Merkur 6. maja boravi na poslednjem stepenu Ovna, a u kasnim poslepodnevnim časovima ulazi u smirenije i postojanije prostore Bika u kojima će ostati sve do 21. maja. Merkur u Biku omogućava nam da se uspešnije pozabavimo svojom finansijskom situacijom!

Privedite danas nešto kraju, naročito ako imate obaveza koje duže vreme odlažete! Obavite razgovore koji su nužni da biste dobili sve potrebne informacije. Ovo je dobar dan za arhiviranje nekih pitanja kojima ste se bavili u prethodnom periodu jer Merkur upravo ulazi u novi ciklus.

Nakon što je odvažno pokretao, inicirao i hrabro se upuštao u nepoznato dok je bio u znaku Ovna, sada ulazi u smirenije i postojanije prostore Bika u kojima će ostati sve do 21. maja

Merkur u Biku omogućuje nam da se uspešnije pozabavimo svojom finansijskom situacijom.

Odustanite od nepotrebnih troškova.

Ulažite energiju i novac u ono što za vas ima stvarnu vrednost.

Pronađite dodatni izvor prihoda.

Želite li više saznati ili naučiti o tome kako uspešno rukovati sa novcem ili kako unaprediti vlastiti posao, pronađite neku edukaciju ili kurs koji vam u tome može pomoći.

Osim toga, ovo je dobro vreme za osnaživanje unutrašnjih resursa.

Koliko vredi vaše znanje?

Koliko vrede vaše sposobnosti, talenti i iskustvo?

PageBreak

Horoskop - očekuje nas zlatni period: Merkur u Biku donosi sticanje novca i put ka prosperitetu (do 21. maja 2019. godine)
Foto: Shutterstock horoskop-ocekuje-nas-zlatni-period-merkur-u-biku-donosi-sticanje-novca-i-put-ka-prosperitetu-do-21-maja-2019-godine

Pročistite um

Vrednujete li taj svoj unutrašnji kapital?

Za razliku od Merkura u Ovnu koji komunicira odvažno, brzo i bez odlaganja, sa Merkurom u ovom zemljanom znaku komunikacija se usporava i postaje konkretnija, promišljenija. Manje se priča, ali ono što se kaže je vrlo jasno i nedvosmisleno. Zato narednih dana nastojte da budete sažeti i informativni u iznošenju svojih stavova jer će vam to omogućiti da lakše ostvarite ono što ste naumili. I ono što je još važnije, budite strpljivi, ne požurujte stvari.

Osim toga, nekad će biti teže komunicirati sa drugima jer ćemo nailaziti na tvrdoglavi otpor i fiksna uverenja. Um nekih ljudi nije tako fleksibilan. I izbegavajte rasprave i uveravanja sa osobama koje nisu sklone da preispitaju svoje stavove – uzaludno potrošena energija.

Sigurnost nam postaje jako bitna, pa nerado ulazimo u poslovne i finansijskerizike. Čuvamo i oplođujemo stvoreno.

Informacije lakše obrađujemo kroz osećaje, putem dodira ili mirisa.

Ovo je i dobro vreme da se pozabavite dokumentima koji se odnose na imovinu, zemljišta i nekretnine. Želite li obaviti kupoprodaju nekretnine, unajmite ili iznajmite stan, sada je pravi trenutak za to.

Sa ovim Merkurom možemo više uživati u umetnosti, prirodi i lepoti. Uzgoj biljaka, kulinarstvo i hrana češće su u fokusu naših misli.

Zemljani i vodeni znakovi dobro se snalaze tokom ovog tranzita, dok vatreni i vazdušni znakovi mogu imati utisak da se otežanije snalaze u komunikaciji i ispunjenju poslovnih ciljeva.

Astrolog: Julijana Oremović