Horoskop za vikend od 20. do 23. decembra 2019. godine!

Venera u Vodoliji najavljuje i period spoznaje svih onih stvari u njenoj simbolici – možemo spoznati šta istinski volimo, šta nas raduje i koji je naš prepoznatljiv stil. Sve što je inovativno i originalno postaje inspiracija za kreativno stvaralaštvo, motivišući nas da istupimo iz zone svog komfora. Ovo je sjajan period da se oslobodimo svih ograničavajućih uverenja, vezanosti i svega onoga što nije u skladu sa našom vibracijom.

Venera u Vodoliji nam donosi puno lepih iznenađenja, neobičnih ljubavnih susreta i osnažuje odnose bazirane na potpuno čistoj osnovi. Sa druge strane, istog dana imamo aspekt kvadrata Merkura i Neptuna. Merkur predstavlja levu hemisferu koja odražava logički um, dok Neptun predstavlja desnu hemisferu koja je zadužena za intuiciju, pa je potrebno da ovog dana dopustimo svojoj intuiciji da dođe do izražaja. Da bismo bili protočan kanal koji je u mogućnosti da rezonuje određene poruke, preduslov je da smo odmorili svoje telo i omogućili sebi da budemo prisutni i u stanju mira. Pre nego što donesete neku odluku, oslušnite da li je ona za vas ispravna ili ste vođeni željama koje suštinski nisu vaše.

Ovaj aspekt ima tendenciju da nas učini dezorjentisanima ukoliko nismo dovoljno „prisutni u telu“, što znači da je rešenje u uzemljenu, putem fizičkih aktivnosti, kako bi mogli da držimo fokus i mentalno ne lutamo. Ovaj aspekt možete iskoristiti da budete kreativno produktivni, s obzirom da donosi pregršt inspirativnih misli i ideja. Pokušajte da vizuelno osetite i pojmite stvari oko vas jer se danas mogu izroditi fenomenalna remek dela.

Nedelja je dan sa čak dva planetarna aspekta, a ovog dana i Sunce ulazi u znak Jarca. Sunce u Jarcu najavljuje period u kojem se budi ambicija i potreba da ostvarimo sve svoje ciljeve. Budući da Mars egzaltira u ovom znaku, Sunce u Jarcu je uvek inspirisano da vredno radi kako bi postalo najbolja verzija sebe. Ovaj znak pronalazi sigurnost u organizaciji i strukturi i veoma poštuje disciplinu i svoje vreme (Saturn u sedištu). Znak Jarca zahteva da pronađemo dubok odmor koji će nam omogućiti da kroz nas teče sklad kosmičkog zakona iz svih vremena. Naredni period možete iskorisiti za ulazak u tišinu iz koje ćete polako, ali sigurno, graditi ono što je vašem biću potrebno.

Istog dana, Venera će napraviti kvadrat sa Uranom. Ovaj aspekt nam pruža mogućnost da osvestimo svoje lične potrebe jer predstavlja šansu za buđenje i oslobađanje od svega onoga što nas sputava da slobodno i iskreno volimo. Uran nas podseća koliko je važna sloboda izbora, dok Venera vodi računa da joj sve bude udobno uz jedan osećaj lakoće. Postavite sebi pitanje koliko ste iskreni prema sebi, jer onoliko koliko ste iskreni prema sebi, iskreni ste i u svojim odnosima, što je preduslov za harmoniju istih. Pažnju nam može privuči sve što je neobično i drugačije, pa ćemo poželeti da promenimo nešto kod sebe, što se može ticati i ličnog izgleda. Osetite šta je to što u vama budi vašu autentičnu prirodu, što vas pokreće i čini da se osećate uvek slobodno!

Budući da će i Mars napraviti sekstil sa Plutonom u nedelju, ovaj aspekt će pokrenuti veliku energiju, hrabrost i mogućnost da se brzo regenerišemo. Ovo je energija spremna da “pomeri planine”, da u svakoj borbi odnese pobedu i uhvati se u koštac sa bilo kojim izazovom. Mars u sekstilu sa Plutonom nam pruža osećaj unutrašnje moći i motiviše nas da samouvereno koračamo napred. Pokrenite se i imajte na umu da ste spremni da ostvarite sve što poželite!

Izvor: Profesionalna astrologija