Devica, Jarac i Vaga: Težnja savršenstvu

Izbirljiva Devica, strogi Jarac i uglađena Vaga najskloniji su skrenuti prema negativnoj strani perfekcionizma.

Devica je zemljani znak, dobro je ukorenjena u svakodnevicu u kojoj želi stvarati i održavati red. Vrlo je oštroumna te vešto asimilira sve što je korisno, zdravo i delotvorno. Izbirljiva i svesna svake pojedinosti, Devica u redu i organizaciji pronalazi sigurnost. Duboko u sebi boji se nereda koji mogu izazvati nekontrolisani osećaji, nepromišljeno delovanje ili nepredvidljivi događaji. U perfekcionizmu kojem stremi Devica ima osećaj da će se moći zaštititi od svih pretnji spoljnog sveta. Zahtevna je prema drugima i vrlo često sklona kritikovanja.

Pročitajte još:

Astrologija bez misterija: najveće tajne horoskopskih znakova

Astrološka analiza: ova 3 horoskopska znaka imaju najizraženiju intuiciju

OVO SU 4 NAJUSPEŠNIJA HOROSKOPSKA ZNAKA U 2021. GODINI: Univerzum im je posebno naklonjen

Ambiciozni Jarac postavlja visoke ciljeve za koje je spreman marljivo raditi i strpljivo graditi uspeh. Važan mu je osećaj da sam upravlja svojim životom, osećaj da ima kontrolu. Vrlo je odgovoran i ima izražen strah od pogreške. Ponekad nije sasvim siguran ni u vlastite sposobnosti, a posebno je nepovjerljiv prema drugima. Zato, da bi sve bilo napravljeno bez greške, najradije radi sam. Često je zabrinut zbog pojedinosti, oprezan je i sklon kritikovanju. Poput Device voli red, ali svoj osećaj sigurnosti prvenstveno pronalazi u kontroli. Teško se nosi sa greškama. Može ih priznati, ali je u stanju samog sebe dugo mučiti osećajem krivice.

Vaga, kao vazdušni znak, osetljiva je na međuljudske odnose, teži skladu i lepoti. Vrlo je osetljiva na to što će drugi misliti i reći o njoj. Uvek se želi pokazati u najboljem svetlu. Želi biti dobro prihvaćena u društvenim sredinama u kojima se kreće. Vaga neće dobro podneti negativne komentare o sebi. Pod svaku cenu želi izbeći sukobe u kojima bi je neko mogao prozvati ili kritikovati. Zato će svojom pojavnošću, ponašanjem i ophođenjem sa drugima težiti savršenom skladu da joj niko ništa ne bi mogao predbaciti. Deo perfekcionizma Vage su i vrlo visoki estetski standardi, a može biti izbirljiva baš kao i Devica. Vaga će odugovlačiti i oklevati kada treba završiti posao ili doneti odluku i sklona je uspoređivanju sa drugima.

Izvor: Sensa.hr