Trenutno su tri planeta u svom sedištu, mestu na kojem njihovi kvaliteti najviše dolaze do izražaja. Usled toga u narednom periodu možemo preduzeti neke aktivnosti koje će nam poboljšati kvalitet života, pomoći u rešavanju problema i doprineti većem osećaju ispunjenosti.

Merkur u Blizancima (do 4. juna)

Njegova snaga je u veštini komunikacije. Razumevanje može biti lakše uspostavljeno ako slušamo svoje sagovornike, ako izgovaramo ono što mislimo i posmatramo koje se emocije odvijaju u pozadini. Ovaj Merkur je vrlo snalažljiv, domišljat i okretan. Ima sposobnost snaći se gotovo u svakoj situaciji, pa makar to značilo i "lovljenje krivina", ako su te okolnosti neprijatne.

Dobar period je za učenje, kraća putovanja, za traženje potrebnih informacija i deljenje svojih misli i ideja sa drugima što stvara snažniji osećaj povezanosti sa okruženjem. Aktivnosti na društvenim mrežama, poslovna i ljubavna prepiska mogu povećati šanse za zaradu. On naglašava znatiželju, prilagodljivost, snagu intelekta i moć uveravanja. Pomaže nam da se odmaknemo od rutine, doživimo nešto novo i obogatimo svakodnevicu.

Venera u Biku (do 9. juna)

Nema putenije i senzualnije Venere od ove koja poprima elemente Bika. Dodiri i zagrljaji isceljuju. Ne zanima je ništa površno i prolazno. Ulaganjem u odnose i ljubav ona gradi i stvara nešto za što smatra da ima dugoročnu vrednost i isplativost. Sa njom tražimo sigurnost, pouzdanost, oslonac. Strpljivi smo, možemo čekati ono što želimo, ali i ne odustajemo tako lako od onoga kuda nas srce vuče.

PageBreak

Horoskop - 3 mistične planete trenutno utiču na naš život: evo kako da iskoristimo njihovu energiju za ostvarenje snova (do 9. juna 2019.)
Foto: Shutterstock horoskop-3-misticne-planete-trenutno-uticu-na-nas-zivot-evo-kako-da-iskoristimo-njihovu-energiju-za-ostvarenje-snova-do-9-juna-20195

Ulaganje energiju u budućnost

U periodu smo kada je dobro ulagati u odnose sa osobama koje volimo, pokazati iskrenu emociju, dati do znanja da nam je istinski stalo. Nemamo šta izgubiti. Ako nakon toga usledi spoznaja da druga strana ne može ili ne zna uzvratiti i dati nam ono što trebamo, i to je veliki dobitak. Odlučujemo da ne želimo trošiti vreme i energiju na nešto što nema budućnost!

Jupiter u Strelcu (do 2. decembra 2019.)

Planeta ekspanzije, obilja i dobrih prilika je u svom matičnom znaku! Iskoristite preostali deo godine kako biste ostvarili progres, pomerili stvari sa mesta i rasli. Ova planeta podstiče lični razvoj, ali tek kada se odvažimo da koračati unpred, izađemo iz zone poznatog, prihvatimo nove prilike, poverujemo da znamo i možemo, usuditi se. Budite hrabri!

Verujte da je moguće! Učite, uložite u svoje znanje, putujte, povežite se sa osobama koje imaju iskustvo i znanje kojima vam mogu pomoći.

Saturn u Jarcu (do 17. decembra 2020.)

Nije ovo lagana pozicija, ali je i važna. Saturn u Jarcu je vrlo snažan i neumoljiv u odstranjivanju svega onoga što je u našem životu izgubilo smisao i svrhu. Pomera se i odstranjuje ljude, okolnosti, odnose koji nas ne podržavaju u rastu i razvoju. Zato nekad njegov uticaj može biti zahtevan jer imamo utisak da gubimo nešto u šta smo dugi niz godina ulagali, ali dobro je znati da odlazi samo ono što se potrošilo i što bi nam u budućnosti moglo još dodatno otežati kretanje i ostvarenje intimnih i profesionalnih želja.

Sa ovim Saturnom odrastamo, postajemo mudriji i zreliji. Učimo da preuzimemo odgovornost, suočavamo se sa stvarnošću, postajemo samoodrživi. U to ime pripremite se da bi neki delovi vašeg života mogli proći kroz temeljnu rekonstrukciju (ako već i nisu), a sve u ime boljeg života.

Astrolog: Julijana Oremović