Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesečev horoskop do 1. avgusta 2019. godine: Rakove očekuje velika transformacija, a Vagu pojačana ljubavna osećanja

Lunarni horoskop - saznajte šta vašem znaku donosi magija Meseca do 1. avgusta 2019. godine!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Sunce i Mesec su svetla i u svojim ciklusima oni imaju bitne faze, od kojih su najvažnije njihova konjunkcija i opozicija.Konjunkcija se dešava na svakih 28 dana. Naravno, nije svaka konjunkcija Sunca i Meseca (mlad Mesec) ujedno i pomračenje Sunca, već se to događa onda kada se jedan od čvorova nađe blizu njih (što se odigrava jednom u jednoj sezoni i nakon toga drugi put otprilike 6 meseci kasnije). Kada je osa čvorova u blizini – do 19 stepeni, mi govorimo o pomračenju Sunca (Sunce i Mesec u konjunkciji) ili Meseca (Sunce i Mesec u opoziciji). Ono što je fasciniralo astrologe nije samo vidljiv fenomen pomračenja, već činjenica da su u pitanju svetla koja se odjednom pomračuju - budući da tu nije u pitanju konjunkcija bilo koje dve planete (gde bi efekat bio isti kao kada jedno telo fizički zakloni drugo i pomrači ga), već su u pitanju svetla koja ulaze u nešto suprotno od sebe, koja postaju mrak i pri tome je to fenomen koji se dešava redovno, nekoliko puta godišnje. - Aleksandar Imširagić

Solarna eklipsa na Severnom čvoru ukazuje na pojačanu volju, naglašenost Sunčevih ciljeva (volja), akcija za stvaranje budućnosti. Kada Mesec ili neka planeta dotaknu Severni čvor, imaju naročito jaku moć projektovanja i ekstrovertnsti, dok su na Južnom čvoru više introvertne i receptivne. Kako Mesec predstavlja prošlost, sećanja, genetsko nasleđe, a Sunce sadašnjost, svest o potrebama i iskazivanjem, u vreme ove solarne eklipse kao da će prošlost, sećanja, emocije hteti da zamrače sadašnjost.

Kako se totalno pomračenje Sunca ove godine događa u znaku Raka, fokus svesti je na opštem analiziranju porodice, dece, emocionalnog i bračnog života ili postojeće pozicije - kako poslovne tako i prijateljske ili emotivne (u zavisnosti od toga gde vam se nalazi znak Raka u natalnoj karti). Opozicija prema Saturnu će doprineti i da se može činiti da ste pogrešno potrošili dragoceno vreme na poslove, prijateljstva ili ljubavi, nadajući se promenama koje neće doći same od sebe.

Rakovi su u ovom vremenu nosioci velike transformacije kroz genetsko nasleđe. Ako budete analizirali prošlost i svaki fragment sećanja u vama, izazivaćete zebnju da se ono što je vredelo raspalo zauvek u milion parčića. Verovatno ćete se osećati iskorišćeno i zapostavljeno. Moguće je iskustvo velikog premora, praznine i osećaja besmisla. Zbunjeni reakcijom bliskih ljudi ili same porodice, verovatno ćete se potruditi da uredite misli, premerite svaku reč tokom proteklih razgovora i nađete logiku u postupcima u okruženju. Verovatno ćete par dana ranije znati da okolina sistematski ignoriše vaša zalaganja i trud koji ulažete u opstanak ljubavne, prijateljske, bračne ili porodične veze.

Verovatno ćete biti duboko povređeni i osećati se izdano. Velika većina najavljenih događaja će se materijalizovati u narednih šest meseci od ovog trenutka. Sve dok je Saturn u znaku Jarca, tražiće od vas da uspostavite lični sistem vrednosti, a Pluton će doneti neminovnost duboke transformacije vaših sećanja vezanih za porodicu. Već 16. jula dešava se parcijalno pomračenje Meseca (pun Mesec) preko osovine Rak/Jarac. Zaista je ovo vreme da budete maksimalno nežni prema sebi. Vode (sećanja, emocije) naše genetike će biti ozbiljno uzburkane i zahtevaju istinsku transformaciju do SADAŠNJEG trenutka. Rakovska preosetljivost u julu mesecu doživljava svoju kulminaciju, sa potencijalno dobrim razvojem u budućnosti zbog prisustva severnog mesečevog čvora u Raku. Sve ove događaje veoma podržava Neptun iz znaka Riba. Krajnje je vreme da poverujete SEBI!

Lavovi su takođe uključeni u oba ova dešavanja. Prvo dešavanje, pomračenje Sunca od 2. jula i jeste vezano za Lavovsku volju i svest da smo došli na ovu planetu da uživamo. Nije prirodno stanje Sunca (vatra) u znaku Raka (voda). Ovde emocije proključaju kao niske strasti i dovode u pitanje legitimnost svake vrste odnosa od porodičnih do partnerskih. Spajanje muškog principa (Sunce) i ženskog principa (Mesec) u mraku (eklipsi) je trenutak oplodnje. Ovo turobno vreme može da pogoduje realizaciji dugo očekivanog začeća. U simbolici novog života, ovo može za mnoge Lavove da se odnosi na kuću, tamo gde porodica živi, stvaranje novog doma. Pun Mesec, parcijalno pomračenje Meseca, 16. jula, može uticati na psihički mir Lavova. Partnerski odnos za Lavove je vrlo uzburkan u ovom periodu upravo kroz komunikaciju. Merkur će biti retrogradan u znaku Lava od 8. jula. Moj savet Lavovima je da se pre svega fokusiraju na priču sami sa sobom, neophodno je okrenuti se unutra. Lavovi, utišajte svoje reči da biste čuli svoje srce.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj