Pun Mesec u jednom od najsenzualnijih znakova Zodijaka događa se u utorak 12. novembra u 14 časova i 34 minute. Pun Mesecu znaku Bika u narednih mesec dana staviće naglasak na naše lične vrednosti, osećaj sigurnosti, imovinu, na novac i način koji raspolažemo novcem.

Reč je o praktičnim pitanjima (Bik) koji u nama izazivaju intenzivne emocionalne vrtloge (Škorpija). Teme vezane uz kontrolu, moć, dubinske promene dobijaju na važnosti.

Nasuprot Meseca u Biku stoje Sunce i Merkur u Škorpiji. Bik je simbol plodnosti, bujnosti, cvetanja, dok nas Škorpija približava nekom kraju i umiranju.

Usporite malo, usredsredite se na ono što sada imate u svom životu, a što doživljavate kao vrednost. Cenite to, budite zahvalni.

Ovo je vreme kada se svode neki finansijski, ali i životni računi. Šta je moje, a šta tuđe? Mogu li se osloniti na tuđe resurse ili je poželjnije da neke stvari odradim sam?

Imate li neka dugovanja, sada je vreme da ih podmirite.

Očekujete li rešavanje nasledstva, alimentacije, kredita, osiguranja, planirate li neka ulaganja, budite strpljivi. Ipak je Merkur retrogradan. Ali to nikako ne znači da biste trebalo da sedite i čekate. Rešavajte i preduzimajte ono što možete, pripremajte, planirajte, podmirite zaostatke.

PageBreak

Horoskop - očekuje nas emocionalni vrtlog: evo kakve izazove donosi pun Mesec u Biku (12. novembar 2019.)
Foto: Shutterstock horoskop-ocekuje-nas-emocionalni-vrtlog-evo-kakve-izazove-donosi-pun-mesec-u-biku-12-novembar-2019

Ispišite koje su vaše vrednosti, u čemu ste dobri, koji je to vaš unutrašnji kapital koji još niste, a želeli biste da oplodite. Što smo svesniji da vredimo, to lakše dobijamo ono što zaslužujemo. Zapitajte se kao vrednujete sami sebe?

Vladar ovog punog Meseca je Venera koja se kreće znakom Strelca i na dan punog Meseca biće u izazovnom aspektu sa Neptunom. Imamo potrebu odlutati i pobeći od onoga što nas opterećuje. Skloni smo sami sebi prodati priču, prevariti, zavarati. U narednih mesec dana čuvajte se nerealnih očekivanja vezanih uz ljubav i novac, mogli biste se razočarati i osetiti izdano. Aktivnosti vezane uz putovanja i inostranstvo bolje razmotrite.

Pun Mesec je podržan od Saturna i Plutona. Imamo snagu, upornost, izdržljivost. Možemo izgraditi nove strukture, učvrstiti klimave temelje, započeti neki novi posao koji donosi finansijsku dobit. Pronađite sigurnost u sebi. Tu su temelji svega.

Merkur je u blizini Sunca u Škorpiji – reči imaju moć. Ono što mislimo i izgovaramo utiče na našu stvarnost.

Ovo je vreme kada čistimo prošlost, dovršavamo nedovršeno, svodimo račune, odustajemo do nečega da bismo pokrenuli nešto novo.

Kao da se raspetljavaju neki čvorovi, naslućujete izlaz iz problema, shvatate da je pred vama put i da se krećete u dobrom smeru, samo treba da budete strpljivi i uspeh neće izostati.

Astrolog: Julijana Oremović