Mesečni horoskop za septembar 2019. godine!

Početkom meseca Venera će biti u kvadratu sa Jupiterom iz Strelca pa će biti fokus na najvažnijim stvarima bez raštrkanosti na mnoge strane, piše astrolog Željka Knežević. Pun Mesec se dešava u Ribama 14. septembra pa će mnoge osobe imati saosećanja prema prijateljima i drugima koje su prihvatili u svoj život. Mesec u Ribama je bolećiv na sve osobe koje su slabe, bolesne i kojima je pomoć preko potrebna. Istog dana Merkur napušta Devicu i prelazi u Vagu pa bi trebalo unapred voditi računa da ne nasedate na bolećive i tužne priče ili prosto možete nasesti na manipulatore.

Od 29. aprila do 18. septembra Saturn je bio retrogradan pa sada zajedno sa Južnim čvorom kreće direktno što će dovesti do toga da će kod mnogih osoba isplivati prošlost koja može biti u vidu greške, buđenja prošlosti. Ako se budu dešavale velike stvari, onda treba naučiti iz greške i krenuti dalje. Više nema šta da se čeka, sada se preuzimaju odgovornosti dok je samouverenost na zavidnom nivou sve sa liderstvom. Greške ostaju iza nas, a mi sa iskustvom krećemo dalje.


Postoje i pojedine osobe koje su trpele nepravdu pa sada će biti nagrađene i ispoštovane kada nastupi vladavina Vage od 23. septembra. Kada Sunce iz Vage napravi aspekt sa Saturnom i Plutonom iz Jarca onda mogu isplivati razne političke scene, masa ljudi može biti nezadovoljna i besna dok će u ličnim horoskopima kod parova koji su nešto krili sada baš to izaći na videlo. Ako nemate partnera onda je ovo malo teži period za vas jer vi idealizujete ili osoba kojoj se sviđate pravi idealizaciju. Moguće je uspostavljanje dubljeg i boljeg odnosa sa sobom. Mlad Mesec je 28. septembra na 5. stepenu Vage što vam može dati priliku za harmonične emocije, a Venera ima lep aspekt sa Jupiterom krajem meseca, pa uz malo truda može biti sve lepše i posvađani mogu izgladiti odnose.

OVAN

U prvoj polovini meseca, tačnije do 13. septembra Merkur će boraviti u vašem 6. polju što se odnosi na komunikaciju, dogovore, pregovore, a kod pojedinih osoba i želju da se promeni posao. Posle kada pređe u vaše 7. polje onda će biti raznih spletkarenja i priča iza leđa, ali ne brinite, vaš Mars će vam dati energiju da uradite sve što ste planirali i od ranije pa vas je mrzelo. Mnoge osobe sada mogu u drugoj polovini meseca planirati da rade neki posao sa svojim partnerom. Emotivno prva polovina meseca je naglašena za ljubav, pa ako ste zauzeti ne upuštajte se u avanturu. Ako ste slobodni, onda sledi lepa ljubav u drugoj polovini meseca. Moguće su povrede pa se čuvajte.

BIK

Vi prosto uživate već od kraja avgusta i tako će potrajati sve do 23. septembra . Merkur u prvoj polovini meseca donosi lepa planove dok posle, kada bude tranzitirao kroz vašu 6. kuću, on tu donosi lepu zaradu, posebno osobama koje rade u medicini. Mnogo posla vas očekuje u drugoj polovini meseca. Mnogi Bikovi mogu očekivati unapređenje i veće plate. Emotivno vam predstoji lep ljubavni život, jeste da se može malo usporiti ali je ipak lep. Zauzeti Bikovi bi više vremena trebalo da posvete partneru i deci ako ih imaju. Slobodni Bikovi mogu stupiti u ljubavnu vezu dok pojedine može obradovati vest da će dobiti bebu. Zdravlje je na zavidnom nivou.

BLIZANCI

Kod vas je dosta napet mesec i mnoge stvari bi mogle da se iskomplikuju i ne budu po planu. Pojedine osobe mogu doživeti razočaranja, može biti i loših vesti u prvoj polovini meseca. Kod vas se stvari dešavaju u vašoj kući, porodici, sa roditeljima. Moguće je da pojedini Blizanci, ako imaju priliku, krenu da rade od kuće. Već od sredine meseca, kada Merkur pređe u Vagu i vaše 5. polje, mnoge stvari postaju dobre i počinje harmonija, uživanje, provod i sve vam kreće od ruke. Emotivno u prvoj polovini meseca postoji disbalans, a druga polovina meseca donosi sreću i harmoniju koja je bila narušena. Slobodni baš u ovom periodu mogu započeti ljubavnu vezu sa puno strasti. Ako imate neke nesvakidašnje simptome, nemojte ih zanemariti, potrebne su fizičke aktivnosti dok pojedine žene mogu ostati trudne pa ako ne planirate, čuvajte se.

RAK

Vama je ovaj period vrlo naklonjen, posebno u prvoj polovini meseca gde se dešavaju razni susreti, dogovori, pregovori i sva pitanja sada dobijaju smisao i odgovor. Mnoge osobe sada preko raznih kontakata mogu uspeti na poslu. Požurite da mnoge stvari završite, jer već u drugoj polovini meseca Merkur i Venera otežavaju stvari, jer će tranzitirati vašom 4. kućom koja će se više koncentrisati na kuću, porodicu i roditelje nego na posao. Emotivno zvezde su vam naklonjene i sada imate osećaj da možete raditi šta god hoćete. Mnoge osobe mogu imati zanimljiva druženja i upoznavanje tako da možete pomisliti da se znate u dušu vekovima. Pojedine osobe mogu imati u drugoj polovini meseca komplikacije u ljubavi, ali kada Saturn krene direktno od 18. septembra sve se razrešava. Što se tiče zdravlja, sve je dobro. Jedino hronični bolesnici mogu imati manjih problema krajem meseca pa malo pripazite.

PageBreak

Precizan horoskop za septembar 2019. godine: Blizance očekuje napet mesec, a Ovna početak lepe ljubavi
Foto: Shutterstock precizan-horoskop-za-septembar-2019-godine-blizance-ocekuje-napet-mesec-a-ovna-pocetak-lepe-ljubavi

LAV

Kod vas se mnoge planete kreću kroz vaše polje finansija, a već od druge polovine meseca vi pravite prioritete jer su Merkur i Venera, vaša planeta karijere, u vašem 3. polju gde može sredinom meseca doći do kratkog zastoja. Kada Saturn krene direktno od 18. septembra pa se možda prešaltate na drugi kolosek, a sve što vas mučilo napokon presečete. Mnogi Lavovi sa planetama u 2. kući mogu računati na veću zaradu novca. Pojedini mogu imati problema sa saradnicima. Planete iz vaše 3. kuće u drugoj polovini meseca vam daju lepu i laku komunikaciju, dogovore. Moguć je novi posao, kao i da uključite uži deo familije u njega. Dobro pazite na dogovore i priče jer pojedine osobe nisu baš najiskrenije ni dobrnamerne. Emotivno Lavice mogu u prvoj polovini meseca da budu zasipane poklonima i novcem od svog partnera. Slobodni se mogu upoznati sa interesantnom osobom dok mnogi imaju potrebu za romantikom, pa taman ona bila i preko poruka. Da bi zdravlje bilo dobro izbegavajte loš način ishrane, alkohol i budite fizički aktivni.

DEVICA

Došlo je i vaše vreme koje se manifestuje kroz veliku finansijsku blagodet, pozitivan pogled na život, optimizam, liderske sposobnosti i još mnoge povoljnosti od velikog zemljanog trigona. Mnogo sreće je pred vama, kako poslovne, tako i finansijske. Sada svakako vaše želje ne treba da budu skromne već se izdignite iznad toga i tražite više. Mars će boraviti u Devici sve do 4. oktobra što bi moglo ubrzati stvari u vašem životu i na radnom mestu. Ovaj boravak Marsa kod vas daje veću preduzimljivost, ali i agresivnost pa se ne preporučuje da nešto radite i odlučujete iz te impulsivne marsovske energije. Saturn kreće direktno od 18. septembra pa se tu mogu pokrenuti bitne stvari u vašem životu. Emotivno se dešavaju zanimljive stvari pa pojedine osobe mogu imati probleme da sa konačno završe priču osobom iz prošlosti, dok neke Device mogu da se sretnu sa bivšim partnerom i mnoge stvari se pokreno ponovo u njihovim životima. Ako Neptun umeša svoje prste, onda se može stvoriti konfuzija i da prosto ne znate šta da radite. Zdravlje je dobro, samo treba uključiti fizičku aktivnost.

VAGA

Mnogo planeta iz Device zahteva od vas da pokrenete veće angažovanje i napor. Ceo mesec Mars je u Devici pa na vas ne može da izlije svoj bes. Od sredine meseca kod vas prelaze Merkur i Venera koji će biti u harmoniji sa Jupiterom iz Strelca što ima blagotvorni uticaj na vas kada su mir, finansije i duhovnost u pitanju. Pošto vam je 12. kuća puna planeta, a to je i kuća duhovnosti, onda bi bilo dobro da se priključite takvim predavanjima, jer možete otkriti neke duboke nevidljive energije i spoznaje. Mnoge nezaposlene Vage u drugoj polovini meseca mogu pronaći posao dok zaposleni mogu dobiti unapređenje i sve pohvale. Odličan je mesec za vas i imate podršku mnogih planeta, ali Pluton je još retrogradan pa može doći do nekog kašnjenja. Emotivno za slobodne Vage predstoji upoznavanje partnera sa kojim mogu biti duži niz godina. U prvoj polovini meseca partner može biti malo povučen, pa čak i stidljiv i dok je Mars u 12. kući vaše duše se mogu prepoznati. Što se zdravlja tiče, kritičan je urinarni trakt.

ŠKORPIJA

Mnogo poleta, raspoloženja i energije dobijate ovog meseca, a posebno kada su prijatelji u pitanju jer vam u svemu pomažu. U prvoj polovini meseca svi započeti poslovi se završavaju sa uspehom. Osobe bez posla mogu baš sada uz pomoć jedne uticajne osobe da dođu do njega. Od sredine meseca Venera i Merkur se sele u Vagu pa će kod vas biti posebno izražen šarm koji vam može pomoći u svemu, a posebno u poslu. Emotivno u prvoj polovini je naglašeno kroz prijateljstvo, pa ako ste slobodni neko od poznanika ili prijatelja može postati vaša bolja polovina. Zauzetete osobe i u braku koje su imale nesporazume sada ih mogu prevazići i krenuće u skladniji odnos. Pojedine Škorpije koje su šarmantne i druželjubive mogu smanjiti intenzitet druženja. Što se zdravlja tiče, mogu se javiti hronične tegobe. Izbegavajte alkohol. Moguć stres.

PageBreak

Precizan horoskop za septembar 2019. godine: Blizance očekuje napet mesec, a Ovna početak lepe ljubavi
Foto: Shutterstock precizan-horoskop-za-septembar-2019-godine-blizance-ocekuje-napet-mesec-a-ovna-pocetak-lepe-ljubavi4

STRELAC

Vama ne prija vladavina Device i tranzit Sunca kroz Devicu, a sada će biti i Mars ceo mesec u tranzitu kroz Devicu što će imati na vas energičan uticaj da se izborite i izdržite sve poteškoće. Budite strpljivi, jer u prvoj polovini meseca mnoge stvari neće ići svojim tokom i kako ste zamislili. U drugoj polovini meseca, kada Merkur i Venera uđu u Vagu, vama ide boljitak i poslovne sposobnosti dolaze do uspeha. Od 18. septembra Saturn kreće direktno i pokreće vaše polje finansija pa napokon može doći do većeg priliva novca čemu se niste ni nadali. Mars je ceo mesec u vašem polju karijere pa se tu mogu dešavati razne stvari. Možete početi još neki posao ili se preorijentisati na nešto drugo. Emotivno u prvoj polovini meseca možete biti malo oprezniji i proračunati, a kada Venera i Merkur pređu u Vagu vi bivate otvoreniji i veseliji za ljubav. Zauzete osobe treba da više pažnje posvete partneru i ispoljavanju emocija. Pojedine osobe koje imaju neku osobu koja se ne izjašnjava i predstavlja se hladno ispod maske sada mogu sve da saznaju zašto je takva. Kada je zdravlje u pitanju, moguće su stomačne tegobe, više se odmarajte.

JARAC

Odličan zemljani trigon vam daje velike mogućnosti i uspeh. Mnogi Jarčevi će imati dosta kontakta u poslovanju, odlične ideje, a u drugoj polovini meseca Merkur se seli u Vagu i sve se nekako otežava, pa će vas to obeshrabriti i iznervirati. U drugoj polovini meseca se dešavaju nepovoljnosti i finansije su u zastoju pa treba dobro da razmislite koliko vam se sve isplati. Kako je Saturn u vašem znaku i kreće direktno od 18. septembra, treba dobro razmisliti o svojim planovima, postupcima i uopšte šta treba raditi na duže staze. Emotivno je dosta lepa situacija na nebu u prvoj polovini meseca. Od sredine meseca na neka pitanja možete dobiti odgovore pa će vam sve biti jasnije. Osobe koje su zauzete bi mogle zameriti partneru da ne ulaže sebe dovoljno u njihovu vezu. Slobodni bi usled velike želje mogli upoznati drugu polovinu sredinom meseca. Pazite na imunitet, jer bi moglo doći do pada krajem meseca.

VODOLIJA

Vi dobijate mnogo dobre impulse za posao sredinom meseca, dok vam u prvoj polovini može sinuti ideja da promenite posao. Mnoge Vodolije mogu imati priliku za poslovno putovanje pa bi to trebalo da iskoristite. Kako je Pluton vaša planeta karijere, sada bi mogao da napravi zbrku i da se vi unervozite sa mislima da niste dorasli nekoj poslovnoj ponudi što, naravno, nije tačno. Pluton kreće direktno od 26. septembra pa do tada treba da izdržite i poslovno i finansijski. Emotivno u prvoj polovini meseca mogu biti dosta stresne ljubavne veze i brakovi dok u drugoj polovini meseca se sve kreće sa lepšom i seksepilnom energijom. Slobodne Vodolije bi na neobičnim mestima mogle upoznati osobu koja će im se svideti. Kraj meseca je najbolji za ljubav, jer vas povezuju ista interesovanja i osoba može biti na nekoj poziciji što je vama bitno. Kako mesec bude odmicao, tako će vaše zdravlje i energija biti sve bolja i bolja.

RIBE

Sve do treće dekade meseca vama se bukvalno ništa neće raditi, samo biste odmarali i ležali. Opozicija planeta do sredine meseca može doneti poteškoće pa bi bilo dobro da odmarate, jer ako radite više puta proverite šta radite. U drugoj polovini meseca posao se zahuktava i donosi vam dobre poslovne partnere, a samim tim i novac. Sve što niste uradili sada treba završiti. Kada vam zatreba pomoć, možete je potražiti od osobe koja je za vas autoritet i u koju imate poverenje. Mnoge Ribe mogu doći do novca preko voljene osobe ili preko ljudi na položaju. Emotivno sva romantika je potisnuta i sada gledate logično pa ako ste u vezi, ne preporučuje se da zvocate i budete nezadovoljni. Kod pojedinaca se može razrešiti nesporazum u vezi ili braku. Slobodne Ribe treba da se kreću u društvu i da izlaze, jer ljubav neće pokucati na vaša vrata ako se ne pokrenete. Kada Saturn krene direktno pojedine Ribe doživljavaju veliko otrežnjenje. Pazite na ishranu i uradite detoks.

Astrolog: Željka Knežević