Mlad Mesec u Vagi odvija se u subotu, 28. septembra u 19 časova i 28 minuta. Na nebu će se odviti kosmički brak između Sunca i Meseca. Ta dva nebeska tela spojiće se i povezati na 5. stepenu Vage.

Vaga je planeta odnosa, a njen zodijačkiprostor je mesto gde se sastajemo s drugima. S njom izlazimo u javnost, povezujemo se s ljudima, sarađujemo poslovno i ljubavno. Ona je i simbol braka i veza, zato će narednih nešto manje od mesec dana biti vrlo značajno na tim poljima. Neki odnosi ulaze u fazu preispitivanja, neki još dublje padaju u krizu, dok se neki odnosi oporavljaju i kreću ispočetka. Ovo je bitno vreme i za one koji traže odnos jer se pojavljuje više prilika.

Nasuprot Mladog Meseca smestio se Kiron.

Nešto nas boli? Šta ili ko nas ranjava? Neko drugi ili mi sami sebe svojim odlukama?

Čega se bojimo – napuštanja, izdaje, samoće?

Da li se usuđujemo da donesemo odluku?

Usudimo li se pogledati u svoje nesigurnosti, uverenja ili neke obrasce ponašanja koji ometaju uspostavljanje zdravih odnosa?

Ako da, sada je vreme za isceljenje.

Iscelite sve ono što vas ometa u nameri da poboljšate svoje odnose s drugima. Ako je potrebno, odustanite od veze (prijateljske, ljubavne, kolegijalne) koja vas čini nesrećnima.

Nemojte spašavati one koji se ne daju spasiti, misleći da ćete na taj način dobiti poseban bonus od druge strane, da će vas voleti više jer eto, vi vredite, pomažete joj. Zabluda.

Jesu li u vašem braku, vezi, zadovoljene vaše potrebe ili više mislite na partnera, nego na sebe?

Koja je uopšte vaša vizija zdravog i stabilnog partnerskog odnosa?

Šta očekujete od partnera, a šta od sebe u odnosu?

Dobro je razmisliti, pronaći odgovore na ova pitanja. Uzmite olovku i papir i zapišite sve one stavke koje su vam bitne za odnos – iskrenost, razumevanje, seks, prijateljstvo – o čemu god da je reč…

PageBreak

Horoskop - za samo 2 dana događa se kosmički brak između Sunca i Meseca: evo šta treba obavezno da izbegnete (28. septembar 2019.)
Foto: Shutterstock horoskop-za-samo-2-dana-dogada-se-kosmicki-brak-izmedu-sunca-i-meseca-evo-sta-treba-obavezno-da-izbegnete-28-septembar-2019

Vladar ovog mladog Meseca je Venera, a ona se nalazi u Vagi pod stresnim uticajem Saturna i Plutona.

U lošim odnosima kriza bi se mogla probuditi, ne bi li shvatili što i kako dalje.

Moguće je povratak na staro mesto, u prošlost, ali širom otvorite oči. Šta vas vuče unazad – opsesija, iluzija ili iskreno obećanje boljeg sutra?

Neki odnosi približiće se svom kraju. Kritika ubija ljubav. Može se pojaviti i treća osoba, ljubomora, kontrola, nepoverenje i manipulacija (Venera kvadrat Pluton).

Ako ste u braku ili dugoj vezi gledajte kako odvojiti više vremena za sebe i partnera, za vaš odnos. Pazite da svakodnevne dužnosti, posao, novac ili karijera ne ubiju strast, bliskost, intimnost.

Pozitivan aspekt Venere i Jupitera uprkos svim izazovima i slabostima ipak nudi priliku za novi početak, za neki preporod.

Imajte jasnu nameru šta vam treba i šta želite. Budete li razvučeni između dve osobe, dve opcije – nećete daleko dogurati.

Simboli ovog mladog Meseca su brak, poslovna i privatna partnerstva, pravda, diplomatija, ravnoteža, lepota.

I poenta je u traženju, pronalaženju ravnoteže. Ravnoteže između privatnog i poslovnog života, između primanja i davanja, dobrog i lošeg..

Ali da bismo pronašli ravnotežu u spoljnom svetu, moramo je prvo otkriti i uspostaviti u sebi.

Kompromise koje stvaramo s drugima ne bi smeli ići na našu štetu.

I ne znate li šta i kako dalje, pođite od sebe. Pogledajte u sebe. Tada će vam biti jasnije i osoba koja stoji preko puta vas.

Astrolog: Julijana Oremović