Alfa-ženka, ambiciozna, disciplinovana, organizovana, strpljiva, odgovorna, preduzimljiva, praktična, odlučna, neustrašiva, fokusirana na cilj i srećna tek kad do njega dođe – sve je to žena Jarac!

Kao tipična predstavnica grupe zemljanih znakova stoji čvrsto na zemlji i nije sklona sanjarenjima, već živi u stvarnosti i uzima od nje najviše što može. Zbog svoje nepokolebljive ambicioznosti i poriva da stalno ide napred često sve ostale ostavlja iza sebe, a skrenuti je s puta koji je sebi zacrtala - nije lako.

Neverovatno jaka, žena Jarac može da prebrodi sve životne nedaće, a kakav god je problem zadesio, uspeće da ostane sabrana i mirna i odmah će krenuti da traži rešenje. Može se činiti hladna i rezervisana, ali ispod te površine krije se žena s odličnim smislom za humor koja čezne za sigurnošću. Deo svojih ambicija spremna je da žrtvuje samo zbog jednog – porodice. Kad nije njen dan, može da bude previše tvrdoglava, neraspoložena, stidljiva i pesimistična.

Seks & Veze

U prirodi joj nije da se zaljubi na prvi pogled niti da gubi vreme na besmisleni flert za koji zna da ne vodi nikuda. Ljubav je za nju ozbiljna stvar i ako joj se neko sviđa, neće pustiti sudbini da odradi svoje, već će, uvek svesna svojih sposobnosti, uzeti stvari u svoje ruke i pobrinuti se da dobije muškarca kojeg želi.

Voli da ugađa partneru i da se brine o njemu, zbog čega može da se čini kao da je ona u vezi podređena, ali u stvari nikad neće izgubiti svoju urođenu nezavisnost, odnosno neće zavisiti od partnera. Sa svojim životnim saputnikom želi da bude ravnopravna, a uz njega će stajati i biti mu potpora i u najtežim trenucima. Traži nekog ko će uspeh voleti isto koliko i ona, pa je savršena veza za nju spoj ljubavi, sigurnosti i uspešnosti.

Strastvena je ljubavnica voljna da eksperimentiše u krevetu. Idealne partnere pronaći će u druga dva zemljana znaka, Biku ili Devici jer oni znaju kako da dopru do njenog srca i otkriju njegovu toplu i nežnu srž, te jednom vodenom znaku, Raku koji će u potpunosti zadovoljiti njene emocionalne potrebe.

Prijateljstvo

S obzirom da je prirodni vođa, žena Jarac često je "glavna" i među svojim prijateljima. Voli da ima svoju privrženu "grupu" u koju se novi članovi teško puštaju, međutim kada shvatite kako grupa funkcioniše, prihvatiće vas kao sebi ravnopravnog.

Prema prijateljima se ponaša gotovo majčinski, pa nju uvek možete da pitate za savet i pomoć, a baš kao što majke to rade i za svoju decu, sklona je da pravi planove za svoje prijatelje za koje oni uopšte ne znaju.

Kad je sve isplanirala, samo će ih kratko obavestiti da večeras idu na klizanje ili da se Nova godina slavi u vikendici na selu. Jednako kao i porodici, vrlo je odana svojim prijateljima i uvek im daje do znanja da se na nju mogu osloniti i pouzdati. Mnogi njeni prijatelji pripadaju senzibilnim horoskopskim znacima, Škorpiji ili Ribama.

PageBreak

Ambiciozna, strastvena i neustrašiva: evo zašto su žene u znaku Jarca tako posebne
Foto: Shutterstock ambiciozna-strastvena-i-neustrasiva-evo-zasto-su-zene-u-znaku-jarca-tako-posebne

Izgled

Žena Jarac osvaja svojom klasičnom lepotom, njen celokupan izgled vrlo je dopadljiv, a prvo što svi na njoj primete su visoke jagodične kosti koje joj daju posebnu eleganciju i šarm. Tipičnu predstavnicu znaka karakteriše duži nos, izražajno i skladno lice, duboke, pomalo mračne oči, vitka figura i tanak vrat, naglašena ramena, te čist i blistav ten.

Telo joj je proporcionalne građe i čvrsto, pa se žena Jarac može pohvaliti velikom fizičkom izdržljivošću. Ima vrlo dobro i precizno oblikovane obrve, a senzualne usne daju dodatni šarm njenoj pojavi.

Kosa joj je obično tanka i svilenkasta, tamnijih boja i nijansi. Osim izražajnim jagodicama, na prvu osvaja i svojim prekrasnim osmehom za koji stalno dobija komplimente. Ima lepo oblikovane noge, tanke gležnjeve i mala stopala zbog kojih je njen hod brz, okretan i siguran. Uvek izgleda sveže i mlađe nego što ima godina.

Stil

Status i imidž veoma su joj važni i zbog toga iz kuće nikad neće izaći nemarno obučena. Odevnim stilom ističe svoju individualnost, a njene odevne kombinacije najčešće su stroge, poslovne, preciznih i čistih linija.

Strogo poslovno odelo ili kostim stoje joj kao saliveni. U slobodno vreme voli da bude u manje formalnoj odeći, ali nikad je nećete videti u nečem previše ležernom. Ženi Jarcu praktičnost je iznad svega i njene misli usredsređene su na važnije stvari od mode, ali ako moda može da joj pomogne na njenom putu ka cilju, onda će se njome i poslužiti. No, ono u čemu istinski uživa jesu modni dodaci i skup nakit, ali nikako prenapadan i kičast. Klasičan ručni sat, jednostavan lančić ili biserna ogrlica njen su izbor.

Izrada sopstvenih kozmetičkih i proizvoda za negu kože omiljen joj je hobi, jer je istovremeno praktičan i opuštajuć. Kad je reč o šminkanju, odlično joj stoji "smokey eye" u kombinaciji s bledim usnama, dakle stil 1960-ih.

Izvor: Zadovoljna