Saturn se priprema za izlazak iz znaka Jarca i privremeni ulazak u znak Vodolije koji će se dogoditi 22. marta. Privremeni je zato što će se zbog svoje retrogradnosti ponovo vratiti u Jarca 1. jula, da bi krajem godine zajedno sa Jupiterom krenuo u potragu za slobodom kroz prostore Vodolije.

Do 22. marta boraviće na posljednjem stepenu Jarca. I reč je o vrlo značajnom periodu u u koje smo tek ušli. Poslednji stepen nosi simboliku kraja, završetka. On sublimira sva iskustva kroz koja smo prošli od kraja decembra 2017.. Neka značajna tema kojom smo se bavili od tada, pa sve do danas mogla bi se približiti svom kraju. Možda je to jedan odnos, posao, neki unutrašnji strahovi, naši programi i nesigurnosti.

Sada je vreme kada bismo mogli shvatiti, odlučiti, nekako zaokružiti tu priču i biti spremniji na donošenje odluke.

Zanimljivo je da se ovoj Saturnovoj priči pridružio i jučerašnji pun Mesec i direktni hod Merkura.

Nešto napokon uviđamo.

Shvatamo može li dalje istim putem ili je nužno doneti odluku.

Pripremamo se za nešto novo. Možda još ne znamo o čemu je reč, ali ako posmatrate sebe i svoj život, dobićete neke signale. Život nam ih uvek šalje, pitanje je samo koliko ih primećujemo.

Postoji teorija po kojoj 29. stepen svakog znaka nosi karmičko značenje. Pitanje je kako vi sami sebi definišete karmu, ako verujete u nju. Ja bih je nazvala linijom života na kojoj naprosto ne možemo zaobići neke lekcije koje su bitne za naš rast.

Neki će se vratiti unazad i videti da li još na tom mestu ostalo nešto za iskustiti.

Ali moguće je i da shvatite kako ne ide dalje istim putem.

Zato ako vam se u narednim danima dogodi neki gubitak, pad ili neka vrsta krize, nemojte očajavati. Ako uspete to iskustvo da sagledate kao podsticaj prema napred i da se baš sada rešavate stega zbog kojih ne možete prema napred, onda je to vreme za slavlje. Slavlje preporađanja.

Okrenite se na trenutak unazad. Možete li se prisetiti jedne krize ili situacije u kojoj ste imali utisak da nešto gubite, da se događa kraj koji zapravo ne želite, a ne možete ga izbeći? A potom vratite film malo unapred i sjetite se što je usledilo nakon toga? Jeste li zahvaljujući gubitku posla pronašli još bolji posao? Jeste li zbog prekida loše veze, uspeli posložiti sebe, pronaći svoj mir, možda i novog partnera?

Smrt je ujedno ponovno rođenje. Gubitak u sebi nosi energiju budućeg dobitka.

PageBreak

Horoskop - svemir vam do 22. marta šalje važne signale: evo kako ćete uspeti da privučete sreću dok je Saturn u Vodoliji
Foto: Shutterstock horoskop-svemir-vam-do-22-marta-salje-vazne-signale-evo-kkao-cete-uspeti-da-privucete-srecu-dok-je-saturn-u-vodoliji

Čistimo naš prostor od svega što je neodrživo. A držanje za neodrživo velik je gutač energije i vodi u teskobu.

Kada bismo imali više poverenja u život, Svemir, višu inteligenciju, kakogod nazvali ‘ono nešto’ što je veće od nas i u što verujete, i dopuštali sebi da surfujemo na tom talasu…

Kada bismo manje brinuli…

Kada bismo više uživali u putovanju i verovali u najbolji ishod…

Kada bismo imali više poverenja u sebe da znamo, možemo i da imamo tu moć promeniti sebe i svoj život…

Saturn je učitelj, ponekad vrlo strog i nemilosrdan. Ali on nagrađuje strpljenje, upornost i vrednovanje sebe.

Ako vas nešto ugrožava pustite to iz života.

Saturn će vas nagraditi. Možda to već čini, ali još ne primećujete.

Pustite i dopustite.

Ovih dana proslavite svoje protekle uspehe. Sigurno ih je bilo unazad tri godine.

Pogledajte u svoju neposrednu prošlost. Čemu vas je naučila?

I ne podcenjujte svoju snagu i osećaj unutrašnjemoći.

Srećno!

Astrolog: Julijana Oremović