Mlad Mesec u Devici, na 6. stepenu tog znaka, "u konjunkciji je sa Marsom (akcije), Venerom (privlačnost) plus Merkurom (komunikacija) i Junom (sporazumi o partnerstvima).

Zato možemo imati precizan (Devica) novi početak koji uključuje akcije ujedinjene sa privlačnošću – dobijajući ono što želimo", sažima astrolog Nadia Gilchrist. "Delujete i privlačite ono što želite (pretpostavljajući da delujete u skladu sa agendom Device – precizno, pažljivo, postupno, praktično)."

Merkur ipak osigurava preciznu komunikaciju i rešenja vezana uz partnerstvo, dok trigon sa Uranom, koji je retrogradan u Biku, donosi promenu, ali takvu sa kojom lako možemo da se nosimo. Najbliži Suncu i Mesecu u Devici je Mars, povećavajući poriv, energiju i volju da se ostvari željeno, dok Uran šalje inspiraciju da se sruši i reorganizuje gotovo bilo šta što izaberete, kaže astrolog Patricia Liles.

Trigon mladog Meseca u Devici i Urana u Biku donosi i "predivno vreme za intuitivno vođstvo, bljeskove inspiracije i genijalne ideje", kaže Theresa Reed. Konjunkcija Meseca sa Marsom odlična je za delovanje na temelju tih ideja, ali bi neke mogla učiniti svadljivim i mrzovoljnim, a kako se sve događa u Devici, i preterano kritičnima. "Duboko udahnite, ostanite usredsređeni na svoje ciljeve i pustite da sve prođe", savetuje. Jer, proći će brzo, s obzirom na to da je tu i Venera koja će izgladiti stvari.

Budući da je ovo drugi mlad Mesec u avgustu, naziva se još i crni Mesec. A u noći ovog crnog Meseca otvaraju se Vrata Device. Vrata Device otvaraju Sunce, Mesec, Venera, Mars i Merkur – svi u tom zemljanomznaku.

Devica je zapravo Perzefona, vladarka podzemnog sveta, kći Demetre, boginja zemlje. Ona će inaugurirati novu eru za Zemlju. Devica je znak isceljivanja, zato je potrebno da prvo prepoznamo i priznamo svoje ožiljke – a upravo je dan ovog mladog Meseca pravo vreme za to. Pripremite se za velik preokret.

PageBreak

Horoskop za mlad Mesec u Devici: period u kojem privlačimo obilje i lepotu života (od 30. avgusta 2019.)
Foto: Shutterstock horoskop-za-mlad-mesec-u-devici-period-u-kojem-privlacimo-obilje-i-lepotu-zivota-od-30-avgusta-20196

Ovo je fenomenalan mlad Mesec za čišćenje, raščišćavanje i stvaranje reda u bilo kojem području vašeg života. Pre toga pronađite vreme da u miru razmislite šta treba počistiti i urediti, koje stvari funkcionišu dobro, a koje nezadovoljavajuće, šta vam više nije potrebno... Temeljno analizirajte sve pojedinosti. Potom napravite spisak i bacite se na posao.

"Ovo je Mesec koji favorizuje delotvornost", ističe T. Reed, zato ako se dobro pripremite, možete ostvariti veliki napredak. Sada u red možete dovesti i svoje zdravlje: ovaj je mlad Mesec odličan za započinjanje novog režima ishrane i/ili vežbanja ili pak terapije. "Nove rutine i navike započete danas mogle bi pozitivno uticati na vaše buduće zdravlje." Kako Devica voli da bude od koristi, ovo je i pravi dan da se uključite u neku akciju za opšte dobro.

"Ovaj mlad Mesec podstiče fokus, detalje, delovanje, reorganizaciju, resetovanje i nove namere", kaže astrolog Lena Stevens. Dodaje kako se krećemo prema vremenu veće jasnoće i želje za delovanjem i manifestacijom. Energija će se pokrenuti ako svoje namere podstaknemo posvećenošću njima, ističe astrolog.

"Odvojite nešto vremena i razmislite šta zaista želite od svog života; ako je potrebno, resetirajte svoje namere i odredite neke obveze u vezi sa tim kako ćete nastaviti dalje." Ne treba da strahujete da ćete zapeti zbog ambivalentnosti, konfuzije ili preteranog opreza koji bi sprečio vaše napredovanje – ovaj mlad Mesec pokreće ciklus u kojem svi sistemi rade.

Ovo je potencijalno vrlo okrepljujuće i osnažujuće vreme, ali ako se dogodi da se osećate loše, preporučuje se fizički rad da se pokrene energija. Sad nije vreme za preterano razmišljanje, prepuštanje brigama i teskobi. "Umesto toga, vreme je da se otvorite svojoj intuiciji i dopustite da podrška dođe u bilo kojem obliku u kojem se pojavi. Umesto previše razmišljanja o nečemu, jednostavno to učinite."

Izvor: Sensa.hr