Lunarno pomračenje (delomično) – pun Mesec u Jarcu (24. stepen), 16. jula 2019. godine u 23:38 časova.

Moćno delomično lunarna pomračenje i punMesecu Jarcu navodi vas da vratite moć i učinite nešto u vezi sa stvarima koje želite u svom životu, bilo da je posredi ljubavna veza, porodica, bolji radni uslovi, zdravlje, novac, slava... Upravo sad imate moć izgraditi život kakav želite, odnosno početi ostvarivati svoj plan. I to – realistično sagledavajući svoje snove, ciljeve i aspiracije.

Ovaj pun Mesec u Jarcu jasno osvetljava vaše uspehe i neuspehe, trebate li možda promeniti strategiju i/ili stav, je li vaš cilj i dalje relevantan, jeste li uložili dovoljno energije... Sad biste mogli shvatiti i da se morate zaista potruditi kako biste ostvarili ono što želite.

Možete imati obilje ideja i dobrih namera, "ali ako niste voljni uložiti rad, nametnuti strukturu svojoj kreativnosti, disciplinovati svoja osećanja i zauzdati svoje nesigurnosti, ništa se ne može manifestovati". I astrolog Kaypacha Lescher naglašava kako je "vreme da se raščisti nedovršen posao, dođe do jasnoće putem istrajnosti i dosledno čini ono što se govori".

Ovo lunarno pomračenje punog Meseca na osi Jarac/Rak ima vibraciju ličnog autoriteta, vodeći nas natrag prema našem sedištu moći. Stavljajući pod lupu naše ključne životneodluke, od nas traži da jasno vidimo čime su bili vođeni – potrebom za sigurnošću, društvenim prihvatanjem, nesvesnom vezanošću za neko staro programiranje koje se prenosilo naraštajima?

Zato ponovo stvaramo mrežu svog delovanja u spoljnom svetu kako bismo svoje odluke mogli temeljiti na onom stvarnom. O tome govori i Leah Whitehorse, naglašavajući da je ovo pomračenje dovoljno moćno da rastrgne lažne koncepte i da se sad od nas zahteva da se suočimo sa istinom, nosimo sa posledicama i pametno upravljamo sobom.

PageBreak

Horoskop za pomračenje punog Meseca u Jarcu: ostaviće veliki trag na sudbini svakog od nas (16. jul 2019.)
Foto: Shutterstock horoskop-za-pomracenje-punog-meseca-u-jarcu-ostavice-veliki-trag-na-sudbini-svakog-od-nas-16-jul-20192

Pomračenje punog Meseca u Jarcu u konjunkciji je sa Plutonom, koji je retrogradan. "Pluton pročišćava ono što je ispod Jarčeve strukture, rezultirajući dekonstrukcijom starih tradicija. Prošlost se iskopava", kaže Nadia Gilchrist i dodaje da nailazi veliko redefinisanje. KonjunkcijaMeseca i Plutona donosi intenzivne potrebe i emocije, a tu intenzivnost dodatno pojačava energija pomračenja punog Meseca.

"Moglo bi biti opsesivnih osećanja kontrole (i straha) kako ono što pokušavamo kontrolisati postaje pometeno." Imajte na umu da je Pluton nemilosrdan, pa nemojte ni pokušavati to sprečiti, savetuje astrolog, "samo prihvatite kraj, koncentrišući se na budućnost". Ovo će lunarno pomračenje biti moćno i osećaće se duboko, a velika je verovatnoća da će njeno delovanje biti teško, kaže Elsa Panizzon.

Iako možemo pokušati "raditi sa tom energijom", budući da je uključen Pluton, spoljna planeta, moglo bi se dogoditi nešto što je potpuno van naše kontrole. Posle ovog lunarnog pomračenja, dodaje astrolog, Venera u Raku i dalje će biti u opoziciji sa Saturnom i Plutonom u Jarcu i zbog toga možemo očekivati da će se borbe za moć nastaviti još nedelju dana.

I ovde vidimo još jedan kraj, odnosno rezultat, kaže N. Gilchrist, objašnjavajući da je opozicija uvek kulminacija. A sada će tom kulminacijom biti definisano ono što želimo i/ili volimo.

Pomraćenje sa Plutonom ruši stare temelje, ali uz Saturnovsku posvećenost moguće se usredsrediti na ono što sledi, a Venerin prelazak preko Severnog Mesečevog čvora govori o kretanju napred bez obzira na sve. Ili, rečima astrologa Leah Whitehorse: "Ova je konjunkcija poput tihog zagrljaja Svemira što uverava šapućući: 'Svoje srce drži otvorenim i naći ćeš svoj put.'" Test je ovog pomračenja, zaključuje Kaypacha, "stajati čvrsto otvorenog srca i blagosloviti situaciju".

Izvor: Sensa.hr