Od 10. maja Saturn započinje svoj retrogradnihod koji će trajati sve do 28 septembra, piše Lovesensa.

Ova Saturnova retrogradna linija je zaista posebna jer će prvi put Saturn biti retrogradan otkako je ušao u Vodoliju, od 21. marta 2020. godine.

Tokom ove retrogradne faze, Saturn će se kretati kroz rane stepene Vodolije, ali će 1. jula ponovo pasti u Jarca, gde će ostati do kraja retrogradne faze.

Saturn se neće vratiti u Vodoliju do 17. decembra, ali jednom kada stigne, ostaće sledećih 2,5 godine, postajući glavni zvezdani igrač za mnoge kosmičke teme.

Saturn se upustio u Jarca još u decembru 2017. godine. Za to vreme bili smo jako pogođeni Saturnovim lekcijama. To je zato što Saturn voli da bude u znaku Jarca i u ovom znaku izražava svoje najlepše kvalitete.

Biti u Jarcu isto je kao i vratite se kući ili simbolizuje rođenje nove vrste Saturna. Kao i sva nova rođenja, priroda i kvalitet planete postaju jači i usklađeniji sa onim gde idemo, umesto tamo gde smo bili.

Saturn se retrogradno vraća u Jarca i to je završni korak na tom putu. Poslednji put će se vratiti udobnostima svog doma kako bi osigurao da je pronađena mudrost koju treba da sakupi.

To se ogleda u našem životu. Bilo koji posao koji radimo od kraja 2017. godine za nas će biti istaknut, a Univerzum će se potruditi da steknemo svu mudrost i pouke koje su nam potrebne.

Tokom ove Saturnove retrogradnefaze, postoji ravnoteža između primanja darova, ali i vezivanja labavih krajeva.

U ovom periodu možemo dobiti nagradu za sav svoj trud, ali možda ćemo biti povučeni i preispitivaćemo prošlost i nekih negativnih stvari počinjemo da se oslobađamo zauvek.

Saturn se neće vratiti u Jarca još 28 godina, pa zaista želi da osigura da je ceo svoj psoao dobro obavio.

Da biste shvatili kroz koje lekcije prolazite, razmislite o glavnim temama koje su u vašem životu bile prisutne od kraja 2017. godine.

Gde ste trebali da pojačate i preuzmete odgovornost? Gde su va planete navodil da postavite granice ili da ih srušite?

Koja područja vašeg života su donela teškoće u ljubavi?

Odgovori na ova pitanja pokazaće vam Saturnovput i šta vam on može odneti, a koje npove lekcije i darove donosi u narednom periodu.

Saturnova retrogradna faza koja počinje 10. maja može probuditi sećanja na naše detinjstvo i naš odnos sa ocem ili muškarcima u našem životu. Može nas čak dovesti u novu vezu sa snažnom muškom energijom.

U kreiranju reda, rutine i planova bićemo vođeni muškim pristupom. To znači da ćemo preduzimati brze akcije i li da ćemo popraviti mnoge stvari u svom životu kako bi postale jače i trajnije.

Saturn nas podstiče da se osvrnemo unazad i pogledamo šta smo u svom životu uradili u prethodnih 6 meseci.

PageBreak

Horoskop od 10. maja do 28. septembra 2020. godine: retrogradni Saturn u Vodoliji donosi nam velike lekcije
Foto: Shutterstock horoskop-od-10-maja-do-28-septembra-2020-godine-retrogradni-saturn-u-vodoliji-donosi-nam-velike-lekcije

Da li vam se dopada kako ste proveli to vreme?

Saturn vlada nad konstruktom vremena. Iako može biti planeta teške ljubavi, ona želi da budemo zadovoljni kako provodimo svoje vreme. Želi da svoje vreme koristimo kako bismo funkcionisali kroz elemente sopstvene duše, ne ometajući njene želje i namere.

Saturn je ovde kao glas razuma koji nas vraća na put za koji smo sigurni da je pravi i istinski put naše duše.

On nam neće isušiti suze dok se borimo da prevaziđemo prepreke, ali tiho će šaputati: "nastavite, možete vi to, rođeni ste kao pobednik."

Ova planeta je simbol napornog rada, ali rada na stvarima koje nam je Univerzum namenio sklodno našim životnim ciljevima.

Njegov najveći zadatak jeste da nas nauči kako da budemo mudri i sposobni da preuzmemo odgovornost za svoj život.

Mnogi od nas trenutno osećaju da 2020. godina nije savršen period za ostvarenje ličnih ambicija, želja i planova, ali Saturn vas podstiče da razmislite ponovo.

Tokom Saturnovog retrogradnog kretanja treba da vidimo na koje stvari se zaista vredi fokusirati. Ohrabruje nas da uronimo u pouke svojih iskustava, da ubrzamo svoje planove i preuzmemo odgovornost za ono što želimo da budemo u ovom trenutku.

Na šta želimo da se osvrnemo kada se 2020. godina približi kraju?

Saturn je glas razuma koji nas podstiče da najbolje iskoristimo vreme koje smo dobili, koliko god ono bilo izazovno i teško.

On nas tera da nastavimos voje planinarenje na planini uspeha i da osvestimo da li smo dovoljno snažni da se nosimo sa svim stavrima koje nam se događaju. Ova Saturnova energija nam zapravo donosi snagu koja se uvek iznova može napuniti.

Ako se osvrnete na prošlost, videćete da vas je Univerzum pripremao za sve što vam se u životu događa. U njegovom sistemu vrednosti, sve ima svoje uzroke i posledice.

Ne brinite što je Saturn, često okarakterisan kao "teška" planeta u retrofradnoj fazi, jer vam on sada donosi su potrebnu mudrost.

Otvorite dušu za nove životne lekcije i kada naiđete na prepreku, setite se vrednih Saturnovih reči - "nastavi dalje, ti to možeš".

Izvor: Lovesensa