Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horoskop - nakon 800 godina stiže moćna konjukcija Jupitera i Saturna: godina pred nama biće vrlo turbulentna

Neverovatna konjukcija Jupitera i Saturna u vazdušnim znacima nije se dogodila 800 godina! Ali, u 2020. godini pokreće se magija ove magične konjukcije...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Tokom 2020. godine stvoriće se atmosfera iščekivanja na rubu nove ere, dok će istovremeno stari problemi ponovo izroniti, kao i potreba njihovog rešavanja. Jupiter i Saturn imaju obrazac formiranja njihovih konjukcija u istom astrološkom elementu otprilike svakih 200 godina, poput pojavljivanja u vodenim znakovima od početka 15. veka do početka 17. veka a u vatrenim znakovima od početka 17. veka do početka 19. veka.

Poznata kao "Velika konjukcija", ciklička konjukcija između Jupitera i Saturna koja se pojavljuje svakih dvadeset godina je bila vodeća metoda razgraničavanja vremenskih perioda u tradicionalnoj astrologiji. Nakon 800 godina, ona uvodi novi ciklus u vazdušnim znakovima te donosi velike promene (zadnji put je bila u kasnom srednjem veku!).

Povezane vesti

Kada se Jupiter i Saturn spoje istovremeno postoje snage odumiranja starih formi kao i plodnost novog rasta koje počinju poprimati oblik. U prošlom veku, njihov ciklus se uskladio sa tranzicijom unutar dekada, sa konjukcijama i opozicijama između Jupitera i Saturna koje su obeležavale početak svake dekade.

Na primer, bila je konjukcija Jupitera i Saturna 1980-te, a opozicija 1990-te, konjukcija 2000-te i opozicija 2010-te. Jupiter i Saturn će formirati sledeću konjukciju 21. decembra 2020. godine na prvom stepeni Vodolije tako da će većina 2020. biti na kraju njihovog ciklusa. Stvoriće se toekom godine atmosfera iščekivanja na rubu nove ere, dok će istovremeno stari problemi ponovo izroniti kao i potreba njihovog rešavanja.

Jupiter i Saturn zajedno kombinuju ekspanzivnu i maštovitu viziju sa strukturom i disciplinom potrebnom za manifestovanje rezultata kao i odbacivanje nebitnog. Dok Jupiter označava darežljivost i srećneprilike, može takođe dovesti do egoistične pohlepe i zabluda o veličinama koje zahtevaju promišljeno fokusiranje na Saturn da sreže višak i ojača ono što je zrelo.

Istovremeno, potrebna nam je inspirišuća revitalizacija Jupitera da ublaži negativnu stranu Saturna koja može doneti strah od ograničenja i prepreka te dovesti do depresivne stagnacije. Tokom 2020. bićemo u konstantnom balansiranju između Jupitera i Saturna sa potrebom da se prebacujemo između sintetišućeg rasta Jupitera i metodičkog preraspoređivanja Saturna.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj