Ovih dana brojiš sve neodgovorene pozive. U sebi. Na glas. U očima. Reči ti se ispisuju po koži, gravirane, same od sebe, uče te da sve što doživljavaš iznutra, itekako ti se vidi spolja.

Nema veće mogućnosti od one kada staviš branu na svoj krvotok i konačno shvatiš – blokade su ponekad jedine granice koje postavljaš drugima prema sebi.

HOROSKOP ZA VREME MLADOG MESECA U BIKU: Od 11. maja slušajte šta vam SRCE šapuće

Kad zvonjava telefona postane oblik iritacije. Kada te tuđe reči uznemire. Kada osetiš da sebe primoravaš na nešto što drugi žele. Kada se zasitiš tih “kafa”. Priča. Primanja saveta koje nisi tražio.

Kad gledaš na sat u društvu koje bi trebalo biti tvoje. Kada osećaš na sebi poglede zavisti onih čiji pogledi ni ne sežu daleko. Kada se uhvatiš u panici jer neko dolazi u goste.

Kada proveravaš na telefonu nikad dobijene poruke i odgovore na koje čekaš. Kada se na glas smeješ, a u sebi grčiš svoje ruševine.

Kada se raspadaš, a kao praviš se da se slažeš. Kad ti kažu da moraš da ne bi ispao nekulturan. Asocijalan. Loš. Baš tada znaj jedno – blokade su nekad sasvim opravdan način da zaštitiš sebe.

I zato – blokiraj loše misli. Preispitivanje samopouzdanja. Sebe. I svega. Blokiraj kontakte koji to nisu. I one koji to ne žele biti. Blokiraj pozive i poruke i imena svih onih čije glasove čuješ više od svojih.

Zatvori vrata. Prozore. Odaje svoje sobe pred svakim ko misli da je normalno prošetati po tvojoj intimi. Izbriši sve neposlane poruke i one na koje čekaš. Satima, nedeljama, mesecima.

Horoskop - Zaokret sudbine i kraj jednog poglavlja: Evo šta nam donosi Jupiter na poslednjom stepenu Vodolije ( od 5. do 13. maja)

Blokiraj sva pitanja na koja nisi dobio odgovore, jer ih ni nećeš dobiti. Blokiraj sve tragove pokušaja iskorištavanja tebe. Tvog vremena. Ljubavi. Znanja. Talenata. Blokiraj svaki pokušaj nasilne intime, forsiranih prijateljstava i porodice koja to i nije.

Jer Venera obezglavljeno stoji na Algolu potpuno svesna činjenice da je nešto jede, guši, uništava i razdire. Dok u dubini sebe želi negde pustiti korenje, zna da nisu sva tla plodna. Ni njena. A nisu, možda, ni tvoja.

Dok uporno razbijaš glavu o nečemu ovih dana, znaš li da postoje ljudi, okolnosti, situacije koje su jasne, čiste i nepovredive? Jednostavne. Ogoljene. I da su sve igre zapravo znakovi da nešto nije u redu. A možda nije ni tvoje.

I zato – “Blokiraj. Jer tvoje je zdravlje puno bitnije od tuđih manipulacija.”

Izvor: Astro Aisha/Astro portal