Na snazi je napet aspekt između planete ljubavi i uživanja Venere i Saturna, koji uvek aktivira ozbiljne teme, teške lekcije I dugove iz prošlosti. Kakve promene nam donosi Venera u kvadratu sa Saturnom i kako će to naši ljubavni odnosi biti na ispitu, u nastavku nam otkriva astrolog, Nataša Panić.

Ovo je težak aspekt za ljubav i ljubavne odnose. Više puta sam pisala na temu ljubavi, tačnije šta ona predstavlja za svakog od nas pojedinačno. Ali u natalnoj karti ovaj aspekt donosi teže životne lekcije, u vezi našeg oodnosa prema kvalitetu i trajanju ovog osećanja, generalno. Planeta ljubavi Venera, može da se odnosi I na novac.

Pročitajte još:

OVIH 5 ZNAKOVA OČEKUJE VELIKA LJUBAV TOKOM ZIME 2020./2021. GODINE: Želje srca biće im uskoro ispunjene

VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA POSAO I NOVAC: Saznajte da li vas u 2021. godini očekuju uspeh i dobre finansije

HOROSKOP - ŠTA NAM DONOSI TRANZITNI NEPTUN: Moguća su loša iskustva, sukobi i velike promene

Na samovrednost, ljubav prema sebi i svom telu, uživanju, hrani . Sve su to ljubavi koje treba da gajimo u sebi. Saturn je planeta ograničenja, ona nas uči da sve moramo staviti u neki sistem, ciklus, jer ovaj gospodar prstenova donosi suočavanja nas sa našim kapacitetima, suočava nas sa našom unutrašnjom snagom i istrajnošću, u ovom slučaju u ljubavi.

Ako kažemo da nekog volimo i da smo u emotivnoj vezi sa tom osobom, da li možemo i smemo reći da ćemo sa tom osobom ostati do kraja života. Da li možemo da se zakunemo i da potpišemo papir zvani bračniugovor za ceo život? Pitanje je. Odnos između Venere i Saturna upravo o tome priča. O vernosti i lojalnosti nas samih prema jednom činu koji smo sami uradili, potpisali ili se pred svima svečano zakleli.

Ako želite sigurnost, vernost i stabilnost, morate nešto dati, obećati i držati se toga. Teško je biti siguran i odoliti iskušenjima koje donosi planeta Saturn. On nas testira, on nas proverava koliko smo dosledni sebi i svom putu, koji smo nedavno ili davno izabrali. Koliko smo zaista iskreni u sebi i sa sobom, a samim time koliko smo svesni svojih kapaciteta i da li možemo nešto u šta se upuštamo i do kraja da ispoštujemo.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani!

PageBreak

Ne mora da se ova priča odnosi na brak ili na neki odnos. Može da se odnosi i na kredit koji smo potpisali sa bankom. To je kreditni ugovor ( jer ove dve planete u aspektu i to mogu da označavaju). Mi se obavezujemo da ćemo u određenom vremenskom periodu da vratimo novac koji smo posudili, svaki mesec po jednu ratu. Tako bi trebalo da svaki naš dogovor i ugovor poštujemo. Ali osećanje ljubavi ne može da se stavi u kalup, ograniči ili formira po ugovoru i klauzulama.

Ljubav je pre svega reč koju treba da vezujemo za naš sopstven odnos prema sebi. Koliko sebe poštujemo, koliko smo sebi verni, koliko sebe volimo, koliko smo iskreni prema sebi. I onda je mnogo lakše definisati i odnose u koje ulazimo, ako poznajemo sebe. Ako se držimo svojih principa, poštovanja i lojalnosti u ljubavi prema sebi, druga osoba, osoba pored nas je samo neko ko nas više pordžava i podseća na to što smo sebi obećali, rekli na glas i u odnosu sa njom mi samo brusimo veću ljubav prema sebi, svojim moralnim principima i vremenom , ukoliko smo stabilni i verni sebi možemo samo više sebe voleti i davati više drugima oko nas. Zapamtite, jedino u šta možete biti sigurni jeste vi sami. Morate verovati u sebe i svoju stabilnost i u to koliko ste postojani u životu. Saturn vas stalno iskušava. Zato ovog planetarnog diva zovu mučitelj.

Ukoliko neko ima napet aspekt između ove dve planete u natalnoj karti, nije bilo ljubavi prema sebi u porodičnom krugu. Nije bilo trajanja i rasta u kvalitetu kod predaka. Neko je u životu rekao pa porekao. Neko nije mogao do kraja života ostati veran. Ostati lojalan. Zato osobe koje imaju ovaj aspekt u natalu, često nemaju sreće u ljubavi, jer u suštini ne znaju šta je ljubav. Traže je od drugih. A ustvari kad su ove dve planete u dobrom aspektu one poručuju a osobe koje ih imaju u natalnoj karti znaju da je ljubav je strpljenje, ljubav je disciplina, ljubav je vreme.

Izvor: Mogu ja to sama