Nakon višemesečnog retrogradnog hoda, Jupiter 12. avgusta menja pravac i kreće direktno. Tokom protekla četiri meseca mnogo se pisalo o uticaju ove planete, jer smo svakodnevno bili svedoci, bilo na ličnom ili globalnom planu, šta sve može da se iskomplikuje kada su principi koje ova planeta predstavlja okrenuti natraške. Neprijatnu vibraciju ove planete osetile su, uglavnom, sve osobe, ali na različitim nivoima.

Mnogi su se javljali sa započetim poslovima ili nekakvim ličnim projektima koji, uprkos tome što su zimus verovali da je sve stabilno i sigurno, od aprila, kada je Jupiter promenio pravac, u najblažem obliku, doživeli neprijatnu stagnaciju, a u težem čak i potpuni krah grandioznih planova.

Jupiter je u svoj retrogradan hod krenuo 10. aprila, sa 24. stepena Strelca. Sve dok se ne vrati na stepen sa koga je krenuo, on u sebi nosi vibraciju previda, problema ali i iluzija jer, u svom hodu, nekoliko puta, pravi egzaktan kvadrat s planetom laži, prevare ali i skandala - Neptunom. Konačan izlazak iz ove, astrološkim jezikom rečeno, senke, desiće se tek u prvoj polovini novembra ove godine.

Ovih dana pojedinci su razmišljali o tome da se zauvek vrate iz inostranstva. Neki su odustali od posla, nekima se veličanstvena vizija budućnosti jednostavno izjalovila. Bilo je i onih kojima je, ulaskom Urana u znak Bika, preko noći sve odjednom krenulo, pa odmah nakon mesec dana neočekivano stalo.

Mnogo je ljudi koji, ovih dana, nešto iščekuju. Bilo da se radi o rešenjima, presudama, novcu... sve ono oko čega se mučite, a što je realno izvodljivo ali iz nekog misterioznog razloga zaustavljeno, ovih dana, nakon 11. avgusta, polako kreće ka izlazu iz ćorsokaka i kreće vreme raspleta.

Uticaj ovakvog Jupitera osetili su pripadnici svih horoskopskih znakova, ali možda najjači udar koji je prouzrokovao stanje neviđenog vakuuma, pretrpeli su Strelčevi, Blizanci, Jarčevi i Rakovi.

Bez obzira na to koliko se veruje da je Jupiter veliki dobrotvor, ova planeta može, itekako, biti izuzetno neprijatna jer ona pospešuje ekspanziju principa na koji, u svom hodu, nailazi. Drugim rečima, ukoliko je tačka koju ova planeta aktivira nepovoljna, Jupiterov prelazak preko nje doneće rast i ekspanziju problema.

U narednom periodu bićemo svedoci opšteg pomeranja, naročito u pozitivnom smeru. Međutim, veliki znak upozorenja mora da stoji i dalje, naročito ljudima kojima se uticaj ove planete odrazio na biznis, velike finansijsketransakcije i projekte. Naime, bez obzira na to što Jupiter, od danas, više nije retrogradan, sve dok ne bude izašao iz neprijatnog kvadrata sa Neptunom, koji ga "boji" iluzijama i prevarama, poželjno je ostati na oprezu.

Izvor: Novosti