Ako su u vašem horoskopu naglašeni zemljani znakovi, Bik, Devica i Jarac, a posebno ako se u nekom od njih nalazi vaš natalniMesec, važan vam je osećaj sigurnosti koji dolazi kroz pouzdane životne navike, stabilne i dugotrajne ljubavne veze te pouzdana prijateljstva.

Kad naslutite mogućnost deljenja intime i stvaranja nečeg posebnog, dragocenog i trajnog, spremni ste se ozbiljno posvetiti razvoju intimne veze i dati se potpuno. Ne želite svoje osećaje, vreme i energiju rasipati na besciljne odnose, ne privlače vas nepredvidive, ekstravagantne i divlje situacije.

Intimnost razvijate polako i radije ćete inicijativu prepustiti drugoj strani, ali spremno ćete odgovoriti. Kad jednom krenete prema intimnoj vezi, nepokolebljivi ste i uporni na smiren i nježan način. U intimnoj vezi vrlo ste pouzdani, nećete iznevjeriti partnera i uvek mu dajete snažno emotivno uporište. Više cenite suptilne gestove i nežnost, a drama vas zbunjuje. Kada ostvarite onaj nivo intimnosti koja vam daje sigurnost, lakše ćete se prepustiti strastima za koje niste dali naslutiti da postoje u vama.

Zemljani element sugeriše dobru povezanost s tijelom, pa vam je fizička intimnost važnija nego što se isprva čini. Intimnu vezu održavate prvenstveno delima, a ne rečima!

Biku treba najviše vremena da se prepusti intimnoj vezi. Ne voli rizikovati i važno mu je uvek pronaći neko čvrsto uporište pre nego što krene korak dalje. Oprezan je i okleva, ali u intimnoj je vezi beskrajno odan. Devica stalno traži neku vrstu potvrde da će joj poverenje, otvaranje i osećaji biti uzvraćeni, a dok ne oseti tu sigurnost, može biti teskobna i nervozna. Jarac ima najviše inicijative u stvaranju intimne veze i spreman je napraviti prvi korak kad u drugoj osobi prepozna sve one kvalitete koje ceni.

Izuzetno poštuje sve što ste spremni učiniti za njega i biće brižan čuvar vaše intime. Malo je verovatno da će vas pripadnici zemljanih znakova izneveriti, a čak i ako se veza raskine, uvek ostaje jedan dubok sloj unutrašnjeg poštovanja i prepoznavanja.

Izvor: Sensa.hr