Od 11. juna Sunce kreira kvadrat sa Neptunom na 90 stepeni - planetom iluzija, snova i pojačane intuicije, piše Lovesensa.

Kvadrat Sunca i Neptuna događa se dva puta u godini, a ovoga puta dogodiće se između dva pomračenja i mnoštvo retrogradnih uticaja.

Energija Neptuna je "vodena", nežna i kreativna. Pomaže nam da probudimo racionalno u sebi i da snove postepeno pretvaramo u realnost.

Neptun nas podstiče da posmatramo život drugačijim očima, odnosno kroz šesto čulo. Podseća nas da je u životu važno i ono što nije jasno vidljivo,a itekako utiče na našu karmu i sudbinu.

Ova planeta simbol je visoke svesti i bezuslovneljubav. Donosi nam predivnu energiju i podseća nas sa je od našeg tela i izgleda mnogo važnije da li smo ostavili čist i uredan prostor u svojoj duši.

Neptun nam pokazuje da je vreme jedna velika iluzija, i da ne postoji pravi trenutak da nešto započnete ili završite, već reagujte ODMAH, onako kako vas vodi intuicija.

Ova sanjalačka energija idealna je za intuitivne aktivnosti, kreativan posao, istraživanje dubina svesti. Ovo će naročito pozitivno uticati na karijeru kroz logične i praktične odluke.

Dok nas Neptun pokriva velom snova, oduprećemo se jendnoj toksičnoj navici, a to je osuđivanje.

Sada moramo biti u stanju da uzmemo u obzir opipljivo, a to postaje teško kada je energija Neptuna snažna.

Odložite donošenje konkretnih odluka i presuda, jer uz prisustvo Neptuna ne otkrivaju se sve janse informacije.

PageBreak

Horoskop - šta nam donosi magični kvadrata Sunca i Neptuna: bićemo pokriveni velom velikih snova
Foto: Shutterstock horoskop-sta-nam-donosi-magicni-kvadrata-sunca-i-neptuna-bicemo-pokriveni-velom-velikih-snova2

Energija Neptuna ponekad je poput hodanja kroz mrak. Morate polako koračati, morate se kretati oprezno, jer ako to ne učinite, možete izgubiti put.

Uz sve retrogradne faze i energije pomračenja, ovaj period cje važno poveriti se svojoj intuiciji. Ako nešto osetite da nije kako treba, verujte da vas intuicija na nešto upozorava.

Neptunova energija takođe može izazvati želju za bekstvom od stvarnosti i isključenjem iz ove zemaljske dimenzije.

Sve u svemu, iskoristite energiju ovog perioda da proširite svoju intuiciju, da radite na kreativnim projektima i da dosegnete istinsku ljubav.

Provedite vreme meditirajući i povezujući se sa svojim duhom. Dajte svojoj duši priliku da govori i pitajte je šta joj treba. Posvetite se njenom čišćenju i negovanju.

Ova energija osećaće se do kraja juna i neće se ponoviti sve do 9. decembra 2020. godine.

Evo kratkog rituala koji možete obaviti dok traje energija Neptuna:

Dok se tuširate, ponovite sledeću mantru - "Čistim se tako da se mogu osećati lagano, mirno i lako." Nastavite ponavljati ovu mantru dok čistite svoje telo.

Dok ispirate, zamislite kako sva negativna energija spada sa vas.

Još jednom stanite pod vodu, zatvorite oči i zamislite vodu kao zlatno belu svetlost koja prelazi po celom telu. Vidite belu svetlost u svojim mislima i napravite tri duboka udaha pre nego što otvorite oči.

Izvor: Lovesensa