Na samom početku sledeće nedelje, u ranim jutarnjim časovima ponedeljka, pojavljuje se mlas Mesec u Škorpiji. "MladMesec se događa kada su Sunce i Mesec u konjunkciji, zauzimajući isti stepen astrološkog znaka.

Ukratko rečeno, to znači da su usklađeni srž našeg identiteta (Sunce) i emocije (Mesec)", objašnjava Durgadas Allon Duriel.

To nam daje veću jasnoću o nama samima, a kako Mesec počinje novi ciklus, na isto poziva i nas. Zato je ovo povoljno vreme za iniciranje nečega i određivanje namera, ali i za istraživanje vlastite senke, "koja je jasnija pod nebom osvetljenim samo zvezdama", što je naročito relevantno sada, kad je mlad Mesec u Škorpiji, "znaku najviše povezanim s njom".

Ovo je "ekstremno moćan" mlad Mesec, u gotovo egzaktnoj opoziciji sa Uranom, koji je retrogradan u Biku, što "stvara spontane i haotične promene", navodi se na "spiritualnoj društvenoj mreži" Spiritualify. Ta visokonabijena energija može uzrokovati nepredvidljivost, nestrpljivost, impulsivnost, pobunu, rizično ponašanje, nezgode, nemir, teskobu.

Moguće je i da neko blizak postane nepouzdan, nepredvidljiv ili počne da provocira, ili da u vaš život iznenada uđe neko novi, uzrokuje štetu i nestane brzo kao što se i pojavio. Ovaj mlad Mesec može biti težak za veze jer bi se zbog povećane potrebe za ličnom slobodom i nezavisnošću, ali i zbog sebičnosti, partneri mogli udaljiti, neki čak i razdvojiti.

PageBreak

Horoskop - očekuje nas ekstremno moćan mlad Mesec: donosi promene kao grom iz vedra neba (28. oktobar 2019.)
Foto: Shutterstock horoskop-ocekuje-nas-ekstremno-mocan-mlad-mesec-donosi-promene-kao-grom-iz-vedra-neba-28-oktobar-2019

"Očekujte promenu koja će biti iznenadna kao grom iz vedra neba", upozorava Leslie Hale i dodaje da promena može uticati na veze, novac, prihod te niz drugih područja.

U takvoj situaciji, "ne računajte da će se išta odvijati u skladu sa očekivanjima ili pretpostavkama", ističe i astrologa Ren Tvedten, koja savetuje da napravimo i plan B za svoj plan B.

S nepredvidljivom energijom ovog Meseca najbolje se nositi tako da budemo fleksibilni i spremni prilagoditi se promenljivim okolnostima, savetuju na mreži Spiritualify.

Jer, možda nas probudi da svet vidimo sa novog gledišta, pokrene u potpuno novom smeru, na put koji je bolji za nas. "Promene (ili potresi) koje dolaze s ovim mladim Mesecom mogu biti toliko potpune da se osećaju poput smrti, ali u tome nema ničega tužnog", naglašava Ren Tvedten, jer tako možemo postati "slobodniji i osnaženiji nego pre".

Škorpija više ceni kvalitet nego kvantitetu, zanima ga ono esencijalno, ona je minimalista – tako je ovo "dobro vreme da se rešite svega što vam nije potrebno".

Izvor: Sensa.hr