Mars, muška planeta, povezana s energijom, snagom, agresivnošću, impulsivnošću, ambicijom, takmičenjem i fizičkom aktivnošću, do 1. jula je u znaku Raka. U tom vodenom znaku Mars je u padu jer je Rak nasuprot Jarcu, u kom je pak u egzaltaciji.

Iako nije tako nemilosrdan u želji za pobeđivanjem i postizanjem onoga što želi, kao Ovan i Jarac, Rak takođe, kao kardinalni znak, želi da ostavi trag promene. Ali njegovi potezi su motivisani saosećanjem, brigom o drugima, željom da zaštiti sebe i svoje voljene, dolaze iz srca i Rak zna da treba da se vodi ljubavlju i emocionalnim razumevanjem, to nije pobeđivanje pobede radi.

Mesečni ljubavni horoskop za jun 2019. godine: astro prognoza za slobodna i zauzeta srca

Ovako će Marsov tranzit kroz Raka uticati na veze, porodicu, finansije i zdravlje..

Veze: Kada Mars prolazi kroz znak Raka, skloni ste da verujete da je porodica središte svemira. Srećan dom i porodica su glavna životna svrha, stoga postajete vrlo zaštitnički nastrojeni prema onima koje volite. U ovom razdoblju treba da nađete vremena za svakog člana svoje porodice – naročito kada ste nekome od njih potrebni – kako biste svakog razumeli. Upamtite i da sve treba da tretirate jednako i onako kako biste sami želeli da drugi tretiraju vas. Za one koji još nemaju svoju porodicu ovo je najbolje vreme da je stvore. Onima u braku biće potrebno, ali će i da daju mnogo ljubavi i romantike.

Nedeljna tarot prognoza: predviđanje sudbine do 28. maja 2019. godine

Finansije: U ovom razdoblju ne preporučuju se originalne poslovne ideje i rizična ulaganja. Ali Mars u Raku može da vam pomoći da otkrijete nove načine štednje novca, naročito u domaćinstvu i na režijama, kao i da vas motiviše na dugotrajnu štednju postavljanjem cilja u vezi sa porodicom (npr. štednju za godišnji odmor, bržu otplatu kredita ili obrazovanje dece).

Zdravlje: Sad mnogo stvari može lako da utiče na vaše raspoloženje: hrana, drugi ljudi, društvene mreže, boravak na suncu... Ukoliko želite da ostanete dobro raspoloženi i pozitivno nastrojeni, zdravo i umereno se hranite, izbegavajte toksične osobe, nemojte stalno da budete na društvenim mrežama i osigurajte svom organizmu dovoljno kretanja i sunčeve svetlosti.

Izvor: Sensa.hr