nekim ko je drugačije vere ili kulture.

Mogli biste nekog upoznati kroz putovanje, studije, zatim u hodniku suda ili u kancelariji advokata. S druge strane, tranzit Venere može se iskoristiti konstruktivno, veza se može produbiti ili bi u vezi mogli otkriti i prijateljstvo. Između 19. i 23. marta 2019. godine, ne bi trebali slušati savete prijatelja kada se radi o vašim postupcima i odlukama u ljubavnom životu. Ako postoje stare tajne, nastavak donosi nevolje, čak bi to moglo udaljiti voljenu osobu.

PageBreak

VELIKI LJUBAVNI HOROSKOP ZA MART 2019. GODINE
Foto: Unsplash/ Timo Stern veliki-ljubavni-horoskop-za-mart-2019-godine6

RAK
Za neke Rakove ljubavni život tokom marta 2019. godine može postati teret. Ne možete dati prednost romantičnim iluzijama naspram stvarnosti, koliko god to želeli. Neki Rakovi mogli bi biti razočarani, čak i s dobrim stvarima koje uđu u život para, samo zato što ne zadovoljavaju očekivanja koja imaju. Dnevno sanjarenje samo privremeno stvara prijatnost, dok konkretne stvari ne odvuku vam pažnju.

Voljena osoba može odigrati važnu ulogu u ovome i podstaći vas na neki način da dođete do trenutka spoznaje i buđenja upravo onda kada ste u najdubljem sanjarenju. Vaša 8. kuća (intimnost) je aktivirana od strane Marsa (između 1. i 26. marta 2019. godine) i Venere, planete koja voli dublje teme, onu vrstu komunikacije koja vas jače povezuje, stvaranje ili pojačavanje obostranog poverenja, razrešavanje pitanja koja vode u posesivnost, ljubomoru i sumnje koje su manje ili više opravdane. Za dobrobit vaše veze ili braka, bilo bi dobro da poštujete slobodu kretanja voljene osobe. U poslednjoj nedelji marta 2019. godine neka nerazrešena pitanja u ljubavnom životu mogu isplivati na površinu. Ovoga puta dajte sve od sebe da to raščistite. Za neke Rakove to se odnosi na zavisnost od partnera ili zloupotrebu moći nad drugima.

LAV

Uran (vladar kuće partnerstva i braka) se vraća 6. marta 2019. godine u kuću karijere i društveno - profesionalnog statusa. Ako ste sami, ljubav možete naći u poslovnom okruženju ili kroz poslovna događanja. Može se dogoditi da se zaljubite u popularnu i poznatu osobu. Ljubavne priče mogu se pokrenuti iznenada, ali isto tako naglo mogu i završiti ili mogu biti nestabilne. Nije nemoguće da se neki Lavovi odluče za brak iz koristi, ako je brak ono što im može doneti bolji ugled i bolji društveni status.

Do 26. marta 2019. godine Lavovi će imati blagodati od prisustva Venere u kući partnerstva i braka. To je dobro za komunikaciju para, za razrešavanje zajedničkih pitanja i interesa i kristalizaciju zajedničkih dugoročnih projekata vezano za zajednički život. Od 13. do 17. marta 2019. godine napetiji je period, jer Jupiter (vladar kuće ljubavi Lava) prvi napet aspekt sa Suncem (vladarem Lava) i s Merkurom. Neki Lavovi napraviće pogrešne korake, može se raditi o tome da se predstavljaju pametnijima, ali ne samo to, pokušće požuriti situaciju kako bi sve išlo u željenom smeru - možda prema krevetu. Savetujemo da budete strpljivi i taktični kada je potrebno, jer je retrogradan Merkur većinu meseca prisutan u kući intimnosti Lava.

DEVICA

Nećete se dosađivati u ljubavnom životu tokom marta 2019. godine. Pripremite se, mogli bi se suočiti s komunikacijskim problemima. Merkur (vladar Device) je retrogradan u periodu od 5. do 28. marta 2019. godine, u vašoj 7. kući (partnerski odnosi, brak). Razmislite o odnosu u kojem ste ili o svom ponašanju, radije nego da donosite odluke o raskidu ili o ulasku u novu vezu. Ako ste u stabilnom odnosu, razmišljaćete nanovo o nekim dugoročnim planovima.

Moguće su poteškoće u izražavanju ili napetost, a to može stvoriti probleme. Možda je bolje pustiti da stvari same sednu na svoje mjesto. U 7. kući Device nalazi se i Sunce (do 20. marta 2019. godine) i Neptun, koji je u konjunkciji sa retrogradnim Merkurom između 22. i 24. marta 2019. godine. Idealizovanje i iluzije mogu doseći vrhunac, a može se raditi i o samozavaravanju. U 7. kući Device, 6. marta, imamo Mlad Mesec koji ohrabruje kada se radi o traženju novog načina i pristupa, te stvaranju novih namera u odnosima. Ipak, dobri rezultati mogu se očekivati onda kada se promene vlastiti stavovi i očekivanja.

PageBreak

VELIKI LJUBAVNI HOROSKOP ZA MART 2019. GODINE
Foto: Unsplash/ Scott Webb veliki-ljubavni-horoskop-za-mart-2019-godine4

VAGA

U periodu ste uzbuđenja i strasti. Tražćete zabavu i avanture na neočekivanim mestima i u neočekivanim trenucima. Venera (planeta koja vlada Vagom, ali i 8. kućom Vage, kućom intimnosti) je u vašoj kući ljubavi do 26. marta 2019. godine. Vladar te kuće, Uran, započinje putovanje kroz vašu 8. kuću 6. marta. Venera i Uran podržavaju jedno drugo i čine vaš seksualni život dinamičnim. Bude u vama želju za osvajanjem i ponovnim pridobijanjem srca voljene osobe, ako ste u braku. Ako niste u vezi, imate podršku Venere kod sklapanja prijateljstva i upoznavanja novih ljudi, jer upravo je to put na kojem predivna ljubavna priča može početi. Podršku imate i od Sunca iz kuće partnerstva Vage, od 20. marta 2019. godine.

Sjajne su prilike za upoznavanje dragih ljudi s ozbiljnim namerama. Pod uticajem Urana vaš seksualni život postaje intenzivan, ali shvatićete brzo da slaganje pod plahtom nije dovoljno za vezu na duge staze kakvu priželjkujete i da je potrebna puno dublja povezanost. Za parove ovo je vreme priznanja i otvorene rasprave kako bi ostvarili veće poverenje i veću bliskost. Teži period u ljubavnom životu je od 19. do 23. marta 2019. godine. Tada su Venera i Mars u sukobu, iz fiksnih znakova. Može doći do posesivnosti, ljubomore i potrebe da nametnete svoju volju, te da sve mora biti po vašim merilima.

ŠKORPIJA

S povratkom Urana u vašu kuću partnerstva i braka vaš ljubavni život se može poljuljati. Sada imate potrebne uslove za pokretanje konstruktivnih promena i za otpuštanje starih obrazaca (dobijenih u detinjstvu) koji utiču nepovoljno na vaš ljubavni život. Za neke Škorpije ovo može značiti mešanje roditelja u njihov ljubavni život - što će doneti niz promjena i nemira. Vaša 5. kuća (ljubav, flertovi, afere) je aktivirana ovog meseca. Među planetima koje je aktiviraju je i retrogradni Merkur, u periodu između 5. i 28. marta 2019. godine. Snažne strasti i slepa zaljubljenost mogu doneti vrlo komplikovane situacije. Porivi su snažni. Imajte na umu da je plodnost ovaj mesec veća nego inače.

Mlad Mesec 6. marta 2019. godine, takođe aktivira ovo polje života Škorpije i imaćete potrebu za ulazak u novu vezu ili za obnovu nečeg u ljubavnom životu. Trebate biti strpljivi, jer bi mogli doneti pogrešne zaključke o situacijama u koje ulazite i o ljudima koji vas privuku. Merkur vlada i kućom intimnosti Škorpije, pa može doći do problema u komunikaciji parova, posebno ako ima nerazrešenih pitanja. U nekim slučajevima problem nastaje zbog sumnje na neveru partnera, ali situacija se neće razjasniti bez komunikacije ljubavi. Nakon 26. marta 2019. godine Venera podržava vaš ljubavni život, kada kreće kroz vašu 5. kuću. Tada su dobre šanse za one koji nisu u vezi. Mogli bi naći nekoga sa ozbiljnim namerama. U stabilnim vezama situacija polako postaje stabilna i harmonična.

STRELAC

Merkur, planeta koja vlada kućom partnerstva Strelca, je retrogradan i u 4. kući Strelca (dom, porodica, temelji emocija, prošlost) većim delom marta 2019. godine. Mogli bi reći da ćete tokom marta biti više introvertni i posvećeni meditacijama. Bićete željni odmora i nećete želeti da pustite nikoga u svoj privatni prostor. Ako ste u braku, osećaćete se bolje u društvu voljene osobe i imaćete potrebu ustaliti kućne navike. Nakon strastvenog prošlog meseca, većini Strelaca trebaće odmor od flertova. Čak iako ste započeli vezu, želećete pauzu ili raskid. To će, naravno, izazvati sumnje ili će se voljena osoba žaliti i prigovarati. Razgovori o osećajima teže će ići. Potrudite se i objasnite voljenoj osobi kako se osećate ili je uverite da je među vama sve u redu. Neki Strelci razmišljaće o mogućnosti zajedničkog života.

PageBreak

VELIKI LJUBAVNI HOROSKOP ZA MART 2019. GODINE
Foto: Unsplash/ Ian Schneider veliki-ljubavni-horoskop-za-mart-2019-godine1

JARAC

U kući ljubavi Jarca Marsu se pridružuje Uran 6. marta 2019. godine i podstiče potrebu za flertovima, promenom, rasterivanjem monotonije i rutine i nadvladavanjem određenih ograničenja i straha. Mnogi Jarčevi, u braku ili oni koji nisu u vezi imaće potrebu za potvrdama kada se radi o snazi zavođenja, pa bi mogli bez prestanka da flertuju. Najsramežljiviji biće inspirisani da otvoreno izraze ljubav i pokažu pažnju voljenoj osobi ili da priznaju svoje namere i osećaje osobi sa kojom žele ući u vezu. Planove koje ste u novembru prošle godine stavili po strani sada možete nastaviti graditi, jer ćete naći neočekivani način da ih ostvarite.

Ako ste u stabilnoj vezi, komunikacija će vam biti jako važna tokom marta 2019. godine. Sa mladim Mesecom 6. marta, pronaćićete novi način kako poslati poruku do srca voljene osobe, kako joj reći svoje namere i želje, a da voljena osoba u potpunosti shvati ono što želite reći. Retrogradan Merkur mogao bi doneti poteškoće. Savetujemo da obostrano otvoreno razgovarate o pogledima na život ili o svakodnevnim obavezama i rutinskim poslovima. Nemojte se suzdržavati i kažite ono što mislite.

VODOLIJA

U ljubavnom životu tokom marta 2019. godine materijalna strana postaje značajna, ako ne i opterećavajuća. Kod starijih parova rasprave mogu postati beskrajne i sve se može činiti zbunjujuće i nejasno, umesto da se stvari raščiste. Merkur (vladar kuće ljubavi Vodolije) je retrogradan između 5. i 28. marta 2019. godine, ali to može biti povoljan period za analiziranje situacije i obostranih potrošačkih navika. Troškovi povezani sa porodicom, domom, investicijama, nekretninom, kreditom ili pozajmicom mogu stvoriti nepremostivi jaz između vas i voljene osobe.

Bilo bi mudro odložiti vežu kupovinu za sledeći mesec, a u međuvremenu razgledati stvari na više mesta sa voljenom osobom. Neke Vodolije koji traže avanturu ili čak dugoročnu vezu mogu imati sumnje u vlastitu vrednost. Odavde do kupovine nečije pažnje ili srca samo je jedan korak - pogrešan korak. Upoznajte nove ljude, flertujte, ali pazite kako upravljate svojim novcem. Ako ste usamljeni, uživajte u društvu prijatelja umesto da kupujete vezu.

RIBE

Vaš ljubavni život je pomalo zbunjujuć, teško ćete razumeti šta voljena osoba želi ili kako da dođete do zlatne sredine. Merkur, planeta koja vlada kućom partnerstva Riba, je retrogradan između 5. i 28. marta 2019. godine i nalazi se upravo u Ribama. U određenom trenutku može postati nejasno kakve su želje i očekivanja ili čije su. Uprkos tome, mart 2019. godine, je dobar za povratak ljubavnim željama koje se do sada nisu ostvarile i za razgovore koje ste vodili, ali nisu doneli konstruktivne zaključke tada. Obdareni ste senzitivnošću i sada to pokažite, kao i svoju toplinu, razumevanje, saosećanje i lepe reči kako bi se uvukli pod kožu voljene osobe.

Slušajte šta vam voljena osoba govori. Ribe koje su u neslužbenoj i stabilnoj vezi razmišljaće o ulasku u bračne vode. Većina vas se boji odbijanja i mogli biste oklevati sa prošnjom. Ako uzmemo u obzir da je Merkur retrogradan, mogli bi izvaditi diskretne ljubavne antene. Mlad Mesec 6. marta 2019. godine u Ribama povoljan je za obnovu i za preuzimanje inicijative, bez obzira na to jeste li u braku ili u vezi. Ako niste u vezi i tražite ljubav, pripazite sa novim poznanstvima. Ne želite da vam neko daje uzaludne nade.

Izvor: Tarot horoskop