Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đotiš horoskop otkriva šta nam je zapisano u sudbini: evo šta nas čeka u 2020. godini

Ako nebo posmatramo kroz prizmu sideralnog zodijaka koji se koristi u đjotiš astrologiji u martu smo imali smo značajniju promenu. To je promena koja se događa jednom u godinu i po dana; položaji mesečevih čvorova Rahua i Ketua ...

  Izvor: Shutterstock

7. marta Rahu je ušao u sideralni znak Blizanca, a Ketu u sideralni znak Strelca. Taj tranzit će ostati nepromenjen do 23. septembra 2020. godine.

Promenu ovih položaja možemo posmatrati kao promenu perioda kroz koje svet prolazi. Drugim rečima ovi tranziti utiču na sve nas podjednako. Naravno, pošto smo svi različiti i imamo drugačije okolnosti života, iskustva i karaktere, neće se desiti da se svima dešavaju baš iste stvari i da svi donose baš iste odluke. No ovi tranziti deluju na globalnom nivou, stvari se polako menjaju, a naši umovi slede te promene.

Povezane vesti

Rahu je u Blizancima egzaltiran isto kao i Ketu u Strelcu. To znači da imamo godinu i po dana egzaltirane čvorove, Rahu i Ketu, na nebu. Do jeseni 2020. godine Rahu će naglasiti sve što je povezano sa znakom Blizanca, a to su naravno komunikacije, kreativni impulsi, stvaralaštvo ili inventivnost, pokretanje novih projekata ili ideja, ambiciju i hrabrost, radoznalost, putovanja i upoznavanja…
Ako želite da učite strane jezike ovo je odličan trenutak za to. Učiti o stranim kulturama, komunicirati sa strancima, upoznati neobične ljude ili naučiti neke otkačene veštine, to je aktuelno u ovom periodu. Sve što je alternativno i egzotično, strano, nekonvencionalno ili drugačije bitće sve modernije; Rahu je na vrhuncu u radoznalom Blizancu…

Povezane vesti

Možemo, takođe, očekivati pojavu nekih novih prenosioca ezoteričnih poruka ili ideja. Mnogi će se boriti za prisutnost ili privilegije u medijima ili u komunikacijama. Raste želja da govorimo, pišemo prenosimo poruke, da nas se čuje, da dobijemo potvrdu za kreativnu inovativnost, želimo poštovanje i obožavanje za veštine u ovim područjima. Tu ima prostora i za manipulatore ili one koji koriste komunikacije da bi istakli ono što nema pokrića, da bi dobili priznanje za ono što nisu zaslužili.
Rahu je onaj koji krši tabue ili socijalne norme te se mogu očekivati i interesi za granična područja i kršenje pravila u svim ovim temama. Pojavljivaće se težnje da se uverljivim govorom privuče pažnja, da se definišu i reše problemi, povećavaće se entuzijazam za razgovorom, seksualnoj privlačnosti ili uživanjem u partnerstvu te žudnju za intelektualnom stimulacijom. Tražiće se kratkoročna rešenja za dugoročne probleme.

Povezane vesti

Što se Ketua u Strelcu tiče on pokazuje veliku moć i sposobnost u područjima povezanim sa znakom Strelca, ali istovremeno uzrokuje odvojenost, odnosno nevezanost. Na taj način sve stvari povezane sa Strelcem imaju veliki potencijal, ali istovremeno ih se smatra manje važnima ili nevažnima. To se događa zbog zaliha iz prošlosti, a Ketu predstavlja našu vezu sa prošlošću i sa svim onim što donosimo ili vučemo iz prošlosti.
Strelac je pod vladavinom Jupitera i predstavlja naš odnos s religijom, edukacijom, pravom (ili pravednošću), prema moralu, idealima, vrednostima i slično. Ovo je takođe područje globalnih putovanja, takmičenja, borbe za pravdu, sporta i slično (Strelac je vatreni znak i zbog toga ima temperament koji se voli da se takmiči i dokazuje).

Povezane vesti

Ketu u ovom znaku daje velike sposobnosti u edukaciji, visokoj inteligenciji, moralnim vrednostima, religiji i veri u Gurua (duhovnog učitelja). To znači da postoje dobre sposobnosti u sticanju znanja, učenju i podučavanju te da se mogu ostvariti velika dostignuća u edukaciji. No, moguć je takođe prekid edukacije jer Ketu istovremeno nije vezan, odnosno zasićen je mnogim lekcijama koje su već naučene u prošlosti i predstavlja nezainteresovanost na tim područjima.
Ketu predstavlja naše traženje svrhe i za sve što nema čvrsti temelj u istini biti ćemo nezainteresovani. To se odnosi na spomenuta područja. Na primer, ako se pojavi prilika da se ostvari neki drugi cilj onda se može odustati od edukacije, ali i od odnosa sa Guruom ili sa ocem. Takođe neke moralne vrednosti ili ideali uopšteno mogu biti žrtvovani zbog ostvarenja nekih osobnih ciljeva ili ambicija.

Povezane vesti

To se događa zbog osećaja kako su moralne (ili religiozne) vrednosti već dovoljno apsorbovane ili naučene u prošlosti i može se desiti da sami sebi uzmemo za pravo da budemo “guru” ili moralni autoritet i na taj način opravdavamo zanemarivanje nekih vrednosti morala ili se jednostavno može stvoriti sukob sa autoritetom, kulturom, tradicijom ili s ocem.
Ovaj tranzit je pozitivan ako se želimo osloboditi od dogme ili robovanja nekim tradicijama ili ustaljenim normama. Na taj se način tokom ovog tranzita može napraviti pomak u shvatanju vrednosti humanizma. Prisutna je objektivnost u tom području (jer nema vezanosti i zbog toga opterećenosti) te se zbog objektivnosti prema idealima i vrednostima može pristupiti trezveno.

Izvor: Astroportal

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj