Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta pomračenje punog Meseca donosi vašem znaku Zodijaka: Škorpija propušta važnu priliku, a Rak želi velike promene

Pomračenje punog Meseca donosi velike promene - evo kako će uticati na vaš znak Zodijaka!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Pun Mesec u junu je u Strelcu, pustolovnom znaku neograničene energije koji voli putovanja, uključujući i ona uma. Nasuprot njemu je Sunce u Blizancima, znaku komunikacije, pokretljivosti i učenja.

Zahvaljujući tome, ovaj je pun Mesec povoljan za učenje, prikupljanje znanja i izazove koji obogaćava intelekt. On vam daje mnogo energije i novih ideja, gura vas da idete napred, čak i ako se putem morate suočiti sa preprekama. Ako ste sramežljivi, ovo je pravo vreme da to prevladate, proširite svoje granice i upoznate nove ljude.

Naglasak je na komunikaciji, kretanju, delovanju, radoznalosti i poduhvatima. Tu su uzbudljive prilike za učenje i rast, ali samo ako ostanete otvorena uma.

Povezane vesti

Strelčev vladar Jupiter u retrogradnoj je fazi je u konjunkciji sa Plutonom u Jarcu, zato vas ograničavaju sile izvan vaše kontrole – srećom, optimizam, koji je zaštitni znak Strelca, može vam pomoći da i unutar tih nametnih granica nađete slobodu.

Budući da je sad Venera retrogradna u Blizancima, otkrivate da mnoga vaša stara uverenja, interesi i vrednosti za vas više nemaju isto značenje. Opozicija između nje i punog Meseca ističe pitanje što vas sada inspiriše.

Mnogo izazova donosi T-kvadrat u promenjivim znakovima: i Mesec i Sunce u kvadratu su s Marsom u Ribama, što naglašava agresivnost, nemir i impulsivnost, pridonoseći nepredvidljivosti. Bes bi mogao proključati i dovesti do prenagljenih odluka. Sprečite to tako da ostanete centrirani i posvetite se sebi.

Najbolji način za otpuštanje tenzija sada je oslanjanje na energiju Device (jedinog promenjivog znaka koji nije zahvaćen ovom dramom), analitičnu i usmerenu na rešavanje problema.

Napetost u odnosima

U kvadratu s Marsom, koji je pak u konjunkciji s Neptunom, našla se i Venera. To povećava strast u vezama, ali može doneti i napetosti, čak i razočaranja u bliskog prijatelja ili voljenu osobu.

S kvadratom između Merkura u Raku i Chirona u Ovnu pojačana je osetljivost, ali iako bi vam prvi impuls mogao biti da reagujete definitivno, time bi se samo propustio potencijal za emocionalno isceljenje. Komunikacijski kanali trebaju ostati otvoreni, a uz sekstil Urana i Merkura, koji savetuje da pročistite misli, mogući su neočekivani uvidi.

Ove godine junski pun Mesec prati lunarna pomračenja u Strelcu, koja uvodi u sezonu pomračenja što će se protegnuti do jula te je prva u nizu pomračenje koje će se na osi Strelac/Blizanci događati iduće dve godine.

Pomračenje uvek signalizuju promenu i iniciraju mesecima dug proces otpuštanja stare energije kako bi se oslobodio prostor za novo. Lunarno pomračenje u Strelcu želi istinu i samo istinu – zato budite spremni i na šokantnaotkrića.

Biće kristalno jasno šta treba otići. Reč je o nečemu što kuva već neko vreme. Postoji li u vašem životu područje koje svesno ignorišete, nakon ovog pomračenja to više neće biti moguće.

Ovo pomračenje Meseca polusenkom na maksimumu je u 21:25 sati, desetak minuta nakon početka Mesečeve mene, i biće vidljiva u našim krajevima (ali gotovo se ne može razlikovati od uobičajenoga punog Meseca).

Pomračenje uvek intenzivira trenutne uticaje. A za vreme ovoga punog Meseca borimo se sa ravnotežom između onog što se bliži svom kraju i onog na što se trebamo usredsrediti.

Jasnoća ciljeva sad je varljiva, a motivacija može biti upitna. Verovatno je stoga najbolje preseći: baciti tu posudu koja pušta i uzeti novu za svoju budućnost koja uključuje čvršću veru da je sve upravo onakvo kakvo treba biti. Namera koju biste sada trebali odrediti valja biti vezana uz to kako se želite osećati kad je reč o vašem životu u ovom zanimljivom vremenu preokreta i promene.

Pomračenje je okidač za naše instinkte i možemo ili reagovati negativno, sa strahom, ili iskusiti poverenje i podršku kako radimo sa zemljom. Zato sada svakako nađite vremena za boravak u prirodi i uzemljenje.

Imate li probleme sa donjim delom kičme, karlice i kukovima, zatražite od zemlje da podupre taj temeljni deo vašeg tela. Možda nelagodu u tom delu tela uzrokuje rastakanje starih obrazaca lažne podrške. I to će proći. Nastavite raditi, kretati se i biti pozitivni. Verujte zemlji.

Tokom lunarnog pomračenja suočavate se sa vlastitim nesigurnostima. Morate ne samo biti sposobni zamisliti da se promena može dogoditi i šta će se promeniti nego takođe morate imati snagu volje proklamirati: "Spreman/na sam i savršeno pripremljen/a za ovu promenu i učiniću sve da se ona dogodi."

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj