Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tokom života svako od nas prolazi kroz 3 ciklusa SUDBINE: saznajte u kojem ste ciklusu sada i šta vas očekuje u budućnosti

Tokom života suočavamo se sa 3 ciklusa sudbine - saznajte šta vas očekuje u budućnosti!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ako ste sada u ranim 40., pod uticajem ste izuzetnih planetarnih energija koja će se pojaviti još samo jednom u vašem životu, sredinom 80. godina. Nije reč samo o tačkama preokreta, već i o najvažnijoj raskrsnici našeg života – odluke koje donesete sada, pratiće vas kroz ostatak života. U ovom periodu svog života najviše se trebamo čuvati stresa.

Određene godine našeg života naše su najveće raskrsnice, puna nedoumica, naglih preokreta i odluka za koje treba imati hrabrosti. Prekidamo dugogodišnju vezu, zasnivamo brak, mijenjamo posao, postajemo roditelji, činimo izbore kojima radikalno menjamo dosadašnji smer kretanja.

Povezane vesti

To su obično periodi u kojima nam nije baš sasvim jasno šta nam donosi sutra i šta možemo očekivati. Kada se nalazimo na raskrsnici ispred nas je najmanje dva, ako ne i više puteva. Koji izabrati i kakve to veze ima sa astrologijom i zvezdama iznad nas?

Prema astrološkim zapisima, tokom života nailazimo na tri najveće životneraskrsnice koja se događaju u kasnim 20., ranim 40. i kasnim 50. godinama.

U godinama između, pre i posle, susrećemo se sa nizom manjih tzv. tački preokreta, a svaka od njih priprema nas za onu koja sledi.

Zamislite da je vaš život poput okeanskog talasa koji se penje i penje, sve dok ne dosegne svoj vrhunac, a potom počinje njegova silazna putanja prema poziciji odakle je i krenuo i opet ispočetka.

Vrhunac tog talasa je, u prenesenom značenju, glavna tačka preokreta u našem životu. Pogledajmo kako to izgleda sa astrološkog gledišta.

Dve glavne planete koje učestvuju u tim ključnim ciklusima našeg života su Saturn i Uran, Jupiter sve to verno prati Neptun i Pluton. Krenimo od Urana, u astrologiji planete promena, kojem su potrebne 84 godine da obiđe jedan krug oko Sunca.

Prosečan život čoveka traje oko 84 godine. Slučajnost? Mislimo da nije. Uran je planeta života. Istina je da se Sunce smatra nosiocem životne sile u Zodijaku, ali Sunce predstavlja način na koji živimo život, a koji se nalazi pod nadzorom Urana. Uran je bučan alarm, zvono za uzbunu, indikator velikih, ponekad i silovitih transformacija. Svakih sedam godina on mijenja astrološki znak i tada nas obično opsjedaju pitanja u stilu – što i kako dalje?

Krize koje izaziva Uran, nose klicu oslobođenja, ostvarenja samostalnosti, on ruši dotrajalo da bi se izgradilo novo, a cijeli taj proces nije uvijek jednostavan.

Saturnu je potrebno oko 29,5 godina da pređe orbitu oko Sunca i taj kraj jednog i početak drugog ciklusa, koji se obično događa oko 28 ili 29 godine života, a poklapa se sa Saturnovim povratkom, koji označava prelazak tranzitnog Saturna preko mesta u horoskopu gde je bio u trenutku svog rođenja.

U tim godinama obično provodimo barem jednu važnu odluku od velikog značenja. On urušava sve što je ‘potrošeno’, nekvalitetno ili nema više smisla za naš život. Nije neobično da loši i nekvalitetni brakovi ne uspevaju preživeti sedmu godinu braka. Saturn obično aktivira pitanja vezana uz autoritet, odgovornost, očinsku ulogu i sazrevanje.

Iznenadni darovi

Jupiteru je, za razliku od prethodna dve planete, potrebno 12 godina da pređe ceo put oko Sunca, i budući da je mnogo brži u kretanju od svojih prethodnika, njegovi efekti na naš život nisu uvek toliko snažni i uticajni. Često donosi iznenadne blagoslove, dobitke, zaradu i sreću.

Pokušajte da se prisetite šta se događalo otprilike svake 12. godine pa do danas. Mogli biste doći do zanimljivih otkrića. Iskoristite njegovu dobrobit kako biste oplodili svoje ideje, ostvarili svoje snove, kako biste se razvijali i rasli.

Dolazimo i do dve poslednje planete, Neptuna i Plutona. Neptunu je potrebno 165 godina da napravi svoj krug oko Sunca, što znači da njegove značajnije aspekte osećamo u proseku svakih 14 godina. Neptun nas obično usmerava prema duhovnosti, s njim stvaramo svoje snove, maštoviti smo, ali isto tako nam može oduzeti i čvrsto tlo pod nogama, pa bežimo u iluziju kako bismo se zaštitili od teških izazova stvarnosti.

Pluton jednu putanju oko Sunca okonča nakon 248 godina i njegove značajne aspekte osećamo svake 21 godine života. Nemoguće je pobeći njegovoj snazi, primorani smo na radikalne promene i transformacije, slamamo samonametnuta ograničenja i pronalazimo unutrašnju snagu za koju nismo ni znali da je posedujemo.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj