U sredu 10. aprila očekuju nas dva značajna aspekta. Prvi je susret Venere i Neptuna na 17 stepenu Riba, a drugi izazovni kvadrat Sunca u Ovnu i Saturna u Jarcu.

Bliski kontat Venere i Neptuna priča je sa dva lica. Jedno je inspirativno, romantično, zaljubljivo, zaneseno. To su ona iskustva koja stvaraju leptiriće u stomaku koja nas udaljuju od stvarnosti, zamagljuju pogled, potpuno smo izvan sebe od ushićenja i emocija koje nas obuzimaju. To je sjedinjenje dvoje ljubavnika koji plešu u zanosu, miljama daleko od stvarnosti. Neka nova ljubavna iskustva zaista mogu biti inspirativna.

Naličje ovog nebeskog susreta nije toliko idealno, iako je sklonost idealizaciji više nego očita. Ponese nas neka ideja, iskustvo, osećaj i nismo spremni pogledati koliko je to istinito i realno. Lako upadnemo u zabludu. Pogled nam je presvučen zavesama iluzije. A kad progledamo, sledi razočaranje. Susret s istinom nije jednostavan. Padaju maske. Osećamo krivicu, osećamo se izigrano, nasamareno.

Ovo je aspekt jakih osećanja i pitanje je kuda nas sve mogu odvesti. Zato je važno biti tu i sada. Videti šta je stvarno, a šta se nama samo čini da jeste. U tome vam može pomoći razgovor sa prijateljem, starijom osobom, s nekim iskusnim, stručnim.

Sanjate, ali otvorenih očiju.

Drugi aspekt je onaj Sunca i Saturna – težina odgovornosti. Moramo učiniti nešto, a nismo spremni za to. Da, osećamo to moranje, taj pritisak, a želimo izbeći tu odgovornost. Što više pružamo otpor, to nam je teže.

Neki zaostaci ili problemi iz prošlosti sada dolaze na naplatu, dobro ih je rešiti. Postaviti neke granice prema drugima, ne dati im da nas forsiraju na nešto na što nismo spremni. A i vreme nam može biti ograničavajući faktor.

Odnosi sa autoritetima i starijim članovima porodice mogu biti zahtevni. Stižu neke kritike ili doživljavamo odbijanje.

Budite strpljivi, istrajni. Krećite se korak po korak. Pokušajte ne podleći pesimizmu ili zabrinutosti već naprosto rešite situaciju koja je pred vama.

Astrolog: Julijana Oremović