Nedeljna tarot prognoza od 6. do 13. maja 2019. godine - sudbinu kreiraju karta Dvojka mačeva i karta As pehara, piše Lovesensa.

Negativne emocije nikada nisu prijatne i često imamo strah od njih, strah od tuge, strah od besa ili strah od straha. Međutim, one su naši učitelji, naša svetlost do samospoznaje. Naše telo, duša i um svakodnevno šalju milion poruka o našim emocijama, a glavni problem nastaje kada te poruke i signale počnemo da izbegavamo.

Svaka emocija je poput biljke. Ona ima koren, odnosno uzrok iz kojeg nastaje, a zatim postaje stablo kada se ispoljava i šalje signale, a pretvara se u veliku i nekontrolisanu krošnju kada emociju potiskujemo, i na kraju emocija postaje naš vođa.

Dvojka mačeva podseća na to da više ne smemo ignorisati svoja osećanja i tako blokirati životnu energiju. Čak iako se neka emocija čini beskorisnom i prolaznom, ispoljite je.

Kažite sebi ono što osećate, recite bliskom prijatelju ili zapišite na papir. Previše potisnutih emocija mogu uzrokovati anksioznost. Ne stidite se svojih osećanja, ona su deo vas, zato ih otpustite i osećaćete se oslobođeno.

Ne treba previše razmišljati o procesu oslobađanja osećanja ili se opteretiti. Jednostavno pustite da se točak života okreće i u njega utkajte svoje emocije. Kada sve potisnuto i skriveno napusti vašu dušu, bićete spremni da se duhovno uzdignete.

Iako Dvojka mačeva donosi opomene i teške, ali važne, lekcije, As pehara donosi divnu energiju.

As pehara je karta koja simbolizuje ljubav i zadovoljstvo. Sve ide prirodno, lagano, po planu, a vi ste spremni da se zabavljate i istražujete po bašti života. Univerzum vas štiti i šalje divnu energiju jer ste napokon odlučili da otvorite srce. Pratiće vas divan osećaj slobode i istine.

Zen vežba koju treba uraditi krajem nedelje kako biste privukli mir i zadovoljstvo:

Sedite mirno, ne radite ništa, zatvorite oči, osetite kako vas energija proleća ispunjava i zamislite kako trava raste. Pustite neka se prolećne slike nižu u vašim mislima i čiste um od mračnih senki.

As pehara naročito donosi sreću kreativnim dušama, romantičnim parovima i onima koji još uvek neguju unutrašnje dete u sebi.

Mantra za ovu nedelju: Kada slušam svoje emocije, osećam da se moja čula oslobađaju i energija počinje da teče. Spremna sam da se oslobodim negativnih osećanja i otvorim dušu za svetlu zaštitničku energiju Univerzuma. Ljubav, krativnost i igra ispunjavaju dane. Zadovoljna sam.

Izvor: Lovesensa