Mlad Mesec u ponedjeljak, 3. juna je u Blizancima. "Smešten sa svojim vladarom, Merkurom, ovaj mladi Mesec naglašava snagu naših reči, misli i komunikacije", objašnjava astrolog Chani Nicholas.

Budući da je u opoziciji sa Jupiterom, naglašava i uticaj onoga šta kažemo i kako to kažemo. A kako je u kvadratu sa Neptunom, moglo bi nam promaknuti nekoliko ključnih tačaka, pojedinosti ili faktora, zbog čega prioritet treba dati iskrenosti i jasnoći.

Ovo je srećan mlad Mesec, kaže astrolog Jamie Partridge. "Ovo je naročito dobra mesečeva faza za zaljubljivanje i zaradu." Sada je moguće ostvariti svoje snove, ali planete upozoravaju da je potreban oprez kako ne bismo bili preoptimistični i previše neaktivni. Zato budite realistični i svesni rizika da vas neko može zavarati te sumnjičavi ako vam se ponuda čini previše dobrom da bi bila istinita.

Delovanje ovog mladog Meseca osećaće se četiri nedelje, do solarnog pomračenja 2. jula, a najbolje vreme za svež start i započinjanje novih projekata je tokom prve dve nedelje ovog novog Mesečevogciklusa."

Ovomesečni mlad Mesec obeležen je istinom, komunikacijom i samoizražavanjem, ističe Tanaaz Chubb. On nas podstiče da razjasnimo šta je naša istina i da radimo na tome da izrazimo što zasita osećamo.

"Pod tamom ovog mladog Meseca takođe ćemo biti motivisani da preduzmemo akciju na nekom području svog života." I dok mlad Mesec obično uzrokuje naše povlačenje u sebe i "senke vlastitog srca i duše", ovaj nam mlad Mesec daje podršku da preuzmemo inicijativu i nešto učinimo.

Nemir i znatiželja pokreću Blizance, Vagu i Ovna koji vitalnost obnavljaju aktivnim društvenim životom i putovanjima.

Devica i Ribe brzim reakcijama spretno balansiraju između posla i zadovoljstva.

Strelac, Vodolija i Lav duhovitošću i oštrom inteligencijom pomeraju sve prepreke, posebno one u ljubavi.

Savet i rame za plakanje svi će tražiti od Raka i Škorpije. Nadahnjuju svojom mudrošću i unutrašnjom čvrstoćom.

Jarac i Bik povezuju svoje prijatelje iz raznih krugova, posmatrajući kako nastaju nove poslovne, prijateljske i ljubavneveze. Te nove veze svima će biti vrlo korisne.

Prilagođeno sa: Sensa.hr/Sensa.hr