Prvi retrogradni Merkur, najozloglašeniji astrološki tranzit 2021. godine stigao je januaru. Trajaće od 30. januara do 21. februara. Pošto Merkur upravlja  komunikacijama, tehnikom i putovanjima ove oblasti života će najviše trpeti. 

Šta Retrogradni Merkur čini drugačijim?

Kako američko udruženje astrologa AstroTwins tvrdi:,,Retrogradni Merkur se spaja u znaku Vodolije sa Venerom, Jupiterom, Saturnom, Suncem i 11. februara sa Mesecom." Šta to znači?  Možemo osetiti prevrtljivi uticaj Merkura u svakom aspektu života od ljubavi do posla. Mešavina inovativne Vodolije i sa ovim planetama neće dovesti do lake i harmonične komunikacije. Retrogradni hod planeta je uvek usmeren na prošlost zajedno sa reorganizacijom života.

Pročitajte još:

HOROSKOP - U 2021. GODINI OČEKUJU NAS 3 IZAZOVA: Evo šta nam sledeće godine donosi retrogradni Merkur

HOROSKOP ZA RETROGRADNI MERKUR U ZNAKU VODOLIJE: Šta nas očekuje od 30. januara do 20. februara

Astrolog objašnjava: šta je retrogradni Merkur i kakav uticaj ima na naše živote

Šta (ne)raditi do 21.februara?

Retrogradni Merkur je uvek haotičan -ali sa Marsom i Uranom u Biku, Merkurom, Venerom, Jupiterom, Saturnom i Suncem u Vodoliji dolazi do velikog suprostavljanja i sudara starog i novog. Držite se svoje istine, čuvajte i proveravajte svoja dokumenta i važne stvari i držite glavu visoko do 21.februara dok se Merkur ne vrati u svoj tok.

KRATAK GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2021. GODINU

Izvor:Lovesensa