Dugo nije bilo ovoliko plenata skupljenih u jednom znaku, tačnije u Vodoliji, kao ove sedmice. MladMesec, koji će krenuti svoj novi ciklus iz ovog znaka 11.2 zapravo aktivira ovaj stelijum ( stelijum je reč koja označava puno planeta jedne do drugih u jednom znaku). Rekordnih šest planeta u znaku Vodolije nije bilo još od februara 1962. godine.

Pročitajte još:

HOROSKOP - Očekuje nas najvažniji period za ljubav i emocije u 2021. godini: 10 stvari koje nam donosi vladavina Riba (do 21. marta 2021.)

OSOBE ROĐENE IZMEĐU 1984. i 1995. IMAJU POSEBNU SUDBINU: Pluton u Škorpiji u naredne 2 godine pomaže da ostvare svoju misiju

HOROSKOP - MART 2021. DONEĆE DIVNU LJUBAV ZA OVA 3 ZNAKA: Očekuje ih romantičan početak proleća

U nastavku saznajte na šta će sve stelijum u Vodoliji uticati!

Fokus energije planeta koje su spojeni na jednom mestu jača upravo energiju znaka i aktivira osobine znaka kroz koje prolaze. Veoma aktivirani pripadnici ovog znaka ali i suprotnog Lava, a ova linija prvenstveno nosi poruku i odnosi se na osu polariteta – ego (Lav) i društvo, grupe, organizacije i drugi (Vodolija). Treba znati napraviti balans u svojim potrebama, svojoj individualnoj autentičnosti koja ipak treba da se prilagodi društvu, treba je znati prezentovati društvu i zajednici. Treba iskoristiti svoju kreativnost stvaranja i jedinstvenost u sebi dati drugima, prezentovati je na način prilagodljiv za druge.

Treba znati kanalisati svoj ego, jer nam on služi da bi znali prepoznati svoju autentičnost koja se jedino u društvu može priznati i biti korisna. Zato je teško biti Lav koji zna dati i drugima kroz spontanost i na neposredan način, bez pompeznosti, naglašavanja sebe i svoje moći i snage. Treba biti koristan grupi – to je zadatak koji uče Lavovi ceo život. Šta treba da nauče Vodolije, pitamo se ali ne samo pojedinci nego i na kolektivnom planu da se zapitamo, kuda vodi i šta nam poručuju ovoliko planeta u znaku Vodolije.

Vodolija je znak koji je povezan sa grupama, društvom, organizacijama, pa pripadnici ovog znaka ne mogu da lako otkriju svoj identitet, jer ga jedino prepoznaju u grupi. Oni treba da uče od Lavova, kako biti jedinstven i fokusiran na sebe i svoje potrebe, više nego društvene potrebe. Treba znati kao pojedinac delovati, prepoznati svoju snagu, originalnost i priznati je sebi.

Sigurno je da smo u vremenu gubitka identiteta, ličnog, autentičnog, onog ljudskog ali i društvenog. Stvaraju se nova pravila, ali još nisu izneta na kolektivnom nivou. Šta se dešava iza zatvorenih vrata naših pogleda i ušiju, tamo iza vrata moćnika, ne znamo. Ne znamo ni šta se dešava u laboratorijama, u bolnicama, sve informacije su sad pod upitnikom. Dobijaju se konfuzne, kontradiktorne poruke i informacije, gubimo se i ulazimo u veliki disbalans sa sobom i ostalima, najviše od straha i gubitka identiteta ( svi smo podjednako ugroženi, niko nije pošteđen! Izražena je kolektivna energija pa pojedinac nije bitan!).

PageBreak

HOROSKOP - Poslednji put se ovako nešto dogodilo pre 59 godina: 6 planeta u Vodoliji upozorava nas na vetrove promena
Foto: Shutterstock horoskop-6-planeta-u-vodoliji-upozorava-promene3

Teško je napraviti balans u ovom vremenu unutar samih nas ali i u društvenim normama i pravilima kojima smo opterećeni zadnjih godinu dana. Sa čime se borimo, ne znamo, ne znamo pravila igre, da bi ih poštovali. Društvo i norme se menjaju, a ono čime vodolijanski znak vlada - intelektualnim spoznajama, idejama i originalnim inovacijama, avangardnim, neobičnim i revolucionarnim – tek kreće da se aktivira.

Vodolija je vazdušni znak, tj. njime vlada najređi od svih elemenata na planeti, trebaće vremena da se sve to spusti iz vazduha u materijalizaciju ili u svest pojedinca. Sigurno je da se stvara novi način društvenog funkcionisanja, novi model društva prostije rečeno i ovo su prvi naleti vetra koje osećamo kao vetriće promena u našim životima, na našoj koži, u našem malom životu što ga kreira ego. Šta se kovitla iznad nas, možemo samo tek ponekom mišlju dotaći, povezati se nekim osećajem ili iznenadnim uvidom sa ogromnim kolektivnim vrtlozima koji su sve jači i veći a kroz koje celo čovečanstvo traži rešenje u vidu promene sadašnjeg stanja.

Svi smo zajedno i kolektivno odgovorni, podjednako, za sve u čemu smo se našli, nema izuzetaka, jer vodolijanski stelijum u februaru 2021 godine traži od nas da shvatimo da smo ušli u promene celopuknog sistema vrednovanja i svih ostalih sistema i da uragani promena iznad naših glava polako ali sigurno spuštaju oluju, koja kao i uvek donosi kišu, čišćenje, pa Sunce i noviživot. Promene su neophodne, kažu planete u Vodoliji, a mi smo takođe kokretaori svih dešavanja. Pazite šta mislite, jer misli su najbrže i kao vetar stvaraju oluje, spajaju se sa ostalim sličnim mislima i kreairaju našu stvarnost, nova pravila, novo društvo.

U kojem društvu želite da živite i u kojim pravilima – to zavisi i od vaših misli, takođe. Stelijum u Vodoliji nam poručuje da smo svi deo većeg tela, koje se zove kolektiv, koji se zove narod ili čovečanstvo. Ne možete sad biti kralj, ne možete biti sad u svom egu, jer vas vetrovi promena nagone da ga pogazite, ugušite,da se stopite sa ostalima, jer ne možete nikada biti kralj ako ne postoji narod u tom kraljevstvu – to nas uči nebo iznad nas sa mnogo planeta u Vodoliji!

Izvor: Mogu ja to sama