Merkur kreće retrogradno 18. juna i sa sobom donosi senke i nove oluje, piše Lovesensa. Iako smo često svedoci Merkurovog retrogradnog hoda, ovaj će zaista poseban, jer je u znaku Raka i dogodiće se u vreme solarnog pomračenja.

Merkur će svoj retrogradni hod zaustaviti 11. jula, ali do tada je važno da pazimo na svoje emocije. Bićemo skloni turbulentnim emocijama, jer će Rak učiniti da budemo previše osetljivi. Ne oklevajte da pozovete porodicu i prijatelje ako vam treba emocionalna podrška.Trudite se da uvek jedni drugima budete oslonac i pazite na reči koje izgovarate jer bi one mogle da povrede nečiju dušu.

Budući da Rak utiče na polje porodičnih odnosa, stvari mogu postati pomalo haotične u našoj porodici. Pokušajte da stvorite svoj sopstveni prostor u vašem domu. Porodični problemi mogu iznenada nestati, zato ne zaboravite da se s njima strpljivo nosite.

Imajte na umu da retrogradni Merkur ne izaziva vašu porodičnu dramu, već vam pruža priliku da pročistite i rešite prethodne probleme. Jaku vezu sa porodicom možete izgraditi samo kada jednom pređete prošlost. To je dobra vest koju nam retrogradni Merkur u Raku donosi ovog leta.

U ovom retrogradnom periodu, bićemo primorani da preispitujemo svoje temelje. Ukoliko naše korenje nije snažno, moraćemo da ga razvijemo i čvrsto usadimo u temelje.

Retrogradni Merkur suočava nas sa prošlosti i to može biti vrlo emotivno. Pomračenje Sunca u Raku takođe će učiniti retrogradnu energiju još jačom.

PageBreak

Retrogradni Merkur ima lošu energiju, ali donosi 1 veliku i dobru stvar: evo šta treba da uradite do 11. jula
Foto: Shutterstock retrogradni-merkur-ima-losu-energiju-ali-donosi-1-veliku-i-dobru-stvar-evo-sta-treba-da-uradite-do-11-jula2

Kako će pomračenje Sunca 21. juna i lunarno pomračenje 5. jula uticati na efekat retrogradnog Merkura?

Pomračenje Sunca desiće se tačno za 0 stepeni prema Raku. Šanse da doživimo pad su velike, ali to je pad koji nas podstiče da se uzdignemo i krenemo boljim putem.

Pomračenje Meseca u Jarcu donosi promene i transformaciju. Možda smo svedoci promena u našim odgovornostima, životnom smeru ili dugoročnim ciljevima.

Dok Merkur započne svoju retrogradnu fazu, Venera i Saturn će takođe biti retrogradni. Retrogradna Venera je u Blizancima, dok će Saturn biti u znaku Jarca.

Retrogradna Venera u Blizancima pomaže nam da izbalansiramo svoje misli. Blizanci su društven znak koji vešto kreira dobre odnose, paće pomoći da se reše mnoge oluje na polju porodice. Dobra komunikacija je ključno rešenje svakog problema.

Retrogradni Saturn u Jarcu u opoziciji je sa znakom Raka i podstičće snažne i moćne emocije, Ohladite svoju glavu i pazite na svaku izgovorenu reč.

Verujte u pomoć i čuda Univerzuma i sve će biti u redu!

Izvor: Lovesensa