Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horoskop - ovo je period prevara, tajni i rizika: evo šta nikako ne treba da uradite dok je Merkur u retrogradnom hodu (do 10. marta)

Horoskop - evo šta nam donosi ciklus retrogradnog Merkura!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Pred nama je period retrogradnogMerkura. U ovom ciklusu ovaj hod će potrajati do 10. marta pa bi bilo poželjno da budemo spremni na zavrzlame koje on donosi.

Retrogradno kretanje planeta ne znači da se one zaista kreću u suprotnom pravcu. Naime, radi se o optičkoj iluziji, jer se planete duž svoje orbite kreću različitim brzinama, u trenutku kada Merkur (ili neka druga planeta, sve osim Sunca i Meseca) ubrza svoje kretanje u odnosu na druge planete i pritom ih pretiče. Takvo kretanje, gledajući sa Zemlje, izgleda kao da je suprotno, pa zbog toga kažemo da je u "retrogradnom hodu".

Povezane vesti

Merkur je u retrogradnom kretanju, otprilike, svakih 116 dana. Tokom svog kretanja, on je, u odnosu na Sunce, vidljiv na različitim pozicijama, a neposredno pre izlaska iz retrogradnog hoda ulazi u položaj kada, dok se gleda sa Zemlje, deluje kao da gori. Astrološki, ovaj aspekt se naziva "spaljeni" Merkur. I ova terminologija je simbolična, jer on nije zaista spaljen već je u pitanju optička varka. Kada izađe iz tog položaja, pojavljuje se ispred Sunca i počinje takozvani retrogradni hod, a za nas to znači da je počelo vreme kada je neophodno napraviti čistku, kako unutar uma tako i u ostaloj simbolici koju predstavlja Merkur. Dakle, treba se osloboditi svih suvišnih misli, čak i onih koje su pretočene na papir. Bacite bespotrebne dokumente, papire, novine, časopise, fajlove iz računara, elektronsku poštu.

Svaki tranzit, čak i onaj koji je nepovoljan, nosi i svoju pozitivnu poruku. U slučaju retrogradnog Merkura, vodi nas energija koja koja boji naše unutrašnje biće i duboku podsvest. Zbog toga su ovi dani savršeni za sklapanje novih uvida, otkrivanje drugih dimenzija i suočavanje sa duhovnim kapacitetima. Vreme je da priznamo, ali samo sebi, sopstvene greške, ali i vrednosti koje ćemo iskoristiti kada period prođe. Ovih dana će svi vidovi komunikacije biti uzurpirani. Pripremite se za brojne kompjuterske kvarove, padanja sistema, ometanja signala.

U saobraćaju, retrogradni Merkur opisuje hod unazad. Interesantno je (obratite na to pažnju) da baš tokom ovog perioda bude povećan broj saobraćajnih udesa izazvanih kretanjem u pogrešnom pravcu, čak i na autoputu. Takođe, učestali su neobični kvarovi automobila, ali i svih drugih prevoznih sredstava.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj