Venerinsjaj na nebu je čaroban, a uskoro se ova planeta ljubavi i novca spušta ispod horizonta i kreće retrogradnim hodom, piše Lovesensa.

Ovaj period simbolizuje ponovno rođenje Venere i preporod našeg srca.

Venera je boginja ljubavi, lepote, kreativnosti, umerenosti i novca. Vlada ženskomenergijom i podstiče nas da usporimo i cenimo lepše stvari u životu.

Tokom retrogradne Venere, ako u našim odnosima sa drugima, sopstvom ili novcem, postoje stare rane ili pukotine na duši, one mogu da se dignu na površinu kako bi bile oproštene, očišćene i zaceljene.

Kako se Venera kreže retrogradno od 12. do 13. maja do 24. do 25. juna, u znaku Blizanca, zaroniće u podzemlje, podstičući nas da ispitujemo velika pitanja sopstvenog srca.

Zamislite da boginja Venera poslušno deluje u nevidljivim delovima vaše srčane čakre ili energetskog polja srca, umirujući temelj, peglajući nabore i čineći da se šire pozitivne emocije.

Dok Venera deluje na našem srčanom polju, pomaže nam da se povežemo sa istinskim JA i vodi nas da delujemo i osećamo pravu ljubav koju negujemo us vom srcu.

To je razlog zašto pod retrogradnom Venerom nikada nije pametno donositi velike odluke, jer emocije često nadvladaju radost.

Iako možemo primiti nove uvide i mudrosti, uvek je najbolje sačekati dok Venera ne izađe iz retrogradnosti kako bismo imali potpunu priču.

Pod ovom retrogradnom Venerom 2020. godine, možda ćemo se pronaći i obnoviti teme o srcu koje su bile aktivne od marta do jula 2012. godine, jer smo tada poslednji put imali retrospektivu Venere u Blizancima i od oktobara do novembra 2018. godine, jer je ovo bio poslednji put kada smo doživeli retrogradnu Veneru.

Šta je srcu potrebno da se oprosti i očisti od ovih vremenskih okvira?

Ponovno rođenje Venere

3. juna Sunce i Venera se poravnjavaju, što se smatra ponovnim rođenjem Venere. Upravo u ovom trenutku Venera će početi da se pojavljiva kao jutarnja zvezda.

U ovoj fazi retrogradnog putovanja dostižemo novu svest. Ovo je onaj snažni "aha" trenutak gde je čišćenje emocija završeno i Venera može da započne sadnju semena za sledeći ciklus.

Iako ovaj trenutak jasnoće može biti moćan i neverovatan pokretač otvaranja i aktiviranja srca, ove godine je prisutan još jedan sloj na koji moramo obratiti pažnju.

Pet retrogradnih planeta i Venera

Venera ide retrogradno zajedno sa pet drugih planeta - Merkur, Jupiter, Saturn, Neptun i Pluton. To će dodati teški osećaj refleksije koji ćemo, a možda ćemo se naći i u situaciji da se zaustavimo i krenemo.

Možda se osećamo nesigurno kako da krenemo napred ili zbunjeno u vezi sa najboljim postupcima.

Uporedo sa tim, Venera takođe čini neka usklađivanja sa Neptunom, planetom iluzije, mašte i snova, ali i konfuziju.

Neptun može doneti lepu, poetičnu i romantičnu energiju, pomažući da otvorimo naša srca, ali isto tako može učiniti da se osećamo malo razočarano i može nam otežati postavljanje granica sa drugima.

PageBreak

Horoskop - magična ljubav postaje najvažnija: evo šta nam donosi predivna retrogradna Venera do 25. juna 2020. godine
Foto: Profimedia horoskop-magicna-ljubav-postaje-najvaznija-evo-sta-nam-donosi-predivna-retrogradna-venera-do-25-juna-2020-godine

Datumi ovih poravnanja su 3. maj, 20. maj i 27. jul. Obratite pažnju na ono što vam se u tim danima dešava i možda zapisati svoje misli i osećanja.

Dok je prisutna ta Neptunova energija, protivotrov je komunikacija, ne samo sa drugima, već i sa sobom. Razlog za to je što će se Venera biti retrogradna u zodijaku komunikacije, Blizancima.

Retrogradna Venera u Blizancima

Važno je da u ovom periodu naučimo kako da izgovorimo istinu, ali isto tako i slušanje saosećanja.

Da bismo bili efikasni komunikativni, moramo naučiti da slušamo celim svojim telom. Moramo da slušamo ne samo druge, već znakove Univerzuma i naših tela.

Odvojite trenutak da stavite ruku preko srca i lagano pitajte svoje telo - Šta ti je trenutno potrebno?

Poslušajte odgovor koji lebdi gore i sledite mudrost. Sledeći put kada se nađete u svađi, režite pauzu i pitajte drugu osobu - šta vam stvarno treba? Onda postavite sebi isto pitanje.

Komunikacija je temelj svakog zdravog odnosa, uključujući odnos koji imamo sa svojim telom, umom i dušom.

Retrogradna Venere može biti odličan trenutak za započinjanje prakse dnevnika. Cilj je da se svakodnevno vodi najmanje 10-15 minuta bilo prvo ujutro ili poslednje noću.

Može biti neverovatno kakva saznanja i inspiracija može doći do vas.

Uporedo sa klasičnim dnevnikom, možda biste želeli da vodite i dnevniksnova. Uz prisutnu i ovu sanjivu energiju Neptuna, verovatno je da naši snovi mogu sadržati snažne tragove i intuitivnu mudrost iz koje zaista možemo naučiti.

Retrogradne intuitivne poruke Venere

Retrogradna Venera u 2020. godini od nas traži da postanemo bolji komunikatori. Od nas se traži da popravimo svoje odnose sa našim bližnjima, ne samo onima koje volimo i koji su nam bliski, već sa svima.

Iako se trenutno moramo distancirati od drugih, nadamo se da će ovo iskustvo pokazati put ka većoj ljubavi i poštovanju prema našim bližnjima.

Nadamo se da nas ova udaljenost uči koliko je važna ljudska veza i kako svi možemo da radimo na tome da postanemo sami sebi veći priroitet u životu.

Za neke to može uključivati postavljanje granica, za druge bi to moglo biti rušenje zidova i mogućnost za otvaranja srca.

I dok mnogi od nas sada prikriveno vole, možemo zadržati prostor za svet u kojem se ljudska veza ceni, poštuje i neguje.

Retrogradna Venera vam daje prostor da stvorite jedan novi svet za sebe i druge ljude. Svet u kojem ćete biti ispunjeni i u kojem ljubav predstavlja izvor života.

Izvor: Lovesensa