Previše smo mladi, previše smo stari za to, nemamo novca, vremena, volje, sačekaćemo drugi dan… No, drugog dana ne bude, jer šanse vremenom gube intenzitet. Uzalud ih priželjkujemo sve dok ih svesno propuštamo, jer oklevamo, dvoumimo se, ispitujemo.

Mi smo rođeni sa ciljem da širimo radosti sjaj koji nosimo. Kada dopustimo tom sjaju da se ugasi, mi nesvesno šaljemo signal osobama oko nas da urade isto. Kada smo oslobođeni od sopstvenog straha, naše prisustvo tada oslobađa i ljude oko nas.

Na našem životnom putu šanse se uvek pojavljuju, ali ih treba zgrabiti. Ostajanje u zoni sigurnosti je garancija da se ništa neće dogoditi!

Pročitajte još:

PUN MESEC U VAGI - KAKO DA SUTRA ISKORISTITE ČUDESNU ENERGIJU: 10 afirmacija koje će vam donose radost i ljubav

MESEČNI KINESKI HOROKSOP ZA APRIL 2021. GODINE: Velike šanse za sreću u ljubavi i energiju obilja

Tranzitna Venera je 21. marta, u 15:17 časova, ušla u kardinalni, muški, vatreni znak Ovna i u istom ostaje do 14. aprila 2021. godine. Na trenutak nam se nudi želja, entuzijazam, hrabrost i buđenje iz zimskog sna.


Znakom Ovna vlada planeta Mars, planeta akcije, pokreta, borbe i snage. Sunce se raduje u ovom znaku, pa kreće vrijeme akcije, započinjanja novih stvari koje su do juče bile samo ideje ili skice. Sa druge strane, Venera u Ovnu je na mestu svog izgona, što će reći da se ne snalazi baš najbolje u odnosima koji traju i dobija primese energije Marsa – nezavisnost, samovolju, smelost i funkcionisanje po principu – sve ili ništa. Nema ona strpljenja za čekanje, jer se i sama zaljubi više puta u toku jednog dana, jer voli novine, izazove, akciju, strast i snagu.

Za vreme njene vladavine, mnogi od nas (u zavisnosti od ostatka horoskopa) usmeriće se na sebe. Dok je boravila u Ribama, više smo bili okrenuti drugima, a sada je vreme akcije, ali akcije koju sprovodimo isključivo za sebe i svoju korist. Ovo su dani u kojima uloga vođstva može imati jako dobre rezultate.

Imaćete mnogo više energije, koju savetujem da konstruktivno koristite kako biste došli do većih dostignuća. Ova Venera donosi jednu sasvim drugačiju energiju od one koja nas je kočila u prethodnom periodu, posebno kada je u pitanju ljubav. Ostavlja za sobom romantični znak Riba i usredsređenost na emotivni i duhovni nivo, i samouvereno kreće napred da nas pokrene i probudi životnu strast. Kad uhvati zalet na pragu smo jakih strastvenih, dramatičnih promena.

Kako je Ovan veliki individualista, fokus će biti na ličnoj slobodi. Ako osjćate da ste ograničeni, zarobljeni u nekoj emotivnoj vezi, napravićete rez. Ovan simbolizuje nove, lepše početke, pa će samim tim napraviti rez u onim vezama koje nemaju iskrene i zdrave temelje, kako biste bili spremni da uđete u neke nove priče. Krećite se spontano i budite spremni da dobijete ono što želite, sad i odmah.

Venera u Ovnu donosi ljubavi na prvi pogled, i one zarazne odnose koji opijaju, koji se započinju odmah, bez mnogo analize i razmišljanja. Ovo je i fizička ljubav, više usmerena na strast, blizinu, dodir i toplinu, nego na duhovni i intelektualni nivo. Želja će biti pojačana, što će doneti kratkotrajne strasti i nagla upoznavanja.

Venera, prolazeći kroz ovaj znak, donosi veselost, inspiraciju i optimizam. Ona stvara veselo raspoloženje, želju za osvajanjem, akcijom, preuzimanjem rizika u oblasti emotivnih odnosa. Bićemo direktniji, otvoreniji i slobodno govoriti ono što mislimo. Imaćemo želju da osvajamo i impresioniramo. Sada treba preuzeti rizik i upustiti se u nešto novo ili nešto što već odavno želite. Ova Venera donosi uzbudljiv izlazak iz ustajalih, razočaravajućih situacija kao i jasnoću o pitanjima koja su blizu srca.

Dok Venera prolazi ovim znakom naše želje su pojačane, kao i naš entuzijazam, gledamo naprijed spremni za nove stvari. Ovo će biti uzbudljivi dani na emotivnom planu, dani spontanosti i direktnog i iskrenog pokazivanja emocija. Pazite se samo da ne preterate, jer ova energija donosi i bahato izražavanje, reagovanje u minutu i “emotivne” svađe, ali i neizmernu hrabrost, snagu i borbu za svog partnera, i ono što želimo.

PageBreak

HOROSKOP - VREME LJUBAVI, NEŽNOSTI, STRASTI I BOLJIH FINANSIJA: Iskoristite magičan period Venere u Ovnu (do 12. aprila)
Foto: Shutterstock horoskop-ljubav-neznost-strast-venera-u-ovnu-do-12-aprila_1815566312

Bićemo u mnogim iskušenjima – novi stimulansi, novi rizici, susreti sa novim ljudima. Ovo je vreme i za započinjanje bilo kog projekta, posla ili nečega što odavno želite. Sada je pravo vreme da se sve otpočne, da bi kasnije kroz rad doživelo uspeh. Ono što nikako sebi ne smete da dozvolite je da sedite!

Pokret u ovom mesecu stvara opipljive rezultate. Volje i energije vam neće faliti, pa iskoristite ovaj zvezdani položaj da konačno ostvarite bar nešto što želite. Ipak, pazite šta želite, možda vam se ostvari, jer je ovo nestrpljiva Venera koja želi sve odmah i sada. Ego ovde igra vrlo bitnu ulogu, pa zapitajte sebe, u određenim emotivnim situacijama, da li zaista nešto (nekoga) želite ili vam je samo povređen ego.

Ova Venera se aktivira kada gubi, i vrlo često se takmiči ili bori za nekoga samo da bi sebi dokazala da nešto može. Kompromis je ovde teško postići, pa će mnogi biti na iskušenju da se nauče toleranciji, strpljenju i taktu. Svakako, nove veze su na vidiku, osvajanje novih teritorija, intenzivne želje, adrenalin u porastu, ali i nove prilike da se zaradi novac.

26. mart – Sunce konjunkcija Venera, pa nam u prilog ide otvoreno ispoljavanje emocija. Ovo je prilika da otvoreno pokažete nešto što osećate, bilo da je u pitanju emotivni ili poslovni odnos, ali preispitajte svoja očekivanja, jer bi se moglo dogoditi da očekujete više nego što je realno ili da mislite da želite neko iskustvo koje prethodno niste dobro ispitali. Na poslovnom i finansijskom planu mogu se stvoriti sjajne mogućnosti za lakše iskorišćavanje potencijala, pa eto prilike da baš u ovom periodu promovišete neku svoju kreativnu aktivnost. Probajte da osvestite ono što vam je zaista važno i zapitajte sebe šta zaista želite.

30. mart – Venera sekstil Saturn, aspekt sigurnosti, jako povoljan period za stabilnost u vezama, posvećenost, ali i pomirenje tamo gde je potrebno. Povoljno je, upravo za vreme ovog tranzita, popraviti stvari, poboljšati neki odnos, bilo da je emotivni, poslovni, prijateljski, stabilizovati finansije, odlučiti se za štednju, uložiti u nešto što donosi obavezivanje, ali i stabilne i prethodno dobro isplanirane poslove. Poznanstva bivaju sa starijim, zrelijim, odgovornijim osobama, moglo bi se reći pravim za nas.

6. april – Venera sekstil Mars, pa se reči pretvaraju u dela, dodire, pojačanu potrebu za otvorenim ispoljavanjem nežnosti i strasti. Ovo su povoljni dani za novčane transakcije, ali i ispunjenje ljubavnih zamisli mnogo lakše nego u nekim drugim okolnostima. Ovo je povoljan period za usklađivanje na emotivnom planu, uz razumevanje, podršku i planiranje zajedničkih ciljeva.

10. april – Venera sekstil Jupiter donosi jako lepu energiju, sreću kroz komunikaciju sa ženskim osobama, novac koji dolazi kroz lepe stvari, dobici kroz partnerstva, veze, obrazovanje. Ovo može biti vrlo plodan period na finansijskom planu jer se lakše ostvaruju planovi za poboljšanje finansijskesituacije, pa mogućnost i uvećanja finansija kroz dodatni izvor prihoda. Nova ljubav, pa i brak, zavisi, naravno, od ostatka horoskopa.

12. april – Venera kvadrat Pluton, što daje korak dalje u mnogim emotivnim odnosima. Ovo je aspekt napetosti i nemira, osećaj zahlađenja, odbačenosti, straha, izolovanosti i nezadovoljstva. Stavljaju se na iskušenje naša osećanja i uklanja se sve ono što je suvišno, pa su ovo dani kada će se praviti ili veliki planovi ili veliki rezovi u cilju nečeg suštinski vrednog, istinskog i apsolutnog. Ovo je aspekt emocionalnog rasta, šansa za ljubavi koje pobeđuju vreme.

Tranziti Venere u Ovnu najviše utiču na lične planete (Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars) i Ascedente (podznak) u kardinalnim znacima: Ovnu, Raku, Vagi i Jarcu, kao i Lavove i Strelčeve. Lavovima u podznaku ovaj aspekt može i najviše prijati.

Shvatite duboko u sebi da je sadašnji trenutak sve što imate. Učinite SADA svojim primarnim fokusom u životu. Život je sada. Ništa se nikada nije dogodilo u prošlosti, dogodilo se u sadašnjosti. Nikada se ništa neće dogoditi u budućnosti, dogodiće se sada.

Izvor: Astro portal/Jovanka Blagojević