Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horoskop - period bajkovite i neizmerne ljubavi: šta nam donosi Venera u znaku Device (do 14. septembra 2019.)

Horoskop - Venera u znaku Device donosi igre ljubavi i pojačane strasti!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Tamo gde traje ljubav, sloboda joj čuva leđa. Sve dok postoje kalkulacije, ljubav ne može doneti ispunjenje. E pa, ako ste mislili da ljubav i kalkulacija nemaju nikakve veze, prevarili ste se. Procena ljubavi je drugo ime za Veneru u znaku Device. Spremimo se na mesec dana "ljubavne glavobolje".

Venera je vladalac umetnosti, lepote, estetike, kreativnosti, muzike, plesa, književnosti. Venera nam omogućava da uživamo u životu. Ona je sve ono lepo što nas okružuje – hrana, piće, dodir, druželjubivost, kultura, opuštanje, radost, uživanje, smeh i stvari koje nas čine srećnim. Venera je nakit, luksuz, novac i vrednosti. Ona je emocija, romantika, milovanje, laskanje, erotika, seks i za sve nas, jednom rečju – ljubav!

Venera 21. avgusta završava svoj tranzit kroz znak Lava, gde je emocije pokazivala naširoko. Iz vatrenog Lava ulazi u zemljani, praktični znak Device i svoju demonstraciju ljubavi svodi na minimum. Venera u Devici je Venera u padu, mesto gde se ne oseća dobro, gde ne može pokazati svoje prave vrednosti i lepotu, pa očekujte period krajnjeg ograničavanja emocija.

U prostoru navika, obaveza, kalkulacije, sitničavosti, prizemnosti, skeptičnosti, kritičnosti, nikada neće pokušati da vas impresionira poklonima i velikim obećanjima, kao što je slučaj sa onom u Lavu. Njeni pokloni nisu ekstravagantni, ali su velikodušni. Ovo je Venera koja će istinski brinuti za onoga koga voli i obraća pažnju na detalje iz njegovog života.

Devica je zemljaniznak pa Venera u ovom elementu naglašava potrebu za razumnom manifestacijom ljubavi. Kako to nije moguće, ovde su u sukobu razum i emocije. Osobe koje u svom natalu imaju ovu Veneru nikada se ne zanose. One vode neprestanu borbu između želje za ljubavlju i kontrolom nad istom.

Ovde su emocije stavljene na papir pa se promišlja o njima, uvodi logika, analizira svaki detalj. Ovo je Venera koja se nikada neće zaleteti, već će dobro odmeriti sa kim će ući u emotivnu priču, pa strpljenje druge strane može da popusti. Ipak, vredni su čekanja, jer oni svemu pristupaju smisleno i imaju visoke kriterijume.

Ovo su dosta stidljivi i zatvoreni ljudi koji se nikad ne opuštaju. Osećanja ne pokazuju javno, ali su lojalni i odani, vrlo osetljivi i kreativni. Igraju na sigurno, ne ulaze u igru ako unapred nemaju garanciju, pa su vrlo često usamljenici koji u nemogućnosti da vide krajnji ishod, ne čine poteze.

Vrlo čudno, ljubav i zainteresovanost pokazaće stalnim kritikovanjem. Oni ne kritikuju onoga do koga im nije stalo, jer u tom slučaju uopšte i ne primećuju detalje. Kada vole, ništa im ne promiče. Zapamtiće svaki važan datum. Voleće kod vas ono što drugi ni ne primećuju da posedujete. Ljubav će pokazivati nespretno, praktičnim gestovima i neizmernom dobrotom.

Ono što kod njih najviše prija jeste činjenica da se pored njih osećate bitnim. Ovo je Venera koja je uvek na usluzi svima koji joj znače. Ona brine, prinosi vam hranu, zove da proveri da li ste dobro, umara se da ne umori vas. Nikada vam neće reći da vam haljina stoji lepo ukoliko misli da u njoj izgledate loše.

Pričaće sa vama telefonom dok ne oseti spokoj sa druge strane žice. Radovaće se vašim uspesima kao sopstvenim i ponosiće se sa vama. Savetovaće uvek rado kako da rešite problem ili sastavite razlupani život. Svakoj osobi na ovom svetu potreban je prijatelj sa ovakvom postavkom Venere, jer imati njega znači nikada ne biti sam.

Zbog svog lošeg dostojanstva u Devici, Venera neće imati mogućnost da pokaže svoju pravu prirodu pa ćemo, za vreme ovog tranzita, svoju pažnju usmeriti na loše ili realne stvari koje su prisutne u našim odnosima. Pitaćemo se narednih mesec dana – Da li ljubav ima rok trajanja? Čarolija nestaje i na površinu izlazi su(ro)va realnost. Mnogi parovi će ugledati nepoznato lice na jastuku pored sebe. Pa će se pitati kada je ta agonija počela. Da li smo sve vreme ulagali svoju energiju u iluziju koja nema oblik?

Venera u Devici traži oblik! Ona ne podnosi ništa što nije jasno, precizno, unapred utvrđeno. U prostoru koji nema zaključak, raste njena nesigurnost. Zato se pripremite za period velikih analiza odnosa, procenu ljubavi i kalkulisanje istom, koliko god vam to neprirodno zvučalo. Došlo je vrime suočavanja sa realnošću, a samim tim i pucanja mnogih veza koje počivaju na lažnim ili nestabilnim osnovama. S druge strane, mnogi će partnerove poslovne obaveze smatrati glavnim krivcem za gašenje strasti.

Venera će se 24. avgusta naći u konjunkciji sa svojim astrološkim parom, muškim principom, Marsom. Veze će proći kroz fazu transformacije i milom ili silom suočiće se sa svim potisnutim frustracijama i teškoćama. Sada će vam smetati sve ono što do sada niste primećivali, ili jeste, ali vam je bilo manje bitno.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj