Bez obzira na to u kom ste horoskopskomznaku rođeni, u narednom periodu sve do 25. juna, moguća su turbulentna dešavanja na ljubavnom planu. To pre svega možemo da zahvalimo Veneri, koja će biti u svom retrogradnomhodu počevši od 13. maja. Planeta ljubavi je inače u znaku Blizanaca od 3. aprila, a već je 9. aprila ušla u svoju retrogradnu senku.

Ono što je sigurno jeste da nas zahvaljujući Retrogradnoj Veneri od 13. maja do 25. juna očekuju promene na polju ljubavi. Detaljnije saznajte u nastavku!

Šta podrazumeva retrogradni hod bilo koje planete? Pre svega osvrt na sve one "dugove" iz prošlosti i preispitivanje. Samim tim simbolizuje priliku za novim počecima, postavljanjem novih temelja, preporođajem. Osim što je planeta ljubavi, Venera je i planeta kreativnosti, lepote, odnosno onoga što za nas predstavlja lepotu, novca. I sve su to polja na kojima nas u narednom periodu mogu očekivati promene. Ono što je važno jeste da mi te promene prepoznamo i da pred njima ne ustuknemo. U suprotnom bismo mogli da propustimo šansu za svojim preporodom, na šta god da se on odnosio.

Ono što je za Veneru takođe od ključnog značaja jeste da ona vlada ženskom energijom, zbog čega je važno da ne potiskujete svoju senzitivnost, kao i intuitivnu stranu svoje ličnosti. Čak i ukoliko vam to do sada nije bilo svojstveno, ovog puta dopustite svom osećaju da vas vodi.

Pre svega treba da se okrenemo našem srcu, svojim osećanjima - njih treba da preispitamo. Cilj je da prepoznamo sve one rane koje nisu zacelile, i sve ono što vuče tragove iz prošlosti, a što podrazumeva neke nerazjašnjenje odnose. To može biti odnos prema nama samima i doživljaj nas samih, ali i odnos prema drugima. Retrogradna Venera će u narednom periodu učiniti da sve to ispliva na površinu. Na nama je da se sa tim uhvatimo u koštac.

PageBreak

Horoskop - kada se srcu ispuni svaka želja: evo kako će retrogradna Venera uticati na ljubavni život (do 25. juna)
Foto: Shutterstock horoskop-kada-se-srcu-ispuni-svaka-zelja-evo-kako-ce-retrogradna-venera-uticati-na-ljubavni-zivot-do-25-juna

To je jedini način da sve ono što nam je možda bolno konačno prebolimo, da sve one rane koje nas tište konačno zacele. Važno je da shvatimo da je to "kopanje" po emocijama jedini način da uspostavimo nove temelje, ili da učvrstimo one stare. Zato će svi oni ljubavni odnosi koji su na klimavim nogama u narednom periodu biti na velikom ispitu. Vreme je da isečete sve ono što je trulo, kako biste mogli da se nadate da će sve ono što izraste u narednom periodu imati zdrav koren.

Ipak, ono što se od vas tokom retrogradnog hoda ove planete očekuje nije da odmah donosite radikalne odluke, i da naglo reagujete. Ono što je važno jeste da pribegnete introspekciji, da sami pred sobom otvorite svoje srce, izbacite na površinu sve što vas je mučilo i da budete iskreni. A kada Venera izađe iz svog retrogradnog hoda, i vi nakon toga budete imali kompletan uvid u to šta je ono što će učiniti da budete srećni - tada je vreme i za odluke. U suportnom, rizikujete da ipak pogrešite.

Period pred nama je veoma važan za preispitivanje samim tim što je Venera poslednji put bila retrogradna u oktobru i novembru 2018. godine. Sada je pravi trenutak za osvešćivanjem. Takođe, pomenimo da će najjači uticaj retrogradna Venera na nas ostvariti u prvim danima juna, kada se ova planeta poravnava sa Suncem.

Izvor: Mogu ja to sama