Planete, Merkur i Venera ući će u aspekt sa Neptunom. Merkurova podložnost Neptunu biće varljiva, pa će taj uticaj proizvoditi dosta zbunjenosti. Misli nam lutaju, teže je zadržati fokus. Lakše zalutamo u umu, zapletemo se u vlastite misli ili im izgubimo trag. Skloniji smo izbeći suočavanje, koristiti se lažima jer mislimo da je to lakši put.

Neptun je mađioničar i iluzionista, pa mu je lako zavarati, ubaciti nas u iluziju. Zato danas proverujte istinitost važnih informacija, ne dajte da vas zavedu nečije reči koje možda nisu sasvim iskrene.

Sklonite se od ljudi koji vam crpe energiju. Nemojte biti žrtva izgovorenih reči.

Pazite da nešto ne izgubite ili ne zaboravite.

Merkur i Neptun mogu naglasiti maštovitost, kreativnost. Pišite, uživajte u dobrom filmu, muzici. Inspiraciju možete pronaći u umetnosti.

Osluškujte i intuiciju, lakše možemo predosetiti neke događaje i osetiti ono što je lažno.

Venera i Neptun stvaraju energiju ljubavnemagije. Težimo idealima, priči iz ljubavnih romana, priželjkujemo zaljubljenost, onaj zanos koji nam stvara leptiriće u stomaku. Senzualni smo, dodiri i zagrljaji miluju naše srce.

Možda vas i neko privuče svojom harizmom ili osetite neobičnu povezanost sa jednom osobom.

Brižni smo prema onima koje volimo, želimo pomoći, udovoljiti.

Sada možete nekog nadahnuti ili isceliti svojom ljubavlju i dobrim, nesebičnim namerama.

Mesec je u Ovnu i tokom prepodnevnih sati ući će u izazovni aspekt sa Saturnom i Plutonom. Osećanja su pod kontrolom. Možda na površinu izađe neko emocionalno nezadovoljstvo ili nesigurnost koje je povezano sa neiscijeljenim iskustvima iz prošlosti.

Dobar dan za zavođenje, kreativno pisanje, čitanje, za praktikovanje tehnika kojima ćete izoštriti svoju intuiciju i povezati se sa sobom.

Astrolog: Julijana Oremović