Prvi Mlad Mesecu novoj astrološkoj godini koja je započela sa prvim danom proleća, u prvom znaku zodijaka, u znaku Ovna najavljuje svakako nešto novo, podmladak, novo rađanje, preporod, početak, nove mogućnosti i prilike. Ispred nas je potpuno novo platno, a na nama je da se razmašemo sa bojama, nijansama, idejama…

Mlad Mesec u Ovnu je tu da nam pomogne da ponovo zapalimo taj božanski plamen u sebi. Sunce i Mesec se pridružuju Merkuru, Veneri i Kironu u već vatrenom, sada skoro energetski usijanom znaku Ovna. Pozvani smo da uradimo, pokrenemo proces isceljenja. Sve što je u našoj moći treba uputiti na uceljenje svega onoga što nas je sputavalo, što nas vuče nazad, što nas drži za tregere. Sve ono što nas koči, stopira. Ovan je znak akcije i energije i u skladu sa tim ovo je vreme za korak dalje, napred.

Pročitajte još:

LJUBAVNI HOROSKOP - Kvadrat Venere i Plutona promeniće mnoge veze i odnose: Evo kako se menjaju želje srca

MESEČNI HOROSKOP ZA MAJ 2021. GODINE: Kratka astro prognoza za svaki znak Zodijaka

Ascedent u trenutku Lunacije je na 8° znaka Ribe. Ovde se nalazi i fiksna zvezda Skat. Skat je fiksna zvezda koja pripada kontalaciji Vodolije. Poznato je da planete ili uglovi na određenim fiksnim zvezdama iz konstalacije Vodolije mogu da iniciraju genijalnost. Skat predstavlja upravo izvorište ovakve energije. Tradicionalno ova zvezda ukazuje na dobru sreću, slavu, neku vrstu trajnog zadovoljstva. Naglašena je mogućnost i sposobnost ispunjenja želja.

Skat je nit usko povezana sa vodolijanskim darom, pronalazaštvom, otvara mogućnost da čovek bude trajno zapamćen po svojim otkrićima ili delima. Ukazuje na svojevrsnu svestranost. Od okultnih, tajnih znanja preko sigurnosti u opasnim situacijama, naročito onima koje su povezane sa vodom, do svake vrste neobičnosti i ekscentričnosti. Ukazuje takođe na šansu, otvorenu mogućnost, igru slučaja, podršku Univerzuma da se izuzetno odskoči u bilo kojoj oblasti života, posebnu naglašenost inteligencije, darovitost ili posebnu sreću. Skat donosi energiju koja je daleko ispred vremena, pa otuda i mogućnost da se zaista ostvare potpuno “nemoguće” ideje i snoviiz najrazličitijih oblasti života.

Sunce i Mesec se nalaze na simbolično veoma značajnom stepenu 22° prvog znaka zodijaka 22° tzv. ARHITEKTA MIRA, Graditelj, poznat još kao stepen genijalnosti. Nit koja spaja, koja može da omogući prenos putem fine vibracije svih informacija o sjaju našeg sopstva sada, naših želja, snova i spremnosti sve do Vaseljene, do vibracije u Univerzumu, do naše projekcije u budućem vremenu, do našeg sasvim novog sutra - onako kako mi to želimo... i to nam je Univerzum podario ovim prilikom!

BROJ 22.

Vođstvo dolazi u mnogim oblicima. Ponekad stiže na najmanje očekivane načine, tako da može malo potrajati dok se shvati značenje.

KODOVI ili BROJEVI - NUMEROLOŠKO PISMO jednako je čitljivo kao i svako drugo, nekada čak i lakše od svega.

Najpre ćemo posmatrati Broj 2. Ovo je najženstveniji od svih brojeva, a njegova vibracija odjekuje vibracijom radosti, ravnoteže i mira.

Broj 22 je majstor, graditelj, arhitekta Mira. Astrološki posmatrano ovo bi bio stepen genijalnosti. Briljantnog uma i stepen u simbolici znaka Jarac koji je uvek okrenut uspehu i postignućima. Broj 22. je verovatno najsnažniji i najuspešniji broj koji ćemo dobiti kao znak, jer znači da možemo svladati sve ono na šta se odlučimo. Predstavlja drevnu mudrost, transformaciju, manifestaciju snova, evoluciju, stvaranje, intuiciju, svetlo, univerzalnu ljubav, idealističku budućnost i pretvaranje naše mašte u stvarnost. Čini se kao znak koji nam daje do znanja da smo na pravom putu i da se optimistički krećemo duž njega, jer sve radi u našu korist i s božanskim vremenom kako bismo osigurali uspešan ishod.

Naravno i ovaj broj ima svoju senku koja može predstavljati nervoznu energiju, anksioznost i tvrdoglavost. Treba potražiti način da bismo ublažili sve što uzrokuje da naša energija postane napeta i pod pritiskom. Nama je potrebna energija usredsređena na ostvarenje naših ambicija, snova i ciljeva.

Broj 22 je proširenje broja 11, koji je koren broja 22. U broju 22 nalazi se četiri puta više snage, vibracione energije i odgovornosti nego što je broj 11. Broj 22 predstavlja nastavak i ostvarenje namera koje smo poslali u svemir kada smo prethodno videli ili imali kontakt sa brojem 11.

Kada se pojavi broj 22, to je podsetnik da je od suštinskog značaja izgraditi čvrste temelje za planove koje pravimo. Kada redovno viđamo ovaj broj, pod bilo kojim okolnostima, verovatno ćemo imati veći uvid i viziju u realizaciji planova od ostalih koji rade na istom projektu.

Dakle, MI smo odgovorni da ispunimo sve što je planirano, jer drugi neće imati iste pozitivne izglede i ovako potpunu veru u veliki san.

To je moguće ako se um oslobodi strašnih, sumnjivih, pesimističnih, negativnih, ponavljajućih misli.

Kad ovaj broj vidimo često, to znači da imamo snažan poziv da postignemo svrhu naše duše, aktuelni planovi koji se stvaraju jesu upravo za nešto što će koristiti čovečanstvu ili Majci Zemlji. Razlog za to je taj što broj 22 ima ukupnu svesnu povezanost sa Majkom, Dušom, Planetom.

Vladar Ovna je planeta akcije, Mars i nalazi se u znaku Blizanaca. U vreme Marsovog tranzita kroz znak Blizanaca sve ukazuje da su glavni blokatori i ometači kontinuiranog kretanja zapravo naše misli, naše misli razbacane svuda okolo… pitamo se, da li da ovo ili ipak da ono, možda je ovo ispravno, a možda je ono neispravno, da li, možda, ipak… Energija Ovna zahteva akciju, ona jeste URADI TO SADA, bez previše premišljanja, razgovora, pregovora, jednostavno, sada je vreme za taj korak. Prilike i šanse prolaze pored nas, baš kao i naša dragocena energija koja se traći cupkanjem u mestu ili pak luta kuloarima besmisla, nerviranja, ljutnje, besa, nervoze, živciranja, dok mi pogađamo cenu, pregovaramo, razmišljamo, razmatramo uzduž i popreko.

Čak se može događati da vam iskaču “nove, bolje ideje” taman pre nego što uradite već naumljeno, e to je ta sputavajuća priča, taj deo nas koji misli da treba da bude bolji, da ume bolje i treba više ili lepše da se kaže, uradi, objasni, deo nas koji zapravo odlaže početak. Ovo je momenat kada treba sebe pogurati, prepoznati i pogurati da to uradimo. Treba se podržati u ideji za pisanje knjige, za slikanje umetničkog dela, za početak posla koji želimo da radimo, za početak ostvarenja sopstvenih snova. Koračajmo smelo, korak po korak.

Mars obrazuje fenomenalni trigon sa Jupiterom prvim vladarem ascedenta u trenutku Lunacije. Kako je i sam Jupiter postavljen u 12. Kući otvara se polje čarolije i čudesa, naše želje i snovi mogu da se materijalizuju neverovatnim putevima, načinima i brzinom. Pregovori mogu da urode plodom, nove ideje mogu da se ostvare veoma uspešno.

Jupiter i Mars obrazuju sekstile sa svetlima, a nataj način obrazuju i finu lotos konfiguraciju. Naime konjunkcija svetala na 22° Ovna predstavlja aktivatora ovog velikog trigona između Marsa i Jupitera. Ova konfiguracija najbolje doprinosi prevazilasku karme, dobrom sećanju i mogućnosti da do te mere budemo prisutni na sva tri mesta da se pred nama doslovce otvara mogućnost, dolazimo u priliku da ispunimo neku pređašnju misiju. Ova konfiguracija generalno ukazuje na rešenje karme, rešavanje opozicije odnosa, suprotnosti koje smo dobili od roditelja, od genetike, a slikamo je dalje u odnosu sa partnerom, decom, prijateljima. Na ovaj način, unoseći svest i osećaj o isceljenju mi dobijamo mogućnost da sagledamo dve strane istovremeno, da živimo.

PageBreak

VELIKI HOROSKOP ZA MLAD MESEC U ZNAKU OVNA: Izgovarajte svoje želje naglas kako bi vas Univarzum čuo - evo šta nas očekuje!
Foto: Shutterstock horoskop-mlad-mesec-u-znaku-ovna-univarzum-zelje_1927375907

Rešava se slika koju smo doneli iz tačke koja je opozitna centru Lotosa. U ovoj karti to je tačka 22° znaka Vage. Pogledajte svoje specijalne mogućnosti sagledavanja i isceljenja koje se otvaraju u ovom vremenu. Vatreni Lotos kao što je ovaj sa najsjajnijom centralnom tačkom oba svetla u vatrenom znaku koji egzaltira Sunce, takođe dobija podršku Marsa i Jupitera iz vazdušnih znakova i na taj način otvara mogućnost da iskreiramo, stvorimo, uradimo uceljenje, da pokrenemo nešto što će dati sjajne rezultate, a uz to i podršku ove dve iskusne osobe, planete. Ovo je jedinstvena prilika za balansirano kruženje energijom i postizanje velike misije u kojima se spajaju dve inkarnacije. Sunce i Mlad Mesec predstavljaju našu svest o potrebama duše, dubokim emocijama, o onome što se nalazi u taški najveće sreće, tački transcedencije, u centru srca gde Jupiter egzaltira. Ovo je dugo čekana aktivacija isceljenja u nama kroz Iskonskog ratnika u nama. Počinje isceljenje onog najsvetlijeg u nama, zatrpanog na najtamnijim dubinama.

Ovde postoji mogućnost da prepoznamo da na bolji, pozitivan, svestan način priđemo situaciji iz intuitivnog osećaja, da iskreiramo akciju umesto proste besne reakcije, ljutnje vike i dreke ili čak fizičkih povreda sebe ili nekoga usled nepažnje i nervoze! Ključ isceljenja je naučiti kako iskazati osećanja drugačije nego ikada, a opet kroz našu smislenu akciju, iskazati čak i ljutnju i bes koji su se akumulirali na nov pozitivan način!

Dakle, Važno je da na putu postizanja onoga što smo naumili, što hoćemo može biti onih koji se ne slažu sa nama, mi možemo nastaviti napred, ali samo ako smo pustili i prevazišli staru naviku da zastanemo i da se borimo, svađamo ili namećemo. Jednostavno da pustimo tu zastarelu rešenost da nam za sve treba podrška svih ili društvo, jer to je nemoguće, jer uvek će postojati oni drugi sve dok su nama potrebne potvrde u ogledalima! Ovo nas može kao i uvek do sada naizgled podržati, a u suštini podriti naš sistem i nastaviti uobičajene nestabilne energetske tokove.

Zato treba iskoristiti ovaj ključ isceljenja kroz snagu sjajnog Lotosa. Na najdivniji, ljubazan način postaviti sebe, otvoriti se za to što smo privukli, jer upravo to čeka da se isceli u nama tom nežnošću, prihvatiti i zavoleti sebe! Staviti sebi Like ili Love tamo gde nam je to potrebno, jer je to potpuno ok.

Treba se setiti da su hrabrost, snaga i moćunutra, u nama i na taj način pronaći mir sa kojim možemo napraviti praktični korak koji nije agresivan, koji će posedovati duboki isceljujući inprint iznutra i na tom nivou obezbediti iseljenje na oba kraja opozicije ili u tački spoja ta dva, u centru, u nama, obezbediti mir i harmoniju. Ovde se i podrška Marsa i Jupitera jasno oseća!

Uradite to čega se bojite, prevaziđite sopstveni limit, rizikujte, možete se i sami iznenaditi uspehom, ali i onim posebnim osećajem ponosa i hrabrosti jer ste uopšte probali, uradili! Ova lunacija donosi veoma jasnu energiju, crvena boja je veoma vidljiva i sve je obojeno tim nijansama, ističe se ovo vreme energijom pokreta, kretanja.

“Hrabrost je najvažnija od svih vrlina, jer bez hrabrosti ne možete dosledno praktikovati nijednu drugu vrlinu. Možete izvršavati bilo koju vrlinu povremeno, nestalno, ali ništa nije dosledno bez hrabrosti.” - Maya Angelou

Pluton obrazuje kvadrat sa svim planetama iz Ovna u direktnom hodu do kraja meseca, kada postaje retrogradan, što će pokrenuti baš kao okidač sve naše sisteme na restart, sve resurse uputiti za nove projekte ili nove početke koje imamo na umu. Obzirom da Mlad Mesec ide u kvadrat sa Plutonom, izuzetno moćnim upravo zbog stacionarnosti, možda će nam biti potrebna neka vrsta „vatrenog čišćenja“ koje će raščistiti naš put. Ukoliko vam se ovo dogodi, veoma je važno odoleti instiktivnom nagonu da kontrolišete proces sagorevanja, osim ako nije bukvalno stanje požara u pitanju. Budite posebno strpljivi prema sebi i drugima, a naročito u odnosima u kojima vidimo samo protivnika ili ovog preko puta, upravo zato jer su svi u brzini skloni greškama.

Akutna je osetljivost Sunca i Meseca na kvadrat od Plutona, ali ipak su tu i izvanredno lepi, podržavajući aspekti, veze i kontakti Mladog Meseca kroz sekstil od Jupitera u Vodoliji koji teži saradnji i udruživanju, kao sekstil ka veoma aktivnom Marsu u komunikativnim Blizancima. Iskoristiti snagu grupe i pridružiti se istomišljenicima je ključ uspeha u ovom vremenu. Zahvaljujući Jupiteru, bilo kakve veze inkontakti koje uspostavljate ili ljudi sa kojima se udružujete u ovom vremenu mogli bi da donesu sretan zaokret, divne preokrete u događajima ispred nas. Ovo je energija početka i akcije ili još umesnije rečeno istupanja sa onim što stvarno jeste i u šta duboko verujete. Vreme je da se zauzmete za sebe, za to što jeste u suštini, za svoje snove i svoje HOĆU!

Mars je još uvek pod uticajem kvadrata od Neptuna što nas podseća da zadržimo fokus, da se posvetimo inspirativnim akcijama, ali i da podržimo svoju energiju na divan način Neptuna. Nabavite mirise crvenog voća ili crvenog cveća za vaš prostor. Okružite se crvenim svećicama, cvećem u boji akcije, crvenim amarilisima, crvemim mirisnim ružama, idealne su one bez trnja. Mada i bodlje na ruži ima svoju jasnu simboliku u ovom vremenu. Budite i sami poput ruže. Preporučujem energetske vežbe za jačanje i svesno negovanje auralnog polja kao i vežbe energetskog uzemljenja.

Kreativnost je na potezu. Pustite neko od fenomenalnih dela još jednog Ovna – velikog umetnika i kompozitora Johann Sebastian Bach dozvolite sebi novo rađanje, pokretanje kreativnih propelera vaših životnih motora.

Ako želite da podstaknete svoju karijeru, privatni biznis, možete usmeriti vatru Ovna radeći na području oko vaših ulaznih vrata. Ovan se nalazi na samim vratima horoskopa, povezuje nas sa početkom našeg životnog puta, sa našom energijom, sa vitalnošću, pa zato pažnju treba posvetiti unutar i izvan našeg ulaza. Pogledajte kakva su vaša vrata i sve ispred i odmah iza njih, kakav je pogled, slika, na šta vas asocira, inspiriše, koliko je elana, radosti i životnosti satkano u samom početku, u ambijentu samog ulaza u naš hram. Investirajte dodatno u ovaj deo. Počnite tako što ćete pažljivo pogledati i pobrojati sve detalje u ovom prostoru. Uklonite svaku mrlju, prašinu ili prljavštinu, pogledajte pažljivo da li se negde sakrila paučina. Spasite malog pauka pružajući mu širinu sopstvene ljubavi i prostranstvo spoljnog sveta. Uklonite sve predmete koji ne odzvanjaju jasnim putem u napred. Dodajte stvari koje govore i ukazuju na početak, na kretanje ili koje simbolizuju vaše ciljeve.

Izgovarajte sve svoje namere naglas kako bi vas Univarzum jasno čuo. Tražite takođe naglas smernice, znakove ili manifestacije u vezi sa tim kuda ste krenuli.

Obratite svesnu pažnju na sve što se dešava u narednih nekoliko dana.

Preuzmite inicijativu, pokrenite akciju, napravite promene u svojoj karijeri ili promene po pitanju životnog smera tokom perioda koji je pred nama, a naročito posvećeno do sledećeg Punog Meseca 27. Aprila u znaku Škorpije.

Verujte slobodno na način deteta. Svaka iskrena ambicija, a za njom i prateća akcija može doneti mnogo više od očekivanog u ovom vremenu! Otvorite se za nagrade i poklone univerzuma! Verujte da može da se dogodi mnogo toga zanimljivog uključujući i neka veoma vredna, izuzetna, “Božjih ruku” dela!

Izvor: Profesionalna astrologija