U astrologiji pored znaka Zodijaka veliku ulogu ima element kojem vašem znak pripada. Postoje četiri elementa u astrologiji - zemlja, vatra, vazduh i voda - svaki od njih je na jedinstven način povezan sa prirodom. Takođe, element donosi određene karakteristike ličnosti koja ima znak u tom elementu.

Iz meseca u mesec dolazi do smene vladavine znakova, odnosno Sunce ulazi u drugi znak krajem svakog meseca. Svaki znak donosi i energiju jednog elemnta. Na primer, u prethodnom periodu vladarka je bila Devica, zemljani znak koji izaziva uzemljenje, analizu, racionalnost i pragmatičnost. Sunce je sada u znaku Vage koja je vazdušni znak, a suprotno sa njom su vodeni znakovi.

Vazduh i voda u prirodi su kompatibilni, ali u astrologiji se vešto mimoilaze.

Zato će u periodu Vage (do 23. oktobra) najrizičniji period imati osobe koje su rođene u vodenim znakovima:

Rak - plivanje u moru osećanja

Sunce ulazi u vašu četvrtu kuću doma, porodice i emocija, pa vas očekuju nagle turbulencije kod kuće i u odnosima sa najbližim ljudima. Moguće je da ćete izgubiti osećaj emotivne sigurnosti. Sunce predstavlja emocije, a Rak je po prirodi najemotivniji znak Zodijaka. Zato će ova kombinacija pojačanih emocija izazvati pravu buru.

Otvara se kosmička kapija emocija - teško ćete isplivati iz njih, ali ćete posle ovog talasa pojačanih osećanja biti jači i hrabriji. Pokušajte da pronađete zlatnu sredinu u odnosu sa najbližima, jer će vam porodica u ovom periodu biti najbolja podrška.

Škorpija - vreme je za samoću

Tokom perioda Vage Sunce osvetljava vašu dvanaestu kuću tajni, isceljenja, karme i bliskosti. Potrebno je da dobro napunite baterije pre nego što Sunce pređe u vaš znak Zodijaka (22. oktobra). Sada vam je potrebno da se osamite i prepustite svojim mislima. Prija vam da se izolujete od okruženja i raznih situacija, umorni ste, prezasićeni i potrebna vam je obnova energije.

Sada zalazite u dublje delove svoje duše i spremni ste da istražujete potisnute emocije i negativnosti koje vas sputavaju da napredujete. Ukoliko se pojavi osećanja tuge, porazgovarajte sa prijateljima koji vam mogu pomoći da lakše pronađete rešenja. Ovaj period se uskoro završava i krajem oktobra vas očekuju bolji dani.

Ribe - transformacija na polju ljubavi

Sunce prolazi kroz vašu osmu kuću seksulanosti, transformacije i regeneracije. Vaša duša se razvija, evoluira, ali to nije tako jednostavan i lak proces. Odgovorite na pitanja - Gde je moć koja je duboko skrivena u vama? Koje pozitivne promene treba da napravite?

Velike i duboke promene su pred vama, drage Ribe. Ovo se naročito odnosi na polje seksualnosti i intimnosti sa partnerom. Imaćete utisak da mnoge vaše želje nisu ispunjene, da strasti nisu više žive i da gubite polako kontrolu kada je pitanju ljubav i erotska energija. Razgovarajte sa partnerom i pustite da dobra energija tokom razgovora teče. Ovo je prolazna kriza, ali budite spremni da mnoge promene prihvatite. Kasnije ćete uvideti da su one bile dobar izbor za vas.

Izvor: Lovesensa