Od 16. januara do 3. februara Merkur će zauzimati prostore slobodne i nepredvidive Vodolije. Može mu se i svidjeti to mesto jer neretko tu nailazi na nove i napredne ideje, udaljuje se od kolotečine istih misaonih obrazaca i uduđuje se da pogleda okolnosti iz šire perspektive, distancirano i nepristrano.

Merkur u Vodoliji budi interes prema novim tehnologijama, SF filmovima, svemiru, ravnopravnosti, prema ljudima koji nas nečemu mogu naučiti i podučiti.

Ovaj Merkur predstavlja um buntovnika koji se opire pravilima, štetnom uticaju tradicije, svemu što je zadrto ili konzervativno.

Ponekad mu je teško organizovati se u vremenu i prostoru. On napravi privremeni haos, ali iz tog haosa uvek izađe neka vredna ideja, a posao odradi do kraja.

Pod ovim tranzitom sklopiće se nova poznanstva na društvenim mrežama, ali neka će se i raskinuti.

Isto je i sa prijateljstvima koja tokom dominacije ovog Merkura mogu biti od posebnog značaja, ili nam pomažu na poslu, ili u rešavanju nekih problema ili putem prijatelja dolazimo do prave informacije.

Pridruživanje nekim grupama ili udruženjima takođe mogu biti od koristi ako nam ona pružaju znanje, podršku.

Pozitivno: originalnost, kreativnost, progresivnost, objektivnost

Negativno: tvrdoglavost, ekscentričnost, puno misli – malo deluje

Ovo je povoljan tranzit za Blizance, Vage i Vodolije, kao i one koji imaju podznak u tim znakovima. Zbunjivaće Bikove, Škorpije i Lavove.

Astrolog: Julijana Oremović