Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horoskop - traganje za skladom i harmonijom: šta nam donose promene ose Mesečevih čvorova (do 18. januara 2022.)

Horoskop - evo šta nam donose promene osa Mesečevih čvorova!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Period od 5. maja 2020. do 18. januara 2022. godine, kada su Mesečevičvorovi na osi BlizanciStrelac, odlikuje podela među ljudima. Mnogi se dele na ovaj ili onaj klan, na ove ili one partije, na ovaj ili onaj tabor… a u svemu tome treba ući u suprotnosti u sebi i pogledati kako od dva napraviti jedno. Tačnije od dva dela jedno celo.

Piše: Jelena Đokić, profesionalni astrolog

Instagram @jelena293

Astronomski posmatrano Mesečevi čvorovi su dve imaginarne matematičke tačke u svemiru na mesečevoj orbiti, u kojima ona preseca ekliptiku - prividnu putanju Sunca oko Zemlje. To su tačke u kojima se seku putanje Sunca i Meseca, posmatrano sa Zemlje.

Severni mesečev čvor predstavlja tačku u kojoj se Mesec podiže iznad ekliptike, dok je Južni mesečev čvor tačka u kojoj se Mesec spušta ispod ekliptike. Oni su uvek opoziciono postavljeni. Kreću se isključivo retrogradno prosečnom brzinom od oko tri minuta dnevno, a pun zodijački krug prelaze za oko osamnaest i po godina. To znači da kada napunimo 18 i po godina imamo prvi povratak čvorova.

Mesečevi čvorovi Rahu (Severni) i Ketu (Južni) 05.maja 2020. U 07.50 ujutro na našim prostorima ulaze u znak Strelca i Blizanca, gde će ostati do 18.januara 2022.

Bilo bi dobro da obratite koje kuće horoskopa aktiviraju Rahu i Ketu, kao i da li se prave određeni aspekti, posebno šta radi Ketu i šta se dešava u polju koje pripada Strelcu u vašoj natalnoj karti.

Za lakšu orjentaciju evo perioda kada je Severni čvor bio u Blizancima (rodjeni u tim razdobljima ga imaju u svojim natalnim kartama):

Dec 14, 1945 – Aug 2, 1947 * Aug 26, 1964 – Feb 19, 1966 * Mar 17, 1983 – Sep 11, 1984 * Oct 14, 2001 – Apr 14, 2003 • May 5, 2020 – January 18, 2022

U trenutku kada se odigrava promena ose čvorova nad našim prostorima (Beograd i region) ascendent trenutka je na 27.stepenu Blizanaca gde se i našao Severni čvor. Vladar karte trenutka je planeta Merkur na 15.stepeni (kraljevski stepen) Bika u egzaktnoj konjukciji sa Suncem na vrhu 12.kuće. Period počinje sa puno tajni, vrhunske manipulacije, veštih retoričara, koji umeju itekako da izgovore laži, tako da sve što čujete proverite sa više strana jer je verbalna manipulacija ono što će obeležiti početak ovog perioda. Dvanaesta kuća horoskopa je povezana sa tajnama, tajnim neprijateljima, ograničenjima, špijunažom, manastirima, zatvorenim mestima, bolnicama, zatvorima, pa i ludnicama). Prirodno 12.polje pripada Ketuu, a 6. polje Rahuu.

Oni koji natalno imaju Severni čvor u Blizancima ili u III kući horoskopa treba da razviju sledeće osobine:

-zdravu radoznalost
-takt
-logiku
-slušanje
-otvorenost za nove ideje i iskustva
Trebalo bi da napuste:
-samosvest
-povučenost
-pretpostavljanje da drugi znaju na čemu su
-da nema spontanosti
-korišćenje prečica

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj