Šta vas čeka do kraja godine u ljubavi, na poslovnom planu? Kako najbolje iskoristiti planetarne potencijale u narednih par meseci i koje vam važne poruke šalje uticaj Saturna i Jupitera?

Period do kraja godine biće dosta energetski intenzivno za sve znakove. Očekuju nas tri pomračenja, dve u julu (2. i 16. jula) i jedno u decembru (26. decembra) koje su uvek simbol neke radikalne i temeljne životne promene, koje ovog puta mogu biti vezane za privatni život, dom, karijeru i odnose sa autoritetima, uz pitanja koja se odnose na naš poslovni, društveni status i preuzimanje odgovornosti i na ono što nas čini sigurnim. Koje je naše mesto sigurnosti koje nam omogućava da stvaramo i napredujemo, uprkos svim izazovima i poteškoćama koje susrećemo na putu? Ova pomračenja nas uče kako pronaći ravnotežu između privatnog i poslovnog života.

Avgust će takođe biti značajan jer su prisutna dva mladaMeseca unutar jednog meseca što je redovno simbol nekog završetka i novog početka.

Saturn se nalazi u svom sedištu, u Jarcu, isto kao i Jupiter u Strelcu, pa će te dve planete imati vrlo snažan uticaj na naše živote. Vreme da otpustimo sve ono što nam više ne služi. Učimo da prevladamo vlastite strahove, razvijamo se i krećemo se uprkos njima i izlazimo iz zone sigurnosti jer nas tamo čeka prilika za rast i razvoj, odnosno za poboljšanje kvaliteta života. Ovo je poučan period, a ukoliko posmatramo život kao školu, možemo puno naučiti o sebi i kroz to napredovati u ličnom razvoju.

Najviše će u ljubavi uživati Lavovi, Strelci, a i Device čeka jedna važna odluka tokom ljeta, pa sve do polovine oktobar. U poslu sada najviše prilika za napredak imaju Strelci, a i Ovnovima se nudi prilika da prevladaju neke poteškoće iz prošlosti i krenu prema napred. Škorpije će osetiti veliki rast na polju finansija.

OVAN

Ocena 3

Ljubav i odnosi: U julu će vas zaokupirati porodične teme ili pitanja vezana uz stanovanje i članove s kojima delite stambeni prostor. Ako puno radite, lako je moguće da vam bližnji prigovore na čestom izbivanju i odsutnosti. Ljubavni život procvetaće u avgustu kada ćete osetiti priliv optimizma i entuzijazma. Puni ste energije, vrlo strastveni, naročito domišljati i kreativni u stvaranju novih ljubavnih prilika, pa je avgust sjajno vreme za samce i one koji su u potrazi za avanturom. Ljubav će vas "pronaći" i ako ste u vezi. Partner vam se približava sa više želje i žudnje. Zabava i noćni izlasci nude pregršt dobrih prilika. Oktobar će biti mesec važnih odluka vezanih uz druge ljude ili odnos u kojem se nalazite. Umesto borbe za nadmoć, pokušajte vežbati kompromise i toleranciju. U oktobru i prvom delu novembra Mars bi vas mogao podstaknuti neke konflikte i bračne razmirice. Uočite slabosti u svom odnosu koje bi u budućnosti bilo vredno osnažiti.

Posao i novac: Planetarni uticaji nagoveštavaju mogućnost krupnijih odluka koje će biti vezane uz vašu karijeru i posao koji radite, a koji bi mogli kulminirati krajem ove ili početkom iduće godine. Septembar će biti dosta jak u poslovnom smislu. Dolaze neki novi poslovi, a čak se i ljubavni život može odvijati kroz posao ili osobu sa kojom ćete surađivati. Novembar će biti dobar za finansije i putovanja.

Zdravlje: Više pažnje posvetite kvalitetu svoje svakodnevice. Odmarate li se dovoljno, znate li se opustiti nakon napornih radnih aktivnosti? Imunitet će vam biti slabiji u julu i oktobru, pa ne rasipajte energiju i pripazite na glavu, leđa i stomak.

Važna razdoblja: Od 23. do 28. jula optimističan aspekt Marsa i Jupitera osnažuje vaše samopouzdanje i omogućav da ostvarite nešto što će vas usrećiti i učiniti ponosnima.

Vaša misija: Dobro je pronaći ravnotežu između posla i privatnog života. Ne uznemiravajte se oko stvari koje ne možete promeniti. Ono s čime niste zadovoljni ili vas opterećuje (posao, odnosi sa autoritetima, osećaj nesigurnosti), naučite prihvatati sa više mira, tek tada možete nešto preduzeti pod tom pitanju.

Saturnove lekcije: Dolaze nove odgovornosti na poslu ili u karijeri. Drugi mogu prepoznati vašu mudrost i iskustvo. Sa Saturnom se odvajate od svega što vam više nije vredno, radite rekapitulaciju dosadašnjih postignuća, nešto okončavate i započinjete nešto novo.

Jupiterovi darovi: Jupiter vas podstiče na učenje i obrazovanje. Korist dolazi od znanja, od putovanja, kontakata sa inostranstvom i ličnog razvoja. Šta je to što biste hteli ostvariti u budućnosti? Šta vam u tome može pomoći?

PageBreak

BIK

Ocena 4

Ljubav i odnosi: Ako ste rođeni Od 21. do 25. aprila uticaj Urana može uneti vrlo turbulentne i neočekivane događaje u vaš život. Ne ide više po starome, nešto se treba pomeriti sa mesta. Letnji meseci biće odlična test proba za sve parove koji su u dilemi šta i kako dalje, kao i za skoro zaljubljene. Može biti i nešto zahtevnijih iskustava, ali krajem avgusta i tokom septembra dolazi do preporoda. Samci bi se mogli zaljubiti. Odnosi bi mogli doživeti pozitivne preobražaje kao što je buđenje uspavanih strasti, intenzivnija društvena aktivnost, više zabave, a manje brige. Oktobar i novembar mogu biti vrlo varljivi i promjenjivi na način da se opet potegnu neki stari razgovori oko pitanja koja nisu do kraja rešena. Možda ćete osetiti ljubomoru, odnosno doznati da je vaš partner nekome vrlo zanimljiv i privlačan. Kraj godine, naročito prva polovina decembra biće pozitivna za vas jer možete dobiti, pronaći ono što tražite. Puno je strasti, ali i želje da se ta strast kanališe kroz odnos koji vam daje osećaj sigurnosti.

Posao i novac: Rođeni od 12. do 25. aprila mogu susresti s naglim promenama na profesionalnom polju. Rađa se težnja za napretkom i progresom, pa ako vam to sadašnji posao ne omogućava, tražićete nešto novo. Septembar je dosta dobar jer svoje radne kvalitete i veštine možete pokazati u najboljem svetlu i zadobiti poverenje nadređenih. Slična situacija je i u oktobru kada se opseg vaših obaveza povećava, a radni dan produžuje. Kraj godine biće jako dobar za poboljšanje finansijskog aspekta života.

Zdravlje: Vaša zdravstvena slika je uglavnom povoljna. Kroz jul i avgust možete biti nešto osetljiviji i umorniji. Pripazite na pritisak i srce. U novembru uvedite zdravije navike u svoj život. Počnite redovno vežbati.

Važna razdoblja: Od 22. do 27. avgusta blizina Venere i Marsa u Devici pokazatelj je strasti i zaljubljenosti. Obratite pažnju na ono što dolazi u vaš život. Možda vas u potpunosti promeni.

Vaša misija: Šta možete učiniti kako biste unapredili svoje znanje i obrazovanje? Kako promeniti neka uverenja koja vas koče da ostvarite svoj puni potencijal? To su neka od pitanja koja je dobro razmotriti jer vam nude priliku za unapređivanje kvaliteta života.

Saturnove lekcije: Vaš pogled na svet prolazi kroz krupne transformacije. Putovanja, avanture i učenje mogu podržati vaš lični rast. Možete se posvetiti završetku studija, učenju ili pisanju projekta, ili reorganizaciji života kako bi vaši snovi postali stvarnost. Saturn može pomoći u ostvarenju posebne želje.

Jupiterovi darovi: Jupiter vam pomaže u shvatanju da niste sami. Možete imati koristi od tuđih materijalnih i energetskih resursa. Tražite pomoć, savet. Ako se loše osećate, krenite na terapiju. Svako novo iskustvo koje podržava vaš rast, menja vas u pozitivnom smislu.

PageBreak

VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI: saznajte kakva budućnost očekuje Ovna, Bika i Blizance
Foto: Shutterstock veliki-horoskop-za-narednih-6-meseci-saznajte-kakva-buducnost-ocekuje-ovna-bika-i-blizance3

BLIZANCI

Ocena 4

Ljubav i odnosi: Leto će za vas biti vrlo dinamično i aktivno. Puno ćete se kretati, komunicirati, dogovarati susrete, tražiti neku promenu koja će vas podići na noge i osvežiti vam svakodnevicu. Od 7. jula do 1. avgusta Merkur je retrogradan, pa se pripremite i na neka odlaganja, faze zbunjenosti ili dilema koje će proći početkom avgusta. Prva polovina avgusta može vam doneti jedno romantično putovanje ili susret u drugom gradu. Od kraja mjseca pa tijekom septembra ulazite u nešto napetiji period. Napetosti u odnosima rastu. Imate utisak da vas bližnji ne razumeju i ne podržavaju vaše planove. Dosta obaveza ide kroz dom i porodicu. Tokom loktobra pa sve do kraja godine ulazite u fazu regeneracije, sređivanja iskustava koje vam je donela ova godina. Novembar vam nudi još jednu zanimljivu ljubavnu priliku koju bi bilo dobro prihvatiti. A u decembru započinje nova faza u vašem ljubavnom životu. Moguć je kraj i novi početak.

Posao i novac: Tokom preostalog dela godine dobro je usmeriti više pažnje na finansijsku stranu života. Kako možete više zaraditi, biti zadovoljniji u poslovnom smislu? U julu je dobro podmiriti neka stara dugovanja, dovesti finansijsku situaciju u ravnotežu. Kraj avgusta i prva polovina septembra biće nešto naporniji, dok kraj godine povećava vaše šanse da uspete u ostvarenju nekih planova i ambicija.

Zdravlje: Primetićete oscilacije u raspoloženju, a moguće su i neke promene po pitanju telesne težine. Tokom septembra pripazite na probavu, disajne putove i čuvajte se prekomernih napora. Više pažnje posvetite i svom mentalnom zdravlju.

Važna razdoblja: Od 14. do 15. oktobra imate priliku isceliti neke probleme sa kojima ste se susreli u ljubavnom životu, posebno tokom septembra. Sada je vreme da prošlost ostavite iza sebe i krenete prema napred.

Vaša misija: U prilici ste naučiti da cenite, vrednovati i brinuti za svoje materijalne posed, prepoznati sve ono što ste do sada stvorili. Naučiti vrednovati sebe i svoje znanje, talente i iskustvo. i brige za naše materijalne posede. Osim toga, vaša misija je naučiti razlikovati seks od prave intimnosti i bliskosti.

Saturnove lekcije: Možete razviti zreliji način razmišljanja o novcu, posebno o dugoročnom ulaganjima, porezu, kreditu, životnom osiguranju. Pojavljuju se dublji uvidi vezani uz novac koji delite sa partnerom ili na poslu. Preuzmite odgovornost za stvaranje finansijske sigurnosti koju želite.

Jupiterovi darovi: Jupiter vas upoznaje sa spoljnim svetom, sa vašim odnosima, sa ljudima koji vas okružuju i omogućuje vam da podelite sebe s drugima. Sada upoznajete ljude koji će vam obogatiti život, možda pronaći ljubav svog života ili sklopiti finansijski korisno poslovno partnerstvo.

*Tekst je pisan za astrološki mesečnik Astral

Prilagođeno sa: Julijana Oremović