Novagodina je pred nama i donosi nam obilje sveže energije i sjajnih mogućnosti. U prvoj polovini 2021. godine očekuje nas kreativnost i inspiracija da napravimo nešto dobro i iskoristimo najbolje potencijale skrivene u nama.

2021. godina donosi inovacije i sposobnost da otvorimo svoj um i živimo život kakav želimo. Ali, važno je da budemo praktilni, zahvalni i usudimao se darazmišljamo van okvira.

Pročitajte još:

ASTROLOG DUŠAN JURIĆ - Ovo su upečetljive karakteristike horoskopskih znakova: Šta predstavlja Sunce u vašem znaku Zodijaka

OVI HOROSKOPSKI ZNAKOVI SU VRLO ATRAKTIVNI I PRIVLAČNI: Osvojiće svako srce

OVIM HOROSKOPSKIM ZNAKOVIMA SUĐENA JE VELIKA LJUBAV: Posebna veza dve duše koju je nemoguće prekintu

Evo koje su najznačajnija astrološka dešavanja u 2021. godini:

1. Numerologija

2021. je godina u kojoj vlada broj 5 - broj kreativnosti, mudrosti i slobode. Petica predstavlja sve elemente - vazduh, vodu, vatru i zemlju i omogućava vam da živite u harmoniji sa njima.

Petica je takođe broj plodnosti, obilja i ženske stagne. osetićete kako predivn, nežna i hrabra, ženska energija sve više počinje da se razvija.

2. Doba Vodolije

Konjukcija Saturna i Jupitera u Vodoliji, kao i pet planeta u vodoliji u februaru donose nam veliko Doba Vodolije - period inovacija, zajednice i tehnologije. Takođe, povezuje nas sa unutrašnjim isceliteljem koji je skriven u svakome od nas.

Ova snažna energija Vodolije podstiče nas da se fokusiramo na opšte dobro i kolektivni razvoj.

3. Kvadrat Marsa i Saturna

N apočetku 2020. godine osetili smo negativan uticaj poravnanja Marsa i Saturna, ali ovoga puta njihov uticaj će biti znatno blaži. Moguće je da ćete se oslobodtiti energije i negativnih emocija koje vučete od sredine 2020. godine.

4. Retrogradni merkur u vazdušnim znakovima

Tokom prethodnih godina Merkur je bio retrogradan u vodenim znakovima, a sada počinje da vlada vazdušnim poljem. Njegov uticaj nas podstiče da promenimo percepciju i određene okvire razmišljanja. Iako će nas kočiti na mnogim poljima, njegova dobra strana je što nas podstiče da otvorimo svoj um.

Retrogradni Merkur u 2021. godini:

  • od 30. januara do 20. februara
  • od 29. maja do 22. juna
  • od 26. septembra do 18. oktobra

5. Kvadrat Saturna i Urana

Ovo je glavni aspekt u 2021. godini! Uran je planeta slobode, promena i revolucija, a Saturn tradicije, odgovornosti i granica. Kada se spoje , ove dve planete imaju izuzetno dinamičnu energiju. Zato je važno da tokom sledećeg perioda budete izuzetno oprezni: 17. februara, 14. juna, 24. decembra.

PageBreak

GODIŠNJI HOROSKOP: Ovo su najvažniji događaju na nebu u 2021. godini! Mogu da nam preokrenu sudbinu i karmu
Foto: Shutterstock godisnji-horoskop-planete-aspekti-sudbina-karma2

6. Kvadrat Neptuna i lunarnih čvorova

Kvadrat merkura i mesečevih čvorova oseća se već krajem 2020. godine, ali i tokom januara i februara 2021.

Vodi ans u svet iluzije i mašte, a jedini način da se okrenemo ka pravim stvarima jeste da poslušamo svoju intuiciju. U ovom periodu veo tajni biće pred našim očima, ali kada zavirite ispod njega očekuje vas dublja istina.

7. Pomračenja

U 2020. godini imali smo ukupno šest pomračenja, a u 2021. imamo četiri. Biće vrlo moćna i mogu doneti nestabilnosti, rizik i tajne, ali i čišćenje energije i karme.

Pomračenja nas očekuju 26. maja, 10. juna, 19. novembra, 4. decembra.

8. Jupiter u Ribama

Jupiter ulazi u znak Riba 13. maja i ostaće u tom znaku sve do 31. decembra. On je magičan i mističan, kreativan i duhovit. Moćićemo da se vinemo i dosegnemo nove visine, ali i da otključamo naše psihičke sposobnosti.

9. Konjukcija Venere i Marsa

Venera i Mars se poravnavaju svake dve godine i donose magičnu energiju kada to učine! Njihovo poravnanje 13. jula 2021. godine ukazuje na harmoniju između muške i ženske ili jin i jang energije. Ovo poravnanje takođe može biti povoljno za ljubav.

10. Lavlja kapija 88

Lavlja kapija je uvek posebno doba godine jer smo svedoci izlaska Siriusa, našeg duhovnog sunca. Dok Sirius počinje da raste krajem jula, 8. avgusta dobija dodatnu pažnju zbog numerološkog koda 88, koji ima moć da aktivira svetlosne kodove i DNK. 2021. godine 8. avgust donosi i mlad Meseca u Lavu, koji će biti spektakularna energija za manifestovanje. Ovo je vreme za postavljanje namera ljubavi i isceljenja za celu planetu.

11. Retrogradna Venera

Venera ulazi u retrogradni hod 19. decembra 2021. godine, u znaku Jarca. Setite se onoga što se odvijalo oko retrograde Venere u maju 2020. godine, možda ćete otkriti da napredujete u onim temama koje su u to vreme za vas bile vredne. Retrogradna Venera je uvek vreme zarastanja i buđenja srca. Takođe je dobro vreme za uvežbavanje praštanja i čišćenje starih emotivnih rana.

Izvor: Lovesensa