Stručnjaci iz oblasti astrologije su nam još na početku godine naglasili da 2019. sa sobom donosi mnoge događaje koji će u većoj ili manjoj meri uticati na životna kretanja svih horoskopskih znakova. Do sada smo imali priliku da se suočimo sa dešavanjima koja su negativno delovala na polje ljubavi, posla i zdravlja. Međutim, početak aprila donosi magične promene i neočekivane prilike koje ne bi trebalo da propustimo. Naime, Jupiter 10. aprila započinje svoj retrogradnihod, te potencijalno stvara mogućnosti za promenama na bolje.

U nastavku saznajte kako će ovaj astrološki događaj uticati na vaš horoskopski znak i šta je to na šta treba najviše da budete fokusirani.

Kada je u pitanju retrogradni hod, poznato nam je da njegov uticaj na horoskopske znakove nije pogodan i da sa sobom donosi burne promene, kao i mnogo tenzije ali i nepotrebnog stresa. Međutim, postoje i one planete čiji retrogradni hod ne povlači sa sobom neprijatnosti, već sasvim suprotno tome.

Jupiter će od 10. aprila do 11. avgusta 2019. godine biti u svom retrogradnom hodu.

Ova planeta Sunčevog sistema je poznata po tome da manifestuje sreću, podstiče na napredak i usavršavanje, a time donosi i pune ruke posla. Jer ništa od toga se ipak neće desiti samo od sebe. Njegov retrogradni hod, za razliku od retrogradnog Merkura, ima pozitivne aspekte koje svakako treba da iskoristimo.

Pre svega ovaj period je pogodan za retrospektivu poslednjih nekoliko meseci svog života kako bismo znali gde smo grešili, šta smo to dobro uradili i šta želimo da ostvarimo u budućnosti. Veoma je bitno da postavite konkretne ciljeve, a potom i realne planove na koji način da ih ostvarite. Za to će vam biti potrebna velika motivacija, a kako smo malopre naglasili, retrogradni hod ove planete vam donosi pune ruke posla te nećete imati prostora za lenjost, odugovlačenje i odlaganje obaveza.

PageBreak

Horoskop - očekuju nas magične šanse za ispunjenje želja: saznajte kako da iskoristite moćnu energiju retrogradnog Jupitera (do 11. avgusta 2019.)
Foto: Shutterstock horoskop-ocekuju-nas-magicne-sanse-za-ispunjenje-zelja-saznajte-kako-da-iskoristite-mocnu-energiju-retrogradnog-jupitera-do-11-vgusta-20194

Od vaše volje zavisi da li će snovi zaista postati realnost

Napredak na jednom životnom polju ne isključuje napredak na nekom drugom, te i pored poslovnih projekata i usmerenosti na napredak na polju karijere, potrebno je pažnju posvetiti i ličnom razvoju, ličnim željama i potrebama. Takođe, unutrašnji osećaj zadovoljstva je bitno balansirati sa fizičkim izgledom, pa ako niste zadovoljni kako trenutno izgledate ovaj period je pogodan za uspostavljanje dijeta i zdravih navika.

Tokom ovog tranzita mogu se desiti i neke neočekivane, čudne i nesvakidašnje stvari za koje nećete biti pripremljeni, ali ne brinite brzo ćete im se prilagoditi. Naravno, ne mora nužno značiti da će to što je nesvakidašnje imati negativanuticaj na vas.

Dakle, u ovom periodu učinite sve što je u vašoj moći da uspostavite balans između onoga što želite i onoga ko ste zaista. Razmislite o vašim ciljevima, zapišite ih, a zatim ih korak po korak realizujte u stvarnosti. Potrudite se da što manje zabušavate pod izgovorom "ovo mi nije dan" i stvari uzmite u svoje ruke. Ne zaboravite da će pozitivan uticaj Jupitera doneti samo pozitivan potencijal, što svakako nije malo, a od vas - od vaših odluka i dela zavisi da li će se ti pozitivni aspekti i realizovati.

Bilo kako bilo, dok je Jupiter u svom retrogradnom hodu iskoristite priliku da posložite stvari u svom životu i postavite temelje za dalji napredak.

Izvor: Mogu ja to sama